Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER IVICA DAČIĆ POVODOM REKONSTRUKCIJE VLADE PORUČIO ZA „ALO!”

Dan D za ministre biće 24. jul!

Autor: S. Vojinović | 16.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže za “Alo!“ da će imena ministara koji će morati da napuste Vladu Srbije biti poznata najkasnije do srede 24. jula!

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

- O konkretnim kadrovskim rešenjima Aleksandar Vučić i ja još nismo razgovarali, ali i to će uskoro morati da dođe na dnevni red. U ovom trenutku još se ne zna ko će od članova Vlade biti zamenjen, ali ja očekujem da će se već krajem vikenda, a najkasnije do srede 24. jula znati ko od njih odlazi. Do tada bi trebalo da se dogovorimo i ko će doći na njihova mesta- objašnjava Dačić. Na pitanje ko od ministra iz SPS-a leti iz Nemanjine 11, premijer i lider socijalista kaže:


URS u četvrtak o rekonstrukciji!


Šef poslaničke grupe URS-a Vladimir Ilić najavio je da će u četvrtak biti održano Predsedništvo te stranke, a da će Glavni odbor u nedelju razmatrati odluke Predsedništva.

- Ne zna se još, imaćemo predsedništvo SPS-a krajem nedelje i tada će, i to biti poznato! U svakom slučaju, zalagaću se da u okviru koalicije oko SPS-a umesto ministra kojeg budemo zamenili dođe čovek iz struke, koji iza sebe ima rezultate, i to verovatno neće biti neko poznato ime - dodaje on.

Ministar pravde i član predsedništva SNS Nikola Selaković izjavio je da će predlog, odnosno odluka o tome kako će biti obavljena rekonstrukcija biti definisan do sednice Glavnog odbora te stranke 20. jula. On veruje da će njegov tim ostati na okupu.

- Tim je pokazao da ume da radi dobro, efikasno i da daje rezultate, verujem da će nastaviti da radi na istom mestu posle rekonstrukcije Vlade. Što se mene tiče, moj rad će oceniti GO stranke - kazao je Selaković.

Iako ni Dačić ni Vučić za sada ne žele javno da govore o tome ko će zbog loših rezulatata morati da napusti Vladu, kako nezvanično saznajemo u koaliciji okupljenoj oko SPS-a mrtva trka se za sada vodi između ministara saobraćaja Milutina Mrkonjića i ministra prosvete Žarka Obradovića, dok mnogo veće šanse da preživi ima Slavica Đukić Dejanović, koja se nalazi na čelu Ministarstva zdravlja.

Što se tiče koalicije oko SNS, ministar kulture Bratislav Petković bi već mogao polako da pakuje stvari. Na listi „za čišćenje“ su još prvi čovek poljoprivrede Goran Knežević, ali i naša porslavljena šahistkinja Alisa Marić, koja se nalazi na čelu Ministarstva sporta. Ministar rudarstva Milan Bačević i pored nezapaženih rezultata, mogao bi da preživi samo zahvaljujući činjenici da mu je predsednik Srbije prijatelj, jer se mlađi sin Tomislava Nikolića oženio njegovom ćerkom.
Poslednji komentari
  • DIMITRIJE Vreme: 16.07.2013 11:55h

    "Čovek od struke", evo mesta za građevinara (zidara preduzetnika) na mesto Mrkonjića,ima da dobijemo koridore bolje nego na zapadu.

  • Tijana Vreme: 16.07.2013 12:05h

    SPS i URS treba da pristupe odgovorno i temeljno rekonstrukciji kao što to čini SNS!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP