Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SMENA

Dana „odletela” iz NIS-a!

Autor: M. D. - M. K. | 24.06.2013 - 22:58:00h | Komentara: 26

Danica Drašković, supruga lidera SPO-a, i Slobodan Milosavljević, bivši ministar iz redova demokrata, nisu više članovi Odbora direktora NIS-a. Njih je na zahtev Vlade smenila Skupština akcionara ove kompanije na sednici održanoj 18. juna. Umesto njih imenovani su Negica Rajakov i Nenad Mijailović. Zanimljivo je da je zahtev Vlade upućen još u decembru prošle godine, a ostaje da se vidi da li će Draškovićeva dobiti neku utešnu fotelju.

Danica Drašković

Danica Drašković | Foto: Vladislav Mitić

Kako se navodi u dokumentima sa sednice Skupštine akcionara NIS-a, a koji se mogu naći na sajtu te kompanije, Draškovićeva i Milosavljević razrešeni su zbog isteka mandata. Međutim, jedini su članovi Odbora direktora koji ponovo nisu imenovani na iste funkcije, već su umesto njih izabrani Rajakova i Mijailović. Na predlog Vlade još jedan mandat dobio je Nikola Martinović iz SPS-a.


Kada je reč o supruzi lidera SPO-a, ostaje da se vidi da li će dobiti neku drugu funkciju. Naime, nema dileme da neće ostati bez visoke funkcije jer je u toku prolećnog zasedanja Skupštine Srbije SPO, čiji je lider Danin suprug Vuk Drašković, glasao za 24 od 25 predloženih zakona.

Inače, priča se, mada to nikada nije potvrđeno, da je Draškovićeva u NIS-u navodno primala 5.000 evra mesečno kao takozvani nezavisni član Odbora direktora, a taj status “nezavisni” bio je pravna forma koja je omogućavala da za nju ne važi zakonska odredba da član Upravnog ili drugog upravljačkog odbora može imati naknadu najviše u visini prosečne zarade.

Sloba neobavešten?!


Slobodan Milosavljević ne zna da više nije član Odbora direktora NIS-a?! Naime, kada smo ga pozvali kako bi prokomentarisao to što je ostao bez funkcije u ovoj naftnoj kompaniji, on je samo kratko odgovorio da nema nikakve informacije.
- Izvinite, na odmoru sam. Nemam nikakve informacije - bio je kratak Milosavljević.

Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 24.06.2013 23:12h

    Kako moze da bude na funkciji kad je Dana u invalidskoj penziji.

  • laki Vreme: 25.06.2013 00:17h

    Dokle ce ova zena da vedri i oblaci po srbiji a nikoga i nista ne predstavlja? Kada ce da odgovara za u istoriji nezabelezene malverzacije beogradske vlasti nakon sto je smenila Djindjica sa mesta gradonacelnika? Pa da li smo mi normalna zemlja kad ona koja je u vise nego sumnjivoj invalidskoj penziji vise od 20 godina prima 5000 eura mesecno sto je godisnja prosecna plata? Nadam se da ce ovoj zeni koja je simbol bahatosti konacno neko stati na put

  • marko Vreme: 25.06.2013 00:42h

    U kakvom mi to drustvu zivimo kad ova zena posle svega sto je uradila i nekadasnjoj demokratskoj opoziciji i gradjanima Beograda pa i propaloj stranci koju njen muz "uspesno" i dozivotno vodi, kad posle svega ona prima 5000 eura mesecno od Naftne industrije sa kojom nema ama bas nikakve veze sem kad joj sofer ili obezbedjenje koje drzava placa natoce gorivo u besnu limuzinu.. pa to je apsolutno neprihvatljibo

  • ana Vreme: 25.06.2013 01:21h

    treba oduzeti penziju svim invalidima i ostalim penzionerima koji rade. uvesti zakon da se sklone i daju mesto mladima. Dosta ste jahali više ljudi dokle.

  • nedjo Vreme: 25.06.2013 01:34h

    sve jedno,ovi se nakrali za vise zivota.! odsekao bi ruku sto sam nekada davno glasao za njih u onoj masovnoj histeriji

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP