Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DUŠAN PETROVIĆ DOBIJA POJAČANJE

Delevićevu menja Dragosavljević!

Autor: M. D. - I. K. | 06.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Poslanička grupa “Zajedno za Srbiju” dobiće i sedmog poslanika! Posle ostavke Milice Delević, Demokratska stranka je silom zakona primorana da u parlament uvede prvog sledećeg na njihovoj listi poslanika, a to je Zlatko Dragosavljević iz Despotovca, koji se, kako “Alo!” saznaje, već priključio novoj stranci Dušana Petrovića. To nam je u kratkom razgovoru potvrdio i ovaj novajlija u Skupštini.

Odustao od zaposlenja kod Kanađana: Zlatko Dragosavljević

Odustao od zaposlenja kod Kanađana: Zlatko Dragosavljević | Foto: Jelena Vučetić

- Nije to nikakava tajna, ali hajde da sačekamo da se sve to desi, pa ćemo razgovarati - izjavio je Dragosavljević.


Ovakvim raspletom i zbog odlaska Milice Delević na dužnost zamenika generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), poslanički klub demokrata će pretrpeti novo osipanje i spašće na 44 poslanika. Njihov šef u Skupštini Borislav Stefanović za “Alo!” je samo potvrdio da će Dragosavljević uskoro zauzeti poslaničko mesto Milice Delević, ali kaže i da se nada lojalnosti.

- Njegov mandat će biti potvrđen na prvoj sledećoj sednici Skupštine. Očekujemo da oni kojima je mandat poverio DS rade i nastupaju u okviru svoje stranke i njenog poslaničkog kluba. Važno je da se kao jedan tim borimo za bolju Srbiju - izjavio je Stefanović.

Inače, baš na početku mandata ovog skupštinskog saziva naš list je pisao o kombinacijama koje je pravio Dragosavljević, koji je kao kadar DS-a bio državni sekretar Ministarstva rudarstva, a pre toga i direktor JP za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“. On je odmah po predaji dužnosti u Vladi Srbije nameravao da se zaposli u kanadskoj privatnoj kompaniji „Erin ventures“, kojoj je njegovo ministarstvo dodeljivanjem licenci omogućavalo poslovanje u Srbiji.
Ipak, posle objavljivanja tekstova u “Alo!” i reakcije Agencije za borbu protiv korupcije, Dragosavljević je odustao od ovog zaposlenja i nastaviće karijeru u poslaničkim klupama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP