Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OČEKIVANJE

Đelić: Izbori do kraja godine, DS-u se priključuju novi članovi

Autor: Tanjug | 26.03.2013 - 11:56:00h | Komentara: 4

Funkcioner DS Božidar Đelić izjavio je danas da Vlada Srbije ne funkcioniše, da će izbora sigurno biti do kraja godine bez obzira da li Srbija dobije datum ili ne, da demokrate imaju plan za izlazak iz krize, rešavaju svoje finansijske probleme dok im se priključuje sve veći broj ljudi.

Vicevi o Piroćancima su izmišljeni: Božidar Đelić

Božidar Đelić | Foto: Petar Marković

Gostujući na B92 Đelić je istakao da cifre govore koliko ova vlada nije ništa uradila i naglasio da su demokrate u poslednjoj godini vlasti privukle dve milijarde evra stranih investicija, dok je nova vlast u prošloj uspela da dobije 232 miliona evra, a za ovu je planirano dve milijarde evra, pri čemu, kako je kazao, do sada ništa nije urađeno.
"Investicija iz Emirata koja je planirana za ovu godinu vredna je samo 100 miliona evra, za ono što je potpisano. Ova vlada nije dovela ni jednog stranog investitora, a za samo sedam meseci zadužila je zemlju za 3,5 milijardi evra i to je uloženo u tekuću potrošnju", rekao je Đelić.
 
On je ukazao i na ogroman deficit od početka godine do danas i da je za dva meseca napravljena trećina planiranog godišnjeg deficita, na šta je ukazao i Fiskalni savet.

On je podsetio da nisu obezbeđeni strateški partneri za Galeniku i Železaru, a da se ulaže 14 miliona evra u subvencije Fijata, što je nepotrebno.
Objašnjavajući program DS-a Đelić je naveo da on nudi rešenja, da nije ideološki obojen, da je to program levice koji prepoznaje da su nezaposlenost i siromaštvo centralni problemi u Srbiji.

Komentarišući odlazak članova iz stranke Đelić je kazao da je to za svaku stranku koja je bila na vlasti normalno, ali je dodao da istovremeno dolaze novi članovi, među kojima je 300 u Mladenovcu, doktor Katančević, za koga kaže da ima najveći broj glasača u Kruševcu, priključio se DS-u, priključili su se i ljudi u Bečeju, ali se u medijima, kako je rekao, uglavnom pominje 400 koji su ih napustili.
Na pitanje s kim će DS da menja vlast, nakon razmimoilaženja sa LDP-om, Đelić je rekao da će stranka o tome odlučiti kada se približe izbori i nakon njih.
Poslednji komentari
  • Petra Vreme: 26.03.2013 12:21h

    Novi clanovi a vi ste pred raspadom? Jeftin nacin da pridobijete izgubljeno poverenje gradjana.

  • Pistaljka Vreme: 26.03.2013 14:17h

    Bozidar Djelic izgleda da sa tetkinog kauca posmatra desavanja u DS, oni pred totalnim raspadom, a on govori o novim clanovima. Kakvi izbori u ovoj godini pa oni mole Boga da se ne dese jer su gotovi.

  • Pistaljka Vreme: 26.03.2013 14:28h

    Kakvi izbori za DS pa oni su fazi raspada, kakvi clanovi dolaze ako je dolazak clanstva na svakih 1o dana po jedan uredu. Ali ne kaze koliko u toku dana im od clanova.Za njih je pat situacija najbolja.

  • aca Vreme: 27.03.2013 08:32h

    Kod nas u Smederevu posle izbora za GO totalno rasulo jer porazeni a to je skoro 40% odlaze.Najvise u Sns ,Ldp i DSS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP