Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRITIKUJE NOVE EKONOMSKE MERE VLADE SRBIJE

Đelić: Po džepu najsiromašnijih i intelektualne elite

Autor: Beta | 09.10.2013 - 11:56:00h | Komentara: 9

Nove ekonomske mere, koje predlaže Vlada Srbije, pogodiće najsiromašnije građane i intelektualnu elitu, ocenio je danas poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Božidar Djelić.

Božidar Đelić ima nov imidž / Foto: Emil Čonkić

Božidar Đelić / Foto: Emil Čonkić 

"Ono što smo juče čuli su samo zapravo dve mere, a to je da se naplati od najsiromašnijih, putem poreza na dodatu vrednost (PDV), i da se smanje plate intelektualnoj eliti", rekao je Đelić gostujući u emisiji "Kažiprst" televizije B92.
Komentarišući izjavu ministra finansija Srbije Lazara Krstića da su nove ekonomske mere "tupi noževi", Đelić je rekao da Srbiji "slede skalpeli" jer Vlada Srbije nema rešenje za izlaz iz ekonomske krize.
"Njima su krivi svi u zemlji, a najviše najširomasniji gradjani koji će početkom sledeće godine zbog povećanja niže stope PDV- a osetiti povećane cene hleba, zejtina, šećera, ulja, komunalija. Do sad je za sve bila kriva Demokratska stranka, a sad su krivi profesori, vojnici, policajci, lekari, ljudi koji će imati manju platu", rekao je Djelić koji je bio ministar finansija u vladi Zorana
Đinđića.
Po njegovoj oceni, Srbija pre godinu i po dana, kada je Demokratska stranka bila vodeća stanka u vladi, nije bila na ivici bankrota, ali je zemlju tu dovela aktuelna vlada koja je, kako je rekao, rekorder po zaduživanju i koja uvodi mere štednje kako bi "preživela još neko vreme i uzela još neki kredit".
"Srbija se za godinu i po dana zadužila za dodatnih šest milijadri evra. Od Drugog svetskog rata u Evropi nijedna država se nije zadužila tom brzinom, oni su evropski rekorderi posle rata po brzini zaduživanja budućih generacija", rekao je Đelić.
Prethodna vlada je, kako je istakao, zaključila aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, smanjila administraciju za šest odsto, uspela da sačuva splidnost finansija i poveća kredibilnost, Srbija je bila rekorder po privlačenju investicija, a sada je na začelju.
Komentarišući zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se utvrdi ko je kriv za katastrofalno stanje u Srbiji i da za to odgovara, Đelić je rekao da je to politički progon koji je prvo bio uperen na Demokratsku stranku, ali da će ubuduće i širi slojevi društva biti krivi za nesposobnost vlade, i dodao da ga to podseća na devedesete godine.
 
Poslednji komentari
  • srbin Vreme: 09.10.2013 12:11h

    Kakote nije sramota Đeliću!!!!!!!!!!!

  • SM Vreme: 09.10.2013 12:52h

    Ućutite i pokrijte se ušima! Ja sam intelektualna elita, koju ste vi osiromašili, a vi ste lopovi! Šta ste za 12 godina uradili, sem što ste trpali po svojim džepovima?

  • bogi Vreme: 09.10.2013 12:58h

    Kao sada Krstic tako je i Boza Djelic meni izgledao kada je pocinjao a kasnije sve se odvijalo kao u horor filmu, da ne detaljisemo, jer mi borci za ideju, kada smo shvatili sta se radi, odavno preboleli izdaju, prevaru...ziveci svoje zivote, daleko od Boze i saradnika

  • sveti stefan Vreme: 09.10.2013 13:19h

    Pa sta je to Laza doneo a da nije isto sto si i ti radio? Iz iste se firme dosli kao "eksperti" a ti imas "putera" na glavi jos iz Poljske i Rusije, zasto ne odes tamo da drzis predavanja nego s..r..s ovde u Srbiji? Ako su inteleaktualna elita tvoji iz DS-a jao si ga nama..

  • PREDRAG Vreme: 09.10.2013 14:02h

    Otkad se ti lopove sikiras za sirotinju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP