Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MARKETINŠKA AGENCIJA „COMMUNIS” OD DS-A POTRAŽUJE 36,3 MILIONA DINARA

Demokratama
preti nova blokada!

Autor: I. N. - V. P. | 01.04.2013 - 16:54:00h | Komentara: 5

Ukoliko Demokratska stranka uspe da uplaćivanjem ličnih donacija i garancijama na imovinu deblokira račun blokiran zbog duga Razvojnoj banci Vojvodine, postoji opasnost da im stranačka kasa ponovo zapadne u blokadu zbog neplaćenog duga od 36,3 miliona dinara marketinškoj agenciji „COMMUNIS“ iz Beograda.

Krunska

Sedište Demokrata u Krunskoj ulici u Beogradu | Foto: FoNet

 
Predlog za prinudnu naplatu 11. marta ove godine dostavljen Privrednom sudu,
koji je doneo rešenje da dugovanje bude namireno prinudnim izvršenjem

„COMMUNIS“ d. o. o. je predlog za prinudnu naplatu 11. marta ove godine dostavio Privrednom sudu u Beogradu, a ova pravosudna institucija je već sledećeg dana donela rešenje da dugovanje bude namireno prinudnim izvršenjem. DS je 22. marta stavio prigovor na to rešenje, ali je verovatno pitanje dana kada će odluka o prinudnoj naplati biti pravosnažna.

Demokratska stranka

* Kliknite za uvećanje

Iako je dug koji najveća opoziciona stranka ima prema marketinškoj agenciji skoro deset puta manji od zaduženja kod Razvojne banke Vojvodine, koji je uzet za finansiranje izborne kampanje i iznosi 335 miliona dinara,

Delevićeva: Svako

prema mogućnostima

Milica Delević


Prema nezvaničnim informacijama “Alo!”, maksimalnu dozvoljenu sumu u stanačku kasu uplatila je i funkcionerka DS-a Srbije Milica Delević. U izjavi za “Alo!” ona je potvrdila da je dala novac, ali nije mogla da otkrije o kojoj se svoti radi.
- Svako od nas se odazvao koliko su mogućnosti ili okolnosti u ovom trenutku dozvoljavale. Stranka će, u skladu sa zakonom, objaviti podatke o doprinosima - rekla je Delevićeva za “Alo!”.

demokratama bi i ovo mogao biti veliki udarac na opustošenu stranačku kasu. I pored toga što je iz stranke najavljeno da će račun biti odblokiran do kraja protekle sedmice, iz stranke još uvek nije saopšteno da li je skupljeno dovoljno priloga od rukovodstva i članova stranke.


Prema saznanjima “Alo!”, demokrate nemaju samo probleme sa potraživanjima od poslovnih partnera već su i pojedni članovi stranke sudskim putem zatražili novac koji im DS duguje. Tako je firma “AMBAR” d. o. o. iz Surčina, koja je u vlasništvu bivšeg predsednika opštine Surčin Vojislava Janoševića, u novembru prošle godine sudskim putem pokrenula naplatu duga od DS-a koji je tada iznosio 320.553 dinara. Janošević se, da podsetimo, nalazi u pritvoru od kraja februara ove godine zbog osnovane sumnje da je iz opštinskog budžeta pronevereno blizu 28 miliona dinara za gradnju vodovoda i kanalizacije.


“Alo!” je juče od predsednika Izvršnog odbora DS-a Dušana Elezovića pokušao da sazna dokle se stiglo sa deblokadom računa stranke, kao i da li bi nova neizmirena potraživanja, koja su izbila na videlo, mogla izazvati dodatne probleme u funkcionisanju stranke, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Đelić: Uplatiću 800.000 za stranku


Funkcioner DS-a Božidar Đelić je izjavio za “Alo!” da će svojoj stranci donirati maksimum novca koliko je zakonom dozvoljeno fizičkim licima.
- Nisam još uplatio novac, ali daću 800.000 dinara, koliko je i zakonski maksimum - rekao nam je bivši potpredsednik Vlade Srbije.

Vicevi o Piroćancima su izmišljeni: Božidar Đelić

Pomoći će i Piroćanac: Božidar Đelić | Foto: Petar Marković

Đelić je pre nekoliko dana izjavio da u pomoći pri izmirivanju kredita kod te banke treba da se pokažu i dokažu pravi članovi stranke. Đelić je dodao da će svi koji su u mogućnosti u stranci dati jemstvo i hipoteku na imovinu koju imaju kako bi se rešili finansijski problemi i naglasio da pri tome niko neće biti nateran na to, već da se radi o dobrovoljnom potezu.
Poslednji komentari
  • jeca76 Vreme: 01.04.2013 17:15h

    jel to uzeo od tetke

  • suzana Vreme: 01.04.2013 17:41h

    Ne mogu, a da ne prokomentarisem izjavu Boze, da ko DA treba da pokaze privrzenost stranci. Ja sam demokrata i clan stranke 15 godina i sve te godine sam se trudila da budem pravi demokrata. Davala se maksimalno u svim kampanjama, na svim frontovima i nisam dobila nista. E sad oni koji su dobili i uzeli mnogo vise od stranke, nego sto treba da joj daju neka vracaju. Sram ih bilo !!! Ziveli su kao carevi, nisu slusali svoje clanove, a kamoli narod, i to sto vracaju to je za njih SICA!!! Oni su stranku i bez toga privatizovali, a sa ovim uplatama tek ce imati za sta da se uhvate.

  • ja Vreme: 01.04.2013 18:34h

    Odakle ti lova frajeru, odakle ti lova???? (rece jednom Nele Karajlic...)

  • Maja Vreme: 01.04.2013 20:11h

    Pa normalno da ce dati, ta stranka im je omogucila da se obogate, tako da ce im donacije biti sitnice za njihov licni konto

  • Драгомир Vreme: 02.04.2013 06:09h

    Шта друго можете очекивати за странку која битише у отетој кући инжињера Божића у свету познат по изванредним конструисаним кочницама за локомотиве.Замислите воз тежак 1500 тона који иде 80 км на сат и ,,божићеве,, кочнице га тако зауставе да се шоља кафе на пулту локомотиве не проспе!И шта сада ДС очекује?Распродали Србију и на власт вратили већ доказане штеточине?НАПУШТАЈ СЕДИШТЕ У КРУНСКОЈ УЛИЦИ И НА ЛЕДИНУ ПА У КОНТЕЈНЕРЕ?Да купе плац и сазидају своју кућу?И да странку предају србијанцима јер је то странка прекодринских срба?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP