Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KAD MOŽE NA LOKALU ŠTO NE BI I U VLADI

Demokrate i naprednjaci prave koaliciju?!

Autor: M. K. | 07.07.2013 - 22:40:00h | Komentara: 53

Sve više koalicija demokrata i naprednjaka na lokalu plod su dogovora ove dve stranke postignutog još pre dva meseca, tvrdi za “Alo!” izvor iz vrha DS-a. Zato, u slučaju da razgovori o rekonstrukciji Vlade između aktuelnih koalicionih partnera ne budu uspešni, ne bi bilo preveliko iznenađenje ukoliko bi SNS i DS i pored niza nepomirljivih razlika i animoziteta, pokušali saradnju sa lokala preseliti i na republički nivo.

Dušan  Elezović

Dušan Elezović | Foto: Robert Getel

Demokrate i naprednjaci, tvrdi dobro obavešteni izvor našeg lista iz vrha demokrata, još pre dva-tri meseca postigli su dogovor o lokalnim koalcijama, a rezultat tog dogovora su koalicije u Arilju, Žitištu, Pančevu, Ćupriji i Vlasotincu. U toku su pregovori i za nekoliko opština u Vojvodini, ali i u Rekovacu, dok bi kruna svega bio grad Kragujevac, gde će najverovatnije doći do raspisivanja vanrednih lokalnih izbora.


SNS i DS zajedno i u Barajevu


Kad je reč o koalicijama naprednjaka i demokrata u beogradskim opštinama, već ove nedelje trebalo bi da se formira jedna takva u Barajevu. Naime, naprednjaci bi trebalo da uđu u vlast koju već čine demokrate sa svojim koalicionim partnerima. Time bi Barajevo bilo treća beogradska opština, posle Rakovice i Lazarevca, u kojoj su na vlasti zajedno DS i SNS.

- O koalicijama na lokalu dogovor je postignut još pre dva-tri meseca. Navodno su ga postigli Dušan Elezović ispred DS-a i Radomir Nikolić ispred SNS-a, koji su predsednici izvršnih odbora stranaka. Međutim, ne verujem da bi ijedan od njih to javno potvrdio, jer to u ovom trenutku i nije toliko popularno, kako za nas tako i za SNS.
Čuo sam priču da je navodno Nikolić nama poslao zahtev da se demokrate izjasne o mestima u Vladi ukoliko razgovori o rekonstrukciji krenu pogrešnim tokom. To je glupost, naime, meni lično je ta priča neverovatna, jer čisto sumnjam da bi Aleksandar Vučić i Dragan Đilas, takvu temu skinuli sa sebe i prebacili na druge - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“ iz vrha DS-a.

Radomir Nikolić

Radomir Nikolić | Foto: Đorđe Kojadinović

Zbog sve više lokalnih koalicija u kojima su zajedno DS i SNS, mnoge ne bi iznenadilo ukoliko bi ta tema došla i na viši, republički nivo, ali malo je verovatno da će se to i desiti.


- Pre će biti novih izbora nego što će demokrate, ukoliko razgovori o rekonstrukciji krenu drugim tokom, ući u Vladu sa naprednjacima. Naime, mnogi istaknuti članovi DS-a nisu za to da se tek tako ulazi u Vladu i siguran sam da od toga neće biti ništa. Naime, ukoliko bi se to pitanje i pokrenulo u ovom trenutku bi došlo do otpora unutar DS-a. Jedino rešenje su novi izbori - kaže izvor „Alo!“ iz vrha demokrata.
Poslednji komentari
  • MilanCh Vreme: 07.07.2013 22:48h

    Suska se suska da ja volim Duska. Stara pesma, zaborava nema.

  • Vesna Vreme: 07.07.2013 22:51h

    Kako je ova sada koalicija katastrofalna što se tiče ljudi iz svake stranke koji su u vladi, možda je ovo i najbolje rešenje.

  • Dunja Vreme: 07.07.2013 23:03h

    Ne bih se ništa čudila. Demokrate imaju kadar koji naprednjacima nedostaje

  • lidija delibašić Vreme: 07.07.2013 23:11h

    sto se tice Kragujevca tu ni Bog ne može da im pomogne. Verko je neprikosnoven.

  • Danilo Vreme: 07.07.2013 23:26h

    Videcemo sta ce biti do kraja,a do tada ja sam uz DS

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP