Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ISTRAŽIVANJE

Demokrate iza naprednjaka i socijalista!

Autor: FoNet | 25.04.2013 - 13:05:00h | Komentara: 2

Direktor agencije Faktor plus, Vladimir Pejić, izjavio je danas da aprilsko istraživanje javnog mnenja pokazuje da je Demokratska stranka (DS) prvi put treća po snazi partija u Srbiji, iza Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Demokratska stranka

Demokratska stranka

Pejić je rekao je istraživanje pokazuje da SNS podržava 38,7 odsto birača i da ona ima stabilnu podršku, za SPS se izjasnilo njih 13,4, dok DS beleži konstantan pad i njen rejting je 12,1 odsto.

Istraživanje je pokazalo i da većina građana smatra da će do kraja godine biti održani vanredni parlamentarni izbori, rekao je Pejić čiji je lični stav da izbora neće biti, što je mišljenje i četvrtine ispitanih.
Pejić je naglasio i da je većina ispitanih podržava održavanje vanrednih izbora u Vojvodini, gde takođe raste rejting SNS, a pada DS.
Prema njegovim rečima, u Vojvodini SNS ima podršku 36,1 odsto ispitanih, a DS 17,1. Ovo je drastičan skok rejtinga SNS i drastičan pad rejtinga DS koja je na majskim izborima gotovima imala apsolutnu većinu, rekao je Pejić.
Pejić je naglasio da većina građana ne oseća duh separatizma u Vojvodini.
Prema njegovim rečima, 29 odsto ispitanih smatra da je Deklaracija o Vojvodini pokušaj da se prikrije kriminal, dok 21 odsto smatra da je to tempirana aktivnost u cilju slabljenja pozicije Srbije u pregovorima o Kosovu.
Poslednji komentari
  • Sasa Vreme: 25.04.2013 15:17h

    Jos samo kad bi znali u cemu je razlika izmedju tih stranki. Apsolutno je nema, komotno mogu da se spoje u jednu stranku.

  • Marija Vreme: 26.04.2013 08:21h

    Slušaj Saša, nemoj da lupaš! Tvoja demagogija ne pije vodu, jer su Naprednjaci na delu pokazali da su sto puta pošteniji od njih i da misle na svoj naror, za razliku od njih koji su mislilil isključivo na svoje interese...!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP