Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GUBE SVOJE UPORIŠTE

Demokrate prvi put gube vlast na Vračaru!

Autor: M. Keranović | 26.06.2014 - 10:43:00h | Komentara: 1

U beogradskoj opštini Vračar, koja važi za uporište demokrata, Demokratska stranka bi posle dve decenije mogla da izgubi vlast. Naši izvori iz SNS-a tvrde da već sada imaju potrebnu većinu za prekomponovanje vlasti na Vračaru, ali da to pitanje planiraju da pokrenu u septembru. Inače, odbornički klub SNS-a od juče je pojačan dvojicom odbornika iz DS-a, a narednih dana biće i još dvojicom.

Demokratska stranka

Kako „Alo!“ saznaje, u SNS su juče iz DS-a prešli Goran Simić i Mladen Novakov, pa odborničku grupu SNS-a na Vračaru sada čini deset odbornika. Narednih dana očekuje se da još dvojica demokrata pređu u redove naprednjaka, dok se sa još trojicom pregovara. Inače, u januaru je u redove SNS-a, o čemu je „Alo!“ i pisao, prešao šef odborničke grupe LDP-a Vladimir Raca.

DS: Trenutno imamo većinu

Bogdan Tatić, predsednik Opštinskog odbora DS Vračar, kaže za „Alo!“ da demokrate trenutno imaju većinu na Vračaru.


- Tačno je da je dvoje naših odbornika prešlo u SNS, ali taj njihov postupak više govori o njima, jer su svoj lični, ali i materijalni interes stavili ispred ideja, principa i morala - kaže za „Alo!“ Tatić.
 

- Tačno je da je dvoje odbornika iz Demokratske stranke izarazilo želju da svoj odbornički angažnam nastave u našem poslaničkom klubu. Mi smo otvorena stranka u koju su dobrodošli svi oni koji misle dobro našim sugrađanima - kratko je kazao za „Alo!“, šef odborničke grupe SNS-a u parlamentu Vračara i narodni poslanik Aleksandar Marković, koji naša druga saznanja nije želeo da Odborničku grupu DS-a, osim dvoje odbornika koji su juče prešli u SNS, ranije je napustilo troje koji su iz DS-a prešli u NDS Borisa Tadića. Za prekomponovanje vlasti potrebno je najmanje 23 odbornika od 45 koliko broji parlament Vračara. Naši izvori iz SNS-a tvrde da imaju većinu.

Bane Kuzmanović

Novi problemi: Bane Kuzmanović | Foto: Oliver Bunić

- Pitanje prekomponovanja vlasti najverovatnije će biti aktuelno u septembru iako već sada, dolaskom u SNS dvoje odbornika iz DS-a, imamo potrebnu većinu od 23 odbornika. Tu većinu, osim sada već deset odbornika SNS-a, čini i pet odbornika iz DSS-a, četiri iz koalicije oko socijalista, koja je u vlasti sa demokratama, ali sa njima nemaju potpisan sporazum, zatim računamo na tri iz NDS-a, kao i na samostalnog odbornika. Uskoro bi trebalo da pređe još dvoje iz DS-a u SNS, a sa još troje demokrata sa kojima pregovaramo, kao i sa odbornikom iz SDPS-a, imali bismo 29 odbornika - kaže naš izvor.
Poslednji komentari
  • nenad Vreme: 26.06.2014 12:35h

    Vi zuti ste sami krivi sto ste u fazi nestajanja,pokrali ste zemlju,nemilosrdno,ni roditelji vasi vam vise ne veruju,imacete sudbinu SRS-a.Na zalost,opet zahvaljuci vama,na vlast su dosli bivsi radikali,koji su kako vreme prolazi izgleda jos vece zlo od vas.Opozicija ne postoji,zemljom opet vlada jedan covek,stalna su drasticna poskupljenja,lazna obecanja,pretnje.Ostade sam narod,bez ikakve politicke zastite.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP