Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLE ISTORIJSKE POBEDE SNS

Demokrate razočarane, smenjuju Đilasa!

Autor: M. K. | 18.03.2014 - 20:00:00h | Komentara: 5

Demokrate su i dalje u šoku i neverici zbog izbornih rezultata, o kojima bi danas trebalo da raspravlja Izborni štab te stranke. Sa druge strane, očajni i razočarani odbori DS-a ozbiljni su u nameri da već narednih dana zatraže smenu lidera strane Dragana Đilasa.

Neću da budem Kalimero: Đilas

Članovi stranke ogorčeni na njega: Đilas | Foto: FoNet

- Mnogi odbori već narednih dana trebalo bi da zatraže Đilasovu smenu i održavanje sednice Glavnog odbora. Ogorčeni su što on odmah nije podneo ostavku jer je 2012. godine, zbog tadašnjih rezultata koji su bili daleko bolji od ovih sada, tražio smenu celokupnog rukovodstva. To je nemoralno s njegove strane. Kad je reč o tome ko bi mogao da dođe na čelo stranke, to je još uvek otvoreno pitanje. Međutim, u pojedinim stranačkim krugovima kao kandidat za predsednika stranke viđen je Dragan Šutanovac - navodi naš izvor iz DS-a.

Šutanovac

Šutanovac možda nasledi Đilasa | Foto: Aleksandar Čupić

U DS su svesni da su promene neophodne, ali postoji i veliki broj uticajnih pojedinaca koji ne žele da stvari lome preko kolena odmah nakon izbora.
- Rezultati koje smo postigli nisu takvi zbog lidera stranke, već zbog celokupne atmosfere, neravnopravne kampanje, neuspeha nekih naših ranijih kadrova... Sve je to uticalo da rezultati budu takvi kakvi jesu. Emocije su jake i dok se one ne stišaju razne ishitrene odluke mogle bi da budu donese, a to nam nije potrebno. U narednom periodu ćemo analizirati sve što je dovelo do ovakvih rezultata, ali i svačiji rad i angažovanje. Odgovornost je na svakome od nas, a ne samo na jednom čoveku - kaže naš sagovornik blizak Đilasu.
Niko u DS-u juče nije želeo zvanično da govori o eventualnim kadrovskim i drugim promenama u stranci. Dragan Đilas je još u izbornoj noći, odgovarajući na pitanje da li je spreman da se povuče sa mesta predsednika DS-a, samo kratko kazao da će se o „stvarima koje su unutrašnja stvar DS-a razgovarati na stranačkim organima narednih dana“ i da će svi „zajedno doneti odluku koja je najbolja“.

Inače, demokratama u svakom slučaju sleduju unutarstranački izbori. Po statutu te stranke, izborna skupština održava se u roku od 180 dana, odnosno šest meseci, od dana održavanja izbora za narodne poslanike.

 
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 18.03.2014 20:28h

    ПОСЛЕ ИЗБОРНЕ ЋУТЊЕ ЗА НЕКЕ ЈЕ НАСТАЛА ГРОБНА ТИШИНА!

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 19.03.2014 00:55h

    Ispade da je demokratska stranka kao dobra krmačakoja je pokušala da nadživi svoj porod .Stvorili ste DSS,SDP,DHSS.DC i svojski pomogli transformaciji radikala i evropejce koji vam na kraju dodjoše glave.

  • Petar Vreme: 19.03.2014 03:58h

    Ostavka je nešto što se očekuje u ovom trenutku. Kada stranka dobije 650 000 glasova manje za nepune dve godine vođenja od strane Dragana Đilasa, šta bi to bio argument za suprotno. Moralan čovek bi se sam povukao, bez čekanja odluke stranačkih organa. Ali odgovornost i moralnost otprilike nisu vrline ,,prvog". Nema više skrivanja - ,,kralj je go" !!!

  • Siniša Vreme: 19.03.2014 07:11h

    Ako za Boga znate nemojte da menjate Đilasa. On je pravi i najbolji predsednik DS od njenog osnivanja. Jedan vrlo pristojan i nadasve pošten čovek.

  • Miljenko manjina Vreme: 19.03.2014 10:47h

    Covek ne da treba da bude smenjen sa cela stranke nego mu pod hitno treba uzeti pasos i ispitati ga za sve mahinacije sto je radio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP