Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVE OPTUŽBE

Demokrate traže smenu Gašića

Autor: Beta | 24.01.2015 - 17:07:00h | Komentara: 1

Demokratska stranka saopštila je danas da "ne očekuje da se ministar odbrane Bratislav Gašić izvini za sve što je rekao i prećutao u proteklih deset dana, ali očekuje da ga Vlada zbog toga smeni".

Demokratska stranka

Demokratska stranka

On bi trebalo da bude smenjen jer Ministarstvo odbrane i VBA ne daju Zaštitniku građana podatke koje je zahtevao. Trebalo bi da bude smenjen zato što ne dozvoljava civilnu kontrolu službi bezbednosti.
Trebalo bi da bude smenjen jer povrh svega toga vređa Zaštitnika građana Sašu Jankovića i ne odgovara na sasvim opravdana pitanja medija", smatraju demokrate.
Demokratska stranka ocenila je da se iz postupaka u vezi sa incidentom za vreme Parade ponosa u Beogradu "vidi beskrupuloznost čoveka koji vodi odbranu, jedan od najvažnijih resora u zemlji".
DS Gašića optužuje da se ponaša kao da je reč o njegovoj zanatskoj radnji.
"Ministar Gašić nije dužan da odgovori na pitanja koja postavljaju Zaštitnik gradjana i mediji, samo u slučaju ako ga Vlada zbog toga smeni. Ministarstvo odbrane i VBA su, međutim, obavezni da odgovore na postavljena pitanja. Dužni su da odgovore da bi ili odagnali sumnje da je zloupotrebljen sistem odbrane ili da bi odgovorni bili procesuirani", smatraju demokrate.
Zaštitnik građana Saša Janković nedavno je saopštio da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave vojne policije zbog napada na Žandarmeriju tokom prošlogodišnje Parade ponosa.
Zaštitnik je naveo da se tako pridružio krivičnoj prijavi koju je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela protiv sedmorice pripadnika Žandarmerije zbog torture i zlostavljanja nakon sukoba.
Tokom Parade ponosa u Beogradu septembra prošle godine u centru Beograda pripadnici Žandarmerije sukobili su se sa bratom premijera Srbije i bratom gradonačelnika Beograda i dva člana obezbeđenja predsednika Vlade Aleksandra Vučića.
Poslednji komentari
  • slobodan m. Vreme: 25.01.2015 15:15h

    Elementarno neznanje.... svako ko zavrsi Akademiju startuje sa cinom potporucnika... a zastavnik, st. vodnik, Akademija nikako, gimnazija mozda.... Ali ako kaze Vozd, divni mladici...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP