Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPS SPREMIO ZAMENU

Dijana Vukomanović mennja Žarka Obradovića!

Autor: Blic | 15.08.2013 - 22:32:00h | Komentara: 6

Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, najverovatnije će na čelu Ministarstva prosvete zameniti Žarka Obradovića, saznaje „Blic“ iz izvora bliskih lideru socijalista Ivici Dačiću.

Dijana Vukomanović

Nova ministarka prosvete?: Dijana Vukomanović | Foto: RAS

 

- Dijana Vukomanović je mnogo učinila za stranku, a pored toga, dovoljno je stručna i ima dragoceno iskustvo na Institutu društvenih nauka. Bez obzira na uticaj nekih starijih članova, njeno imenovanje bi naišlo na odobravanje i u stranci - tvrdi sagovornik „Blica“.

Podela resora


- Finansije i privreda
Svi resori koje je do sada vodio URS, osim regionalnog razvoja, pripašće naprednjacima. Finansije i privreda biće razdvojeni. Finansije će voditi mladi Lazar Krstić.

- Saobraćaj
Ministarstvo saobraćaja bi trebalo da ostane pod okriljem socijalista i trenutno se ne zna ko bi mogao da zameni Milutina Mrkonjića.

- Evrointegracije
Resor za EU u okviru kojeg će funkcionisati i tim za pregovore sa EU, kao i glavni pregovarač, pripašće naprednjacima, s tim da će na neke od ključnih mesta doći i kadrovi SPS.

Vukomanovićeva nije želela da komentariše naša saznanja, navodeći da odluka u SPS još nije doneta.
Prema našim saznanjima, socijalisti i naprednjaci su se dogovorili da Ministarstvo regionalnog razvoja, na čijem čelu je do sada bila Verica Kalanović, pripadne SPS-u.
- U početku je bilo reči o tome da bi mesto ministra mogao da zauzme neki od uspešnih gradonačelnika iz redova socijalista, ali je Dačić trenutno sve bliži odluci da taj resor poveri Petru Škundriću ili Branku Ružiću - kaže izvor „Blica“.
Izbor ministra poljoprivrede svakako će biti najteži, jer kako kaže naš izvor, svi kandidati su pod uticajima određenih lobija i onda bi to na neki način bio sukob interesa. Iz SPS najozbiljniji kandidat zasada je Živanko Radovančev, predsednik Saveta za poljoprivredu i selo i generalni direktor zrenjaninskog „Mlekoprodukta“.
- Radovančev je zasad jedini kandidat i on bi mogao da bude prihvatljiv za SNS, s tim da bi ključne savetnike postavili upravo naprednjaci - kaže naš izvor.

Savetnici budućeg ministra najverovatnije će biti stranci, i to, kako je “Blic” već pisao, ministri u vladama svojih zemalja, a najčešće se pominju Izraelci i pojedinci iz zemalja zapadne Evrope.

Predlog zakona o ministarstvima biće napisan narednog vikenda, do kada bi trebalo da budu poznata personalna rešenja, kao i konačan izgled Vlade, saznaje “Blic”.

Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović zakazao je za vikend sastanak, a u sastavljanju zakona konsultovaće se s predstavnicima SNS i SPS.

Kako saznajemo, do subote bi dva najveća partnera u Vladi trebalo da izađu za konačnim predlozima kada je reč o personalnim rešenjima, kao i s planom formiranja novih resora, odnosno odlukom koja će se ministarstva podeliti, a koja će se eventualno ujediniti.
Poslednji komentari
  • mozgalica Vreme: 15.08.2013 23:22h

    TO!!! Dijana je dobar izbor, ostaje nada da ce to dokazati i na delu.

  • Ne Vreme: 15.08.2013 23:24h

    Nedaj Aco!!!

  • dexi Vreme: 16.08.2013 08:04h

    Dijana je dobar izbor, slušala sam je nekoliko puta u okruglim stolovima i u našoj skupštini Srbije kao narodnog poslanika i dopada mi se njeno izlaganje.

  • otac makarije Vreme: 16.08.2013 08:28h

    sps je izvor svog zla i svih pogresnih poteza u poslednjih 25 godina. jednom im se mora stati na put. nije rec o ovoj devojcici licno, vec o principu da im kroz partijski filter prolaze samo najgori, najnesposobniji, najbezobrazniji i najveci lopovi.

  • aleksa Vreme: 16.08.2013 12:39h

    SPS je dao najgore ministre ...Mrka ,Slavica ,Zarko a i ova nece4 biti bolja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP