Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER DEMOKRATA NEĆE PODNETI OSTAVKU, ČEKA IZBORE

Đilas: Balša, hoćeš li da prođemo kao Čeda?!

Autor: B. J. - M. K. | 25.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Predsednik DS-a Dragan Đilas juče je rekao da neće podneti ostavku na tu funkciju, već da će, ukoliko bude imao dovoljnu podršku, prihvatiti novu kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima. Đilas je potcrtao da sada za ostavku nema razloga i da će se ljudi iz stranke na izbornoj skupštini, koja će biti održana do početka juna, izjasniti ko snosi odgovornost za „veoma loš rezultat“ od 6,4 odsto glasova na parlamentarnih izborima.

Pale teške reči:  Božović i Đilas

Pale teške reči: Božović i Đilas | Foto: Mladen Šurjanac

- Iako su se u javnosti pojavile brojne spekulacije o sednici predsedništva, održanoj u nedelju, na kojoj su navodno mnogi iz stranke tražili Đilasovu ostavku zbog fijaska na izborima, niko od 19 članova Predsedništva to nije tražio na samoj sednici.

Suspenzija za „tadićevce”


Uže Predsedništvo DS-a na današnjoj sednici suspendovaće pojedine članove Predsedništva i Glavnog odbora, saznaje „Alo!“.
- To su svi oni koji su svojim potpisom podržali drugu listu ili su se kandidovali na drugim listama, ali i koji su prešli u druge stranke. Uglavnom oni koji su otišli u Tadićev NDS ili je podržali. Predsedništvo će ih suspendovati, a Glavni odbor u nedelju i razrešiti. Očekuje se da na sednici GO budu predloženi novi članovi - kaže naš sagovornik iz vrha DS-a.

Da li to neki zaista i misle, ne znamo, jer Đilasu tamo na crtu niko nije izašao i to mu otvoreno rekao. Jedino što se vanredno desilo jeste istup Balše Božovića, koji je predložio da DS usvoji novi koncept i počne da se zalaže za ekonomiju na liberalnijim princpima i ulazak Srbije u NATO - kaže naš izvor blizak lideru demokrata.


Borko Stefanović je na to navodno upitao Božovića: „Jesi ti lud? O čemu pričaš?“, dok mu je Đilas navodno rekao da „ne zna otkud mu takve ideje i vidi li šta je to donelo Čedi Jovanoviću“. Đilas je juče najavio da će glavni odbor DS-a u nedelju doneti odluku o datumu i načinu održavanja stranačkih izbora i naveo da se zalaže za delegatski sistem, jer „neki prelaze iz DS-a u NDS, a neki direktno u SNS“ i da zbog toga treba da se vidi ko zaista ima pravo glasa.

- Izborni rezultat je izuzetno loš i svima je jasno da bi bez podrške Beograđana stranka ostala ispod cenzusa i tada bismo bili blizu severnokorejskom scenariju. Prihvatiću ponovnu kandidaturu za šefa stranke ukoliko me za tu funkciju predloži dovoljan broj opštinskih odbora, ali ukoliko ponovo budem izabran, neću praviti kompromise kao što sam to činio do sada - rekao je Đilas, podsećajući na slučaj Borisa Tadića.

- Nije zabeleženo u političkoj istoriji da je neko predvodio stranku, bio u njenom rukovodstvu, bio njen počasni predsednik i da mesec i nekoliko dana pred izbore napravi novu stranku - ocenio je Đilas, koji je demantovao i da je tražio raspuštanje opštinskih odbora koji su ostvarili rezultat manji od pet odsto, navodeći da je insistirao upravo na suprotnom - da nije vreme da se skidaju glave. Juče nije bilo moguće dobiti ni komentar od Božovića ni Mićunovića za koje mediji tvrde da su za Đilasovu smenu.

Narod traži nekog novog


Na portalu „Alo.rs“ juče smo postavili anketu sa pitanjem koga bi građani voleli da vide kao novog predsednika DS-a. Ponuđena su imena Đilasa, Šutanovca, Pajtića, Mićunovića i Ružice Đinđić. Ipak, ubedljivo najviše, skoro 50 odsto glasova, dobila je opcija „Niko od ponuđenih“.

Poslednji komentari
  • koki Vreme: 25.03.2014 10:36h

    Koju skolu i iskustvo ima ovo Tadicevo kumce pa mu vrskaju ideje o liberalnom kapitalizmu i pristupu NATO pakta?

  • Maja Vreme: 25.03.2014 15:42h

    Izgleda da se ovaj čovek drži one da "Nada poslednja umire" ali treba znati kad treba odustati, a njegovo vreme za odustajanje je upravo sada.

  • Panta Vreme: 25.03.2014 15:43h

    Zar nije mnogo dostojanstvenije i poštenije sam se povući ako vidiš da te neće? Mislim sam da se dovoljno obogatio ali ne, hoće još ne vredi.

  • Vojka Vreme: 25.03.2014 15:44h

    Može on da se kandiduje do kraja života, kako ne shvata da ga neće?! Ne samo narod nego i njegovi članovi partije, ne zna se šta je gore.

  • Ivan Vreme: 25.03.2014 15:45h

    Može on da izigrava žrtvu koliko god hoće ali mislim da narod nije slep i da to ovoga puta neće proći.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP