Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GDE JE, ŠTA RADI BIVŠI LIDER DS-a

Đilas batalio politiku?!

Autor: M. Keranović | 18.08.2014 - 08:15:00h | Komentara: 10

Nakon što je izgubio stranačke izbore od Bojana Pajtića, bivši lider Demokratske stranke Dragan Đilas ne dolazi u stranku, a od početka juna nema ga ni u parlamentu, gde se i dalje vodi kao poslanik. Naši izvori iz DS-a navode da je očigledno da se povukao iz politike, ako ne za stalno, onda bar na neko vreme.

Nekadašnji gradonačelnik Beograda mesecima ne dolazi ni u stranku, ni u republički parlament, čiji je poslanik

Nekadašnji gradonačelnik Beograda mesecima ne dolazi ni u stranku, ni u republički parlament, čiji je poslanik | Foto: Goran Srdanov

Đilas nije odgovarao na naše pozive, iako ga danima zovemo. Pojedini tvrde da se nekadašnji lider DS-a, koji je inače tokom leta viđen i u Crnoj Gori, vratio sa odmora, ali navode da bi trebalo ponovo da otputuje.


- Očigledno je da se povukao iz politike, jer ga nigde nema. Ne dolazi ni u stranku, kao ni u parlament, a da li će podneti ostavku na mesto poslanika, to samo on zna - navodi naš izvor blizak bivšem predsedniku DS-a.

Drugi naš sagovornik, takođe blizak nekadašnjem lideru DS-a, ne misli da će Đilas podneti ostavku na mesto poslanika, navodeći da je „zaslužio poslanički mandat”.

- Uzeo je odmor, a da li je taj odmor na određeno ili neodređeno vreme, ne bih znao. Ne mislim da će vratiti poslanički mandat. On je sam rekao da ostaje poslanik - dodaje naš sagovornik.
Međutim, drugi naši sagovornici iz Krunske, bliski novom rukovodstvu, kažu da se niko od njih ne čuje sa Đilasom.

- Ljudi u stranci se pitaju gde je i šta je s njim. Niko ne zna. Čak se ni Bojan Pajtić nije čuo s njim, ne zato što su zaratili, već jednostavno se nisu čuli. U parlament, gde DS nema mnogo poslanika, ne dolazi od juna, a mnogi smatraju da bi bilo fer, ako već neće da se pojavljuje, da podnese ostavku na mesto poslanika - kaže naš izvor blizak rukovodstvu DS-a.

Đilas ne dolazi ni na sednice Glavnog odbora, pa ga tako nije bilo ni na poslednjoj, održanoj krajem juna. U parlamentu se poslednji put pojavio početkom juna, samo nekoliko dana nakon stranačkih izbora, kada je došao da ponese ostavku na mesto šefa poslaničke grupe. Bivši lider demokrata je nedavno kazao, kada je bio pozvan da prokomentariše zaokret u politici DS-a koji je najavio Pajtić, da ne daje političke izjave, što samo potvrđuje da je politika poslednje o čemu u ovom trenutku razmišlja.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Petar Marković

Pajtić: On uvek ima svoje mesto u DS-u!


Osim Bojana Pajtića, aktuelnog lidera DS-a, nijedan drugi visoki funkcioner demokrata nije želeo zvanično da komentariše bilo šta u vezi sa Draganom Đilasom.
- Više puta sam rekao da Dragan Đilas ima svoje mesto u DS-u, kad god bude želeo da se aktivira. On je uvek isticao da ostaje u stranci. Sva ostala pitanja su, ipak, za njega - kaže Pajtić za „Alo!“.

„Ne postoji ni gram šanse da napustim stranku“

Dragan Đilas je 31. maja, na izbornoj skupštini demokrata u Centru „Sava“, rekao da nakon stranačkih izbora „ne postoji ni gram šanse da on ili Bojan Pajtić napuste stranku”.
- Ova stranka posle izbora neće doživeti ono što smo doživeli sa prethodnim ljudima koji su je vodili. Ni kod Bojana ni kod mene ne postoji ni jedan jedini gram šanse da iz ove stranke izađemo - rekao je tada Đilas.
Međutim, slično je pričao i Boris Tadić, koji je danas lider Nove demokratske stranke.
- Nemam nameru da napuštam DS i da prepustim da o njenoj budućnosti odlučuje grupa pojedinaca kojima nije bitno da stranka bude jaka i da sprovodi svoju misiju - izjavio je 21. januara ove godine tada počasni predsednik DS-a, koji je devet dana nakon toga obelodanio da napušta DS.

Poslednji komentari
  • Rista Vreme: 18.08.2014 08:41h

    Oterali ga. Politika je za njega završena.

  • Hulk Vreme: 18.08.2014 08:42h

    Neka se i ne vraća. Ojadio nas je dok je bio na čelu DS.

  • Mira Vreme: 18.08.2014 08:43h

    DS se ionako raspada.

  • Niki Vreme: 18.08.2014 08:44h

    A kada će nadležni da se pozabave svim ugovorima koje je Đilas sklapao?

  • komÅ¡inica Vreme: 18.08.2014 11:21h

    ja ga viđam često,komšije smo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP