Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠI GRADONAČELNIK U UTISKU:

Đilas: Čović je trebalo da vodi Veće

Autor: B92 | 08.12.2013 - 22:38:00h | Komentara: 24

Ne podržavam što je Siniša Mali u Privremenom organu jer se time nikada nije bavio. Nebojša Čović je trebalo da bude predsednik tog veća, kaže Dragan Đilas.

Protiv novih  zaduženja: Đilas

Dragan Đilas | Foto: Đorđe Kojadinović

Gostujući u "Utisku nedelje" bivši gradonačelnik je rekao da informacije koje se čuju u javnosti i dolaze od privremenog organa i Siniše Malog daju lažnu sliku, da je sistem u Beogradu dobro funkcionisao kao i da je u cilju Beograđana da nastave da ga vode oni koji su ga do juče vodili.
"Ovo je nepoštovanje volje Beograđana", rekao je Đilas.
On je dodao da Aleksandar Jovičić iz SNS ne bi trebalo da bude prisutan na sastancima tog organa jer "njemu tu nije mesto".
Đilas je rekao da Tatjana Pašić kao član nije potpisala da je Beograd radio očajno.
"Ja sam još tada rekao da sve relevatne stranke treba da sede tamo da bi taj organ mogao da funkcioniše, Tanja Pašić će sedeti tamo ako oni budu radili svoj posao, a ako krenu da vode istrage njoj nije tamo mesto", rekao je Đilas.
Član Privrednog veća Beograda i bivši gradonačelnik Nebojša Čović rekao je da Privremeno veće nije prinudna uprava.

Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: Goran Srdanov

"Do toga je došlo po zakonu kao sto je Đilas većinom postao gradonačelnik, ali ta ista većina je i smenila Đilasa, nema tu nikakvog kukanja. Ni ja 1997. godine nisam otišao uz aplauz i tada je mesecima bila velika borba za Beograd. To je Srbija, moraju se polagati računi i građanima i onima koji posle dođu. Ja sam tad i SPS i koaliciji Zajedno položio račune, i taj je bio lex specialis i zato sad ne razumem napad na nas, nećemo sad praviti afere samo ćemo da iznesemo podatke do kojih budemo došli", kazao je Čović.
On je dodao da su svi članovi Privremenog organa manje-više nekada radili zajedno.
"Ja nisam član nijedne stranke i kada sam se bavio politikom ja sve obavestim, kao što je bilo 2007. godine. U sve ovo sam ušao jer su me predložili kao nekog ko se bavio tim poslom ranije. Međutim, još nismo razgovarali da li ću biti predlog SNS za gradonačelnika, ali ako bude tog predloga možda ga neću odbiti", rekao je Čović.
Poslednji komentari
  • Savka Vreme: 09.12.2013 00:12h

    Nije važno ko vodi privremeni organ, ako rade složno kao tim. Da je bilo timova ranije koji bi kontrolisali gradonačelnika, sad ne bi bili u problemu.

  • Marica Vreme: 09.12.2013 00:24h

    I ja se slažem da su građani izabrali Đilasa i građani ga smenili. Gde mi je tada bila pamet. Ali se zato nadam da će biti izbori koji će građanima dati šansu da izaberu one koji su im otvorili oči i koji su neverovatnim akcijama počeli da podižu Srbiju iz blata.

  • Miško Vreme: 09.12.2013 00:34h

    Đilas je na početku emisije tvrdio da je Čović trebalo da vodi veće, mislim da se do kraja emisije predomislio. Čović je postavljao Đilasu takva pitanja da ni na jedno nije imao odgovor. Stvarno se vidi ko je bio dobar gradonačelnik Beograda, Đilas nije Čoviću ni do kolena. Stalno izgleda uvređeno, bez argumenata je. Ovako gubi i ono malo pristalica.

  • Vladica Vreme: 09.12.2013 07:54h

    Čović je Vučićeva produžena ruka, to je tako jasno. I još pojma nema ni šta je urađeno po Beogradu, ni šta će dalje, čisto politička nameštaljka...

  • DraganBG Vreme: 09.12.2013 08:00h

    Ali kad mu je Covic rekao da svoju frustraciju leci na nekom drugom mestu. Mislim da se i sam Djilas zbunio kao malo dete. Covic je upravu 100%.E naka mu je rekao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP