Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI OBEZBEDILI VEĆINU ZA RUŠENJE AKTUELNOG GRADONAČELNIKA

Đilas danas pada!

Autor: M. DAKIĆ - S. VOJINOVIĆ | 24.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 8

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije obezbedile su većinu za današnje razrešenje Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika! Dok je PUPS juče znatno ublažio svoj tvrdi stav podrške aktuelnom gradonačelniku porukom da oni nisu u misiji čuvanja njegove fotelje, već socijalnog programa u prestonici, kako „Alo!“ saznaje, naprednjaci i socijalisti uz podršku DSS-a računaju i na glasove nekoliko odbornika demokrata u tajnom glasanju za Đilasovo razrešenje.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Emil Čonkić

SNS i SPS dobili podršku
i grupe od devetoro
demokrata koji će danas
napustiti DS i formirati
svoju odborničku grupu

Naime, kako saznajemo, grupa odbornika DS-a, njih devetoro, vrlo je nezadovoljna radom gradske vlasti i na ivici su da oforme svoju odborničku grupu, odnosno klub. Do zaključenja ovog izdanja „Alo!“ nismo mogli da dobijemo zvaničnu potvrdu ove informacije, koja se juče po podne pojavila među novinarima.

U SNS-u juče nisu hteli da govore o smeni Đilasa, ali su najavili lokalne izbore “u narednih šest meseci u Beogradu”.

Miloje Živanović biće predsednik Skupštine grada

Miloje Živanović biće predsednik Skupštine grada

Gradonačelnik na oročeno!

Kako saznajemo, gotovo je izvesna opcija da SNS u nekoliko narednih nedelja predloži kandidata za gradonačelnika koji bi tu funkciju obavljao oročeno, ne duže od šest meseci, to jest do vanrednih lokalnih izbora izbora na proleće 2014. Izvor „Alo!“ iz aktuelne republičke vlasti otkrio nam je i da će novi predsednik Skupštine grada sigurno biti Miloje Živanović, koji će u beogradski parlament ući sa liste odbornika socijalista umesto Aleksandra Antića, koji je nedavno prešao u fotelju ministra saobraćaja.

- Pobedićemo, to je jasno, mi se ne plašimo izbora. Najnormalnije i najprirodnije je da u narednih šest meseci imamo lokalne izbore u Beogradu - rekao je potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović, ističući da ne želi da govori o “tehničkim detaljima” današnje sednice Gradske skupštine.

Obornici SNS-a i DSS-a predali su juče u Skupštini Beograda inicijativu za razrešenje gradonačelnika Dragana Đilasa, istakavši da će imati podršku za njegovu smenu. Tako će se na početku današnje sednice koja počinje u 10 sati prvo glasati o tome da se kao četvrta tačka dnevnog reda uvede inicijativa za smenu aktuelnog gradonačelnika. Za raspravu na sednici predviđeno je oko pet sati, nakon čega bio se tajno glasalo o razrešenju Đilasa.

Kako je gotovo izvesno da će ta inicijativa dobiti većinu u gradskom parlamentu, Đilas bi do izbora novog rukovodstva ostao na funkciji tehničkog gradonačelnika, a rok za konstituisanje nove većine

DS priprema
opstrukciju?

Kao jedan od mogućih odgovora DS-a na inicijativu za razrešenje Đilasa, juče se pojavila i informacija da demokrate za danas pripremaju opstrukciju rada beogradskog parlamenta. Prema tom scenariju, zamenik predsednika Supštine grada Zoran Alimpić mogao bi da prekine sednicu pre glasanja o razrešenju i na taj način prolongira Đilasovu smenu.

je 30 dana, s tim što bi se prvo birao predsednik Skupštine grada. Postoji i druga, manje izvesna opcija, a to je da se u roku od 30 dana nova većina ne izabere, već da se uvedu privremene mere, koje bi sprovodio petočlani organ.
 
Aktuelni gradonačelnik juče nije želeo da odgovori na pitanje da li je obezbedio potrebnu većinu pred današnje zasedanje Skupštine grada.
- Moj posao je da radim kao gradonačelnik 24 sata i ja se tako i ponašam. Da sam hteo da se bavim scenarijima, studirao bih scenske umetnosti.
Prepustimo građanima da sami kažu da li su zadovoljni onim što je urađeno - poručio je juče Đilas, koji je uveren da 80 odsto Beograđana podržava njegov predlog za direktni izbor gradonačelnika.

„Ako Vučić i Dačić sanjare,  mi možemo da razgovaramo“:  Jovanović sa demokratama

„Ako Vučić i Dačić sanjare, mi možemo da razgovaramo“: Jovanović sa demokratama | Foto: Emil Čonkić

Prodao „Dajrekt mediju“, sklopio pakt s Čedom

Kompanija „Dajrekt medija“, dosadašnja članica „Multikom grupe“ lidera DS Dragana Đilasa, postala je deo medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Guergova. Osim što je prodao firmu, Đilasu je jučerašnji dan bio uspešan i po pitanju razgovora o prvim koracima buduće saradnje DS-a sa LDP-om, o kojoj su predstavnici obe stranke razgovarali u centrali DS-a u Krunskoj ulici.
Kako je saopštila „Multikom grupa“, Guergov je u medijskom biznisu još od ranih devedesetihih godina. Na bugarsko medijsko tržište doveo je najveće strane investitore, a dugogodišnji je bugarski partner „Central European Media Enterprises“ (CME), kao i „News Corporation“, uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi
Inače, Đilasa, ali i Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a, nedavno je prozvala Vesna Pešić, koja je istakla da obojica treba da „prodaju svoje firme, ako hoće da budu u politici“. Đilas i Jovanović su juče imali sastanak u centrali DS-a u Krunskoj, na kojem je Jovanović predložio plan buduće saradnje koji bi vodio formiranju zajedničkog programskog saveta, a kako bi se ponudila alternativa na političkoj sceni. Đilas je najavio da će o predlogu LDP-a razgovarati stranački organi DS-a, izrazivši uverenje da će na predsedništvu biti postignuta velika saglasnost o predlogu liberala. Jovanović i Đilas juče su rekli da nisu razgovarali o stvaranju koalicije, kao ni o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima na Voždovcu i u Beogradu, ukoliko ih bude. Međutim, kako su naveli, to je verovatno sledeća faza o kojoj se može razgovarati.
- Ako mogu Vučić i Dačić da sanjare zajedno, dozvolite da razgovaramo normalno uz sve međusobne razlike, kako bismo došli do prostora u kojem će ljudi prepoznati nadu i energiju i kako bi zemlji bilo bolje - rekao je Jovanović.

Poslednji komentari
  • veseljak Vreme: 24.09.2013 07:07h

    Sad još da vidim ko će biti VD gradonačelnik pa da se smejem ceo dan :D.

  • Драгомир Vreme: 24.09.2013 07:27h

    Ја као маторац возим се за џабака јер имам охохо година али никако да заборавим када у Јајинцима аутобус окупирају десетак контролора?Једни опколе аутобус а други јурну унутра?Сам да туре шлемове на главе и да носе мошингевере и исто ки четерес прва!КАРТУ ПЛАЋАМО ЗБОГ ПОСРЕДНИКА!Кратко и јасно.Када сам био први пут млад ГСП је имао своје контролоре и због јефтиних карата било је срамота не платити.Да је данашња карта упола јефтинија опет би била скупа.То нам је донео газда Београда по имену Ђилас!Странка му пропала на изборима а он је и даље остао газда.Још нешто!Развео се од супруге што значи да није способан да има нормалан породичан живот а наставио да ,,води бригу о београђанима,,?

  • mendela Vreme: 24.09.2013 08:14h

    Pada - možda :). A kad ustane, biće drž'te gaće....

  • Raya grobar usa enemy Vreme: 24.09.2013 09:35h

    Samo pada, aaaa zatvor?

  • sloba Vreme: 24.09.2013 12:34h

    e jadne duse!! ala ste se okomili na djilasa ko vrane,zar vas nije sramota beogradjani.sve vam dosljaci prave vladu a vi ko ovce za njima. DJILASE SVAKA TI CAST!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP