Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KAMPANJA

Đilas: DS je poslednja brana uvođenju diktature!

Autor: Beta | 16.06.2013 - 17:19:00h | Komentara: 14

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je ta stranka poslednji bastion odbrane demokratije u Srbiji i poslednja brana uvođenju jednoumlja i diktature i da se protiv nje vodi rat sa ciljem da bude uništena.

Đilas je na sednici Glavnog odbora DS-a u Izvoru kod Zaječara rekao da princip napada na kritičare vlasti vodi u jednoumlje i jednopartizam. 

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nenad Đorđević

 "Ko danas ne shvata da je DS poslednji bastion odbrane demokratije u Srbiji, poslednja brana u sprečavanju uvođenja jednoumlja i diktature, ne shvata šta se danas dešava", rekao je Đilas. 
On je istakao da pokušaj uništavanja DS-a kao najjače opozicione stranke medijskom kampanjom ne vodi nigde osim u totalni mrak. 
Predsednik DS-a je ocenio da ta stranka svoje reforme sprovodi u atmosferi "nezabeleženoj u modernoj Srbiji", u antikampanjama kroz tabloide i nacionalne televizije i kada je u Srbiji više uhapšenih nego zaposlenih i kada je amnestiran veliki broj kriminalaca koji se obračunavaju u Beogradu. 
"Direktno se vodi rat protiv ljudi koji vode DS, protiv profesora univerziteta koji su bili pojam u borbi protiv korupcije", naglasio je Đilas. 
On je naveo da je došlo vreme da DS ne priča o tome kakvi su političari u sadašnjoj vlasti bili od 1990. godine do 2000. godine, a oni kakva je vlast bila od tada do 2012. godine, već da se vidi šta je budućnost Srbije, ko ima bolje ideje i bolje ljude. 
"Danas je ova zemlja maltene skroz stala, najnormalnije se priča o prodaji državnih preduzeća, iako ne postoje projekti na koje će se taj novac iskoristiti", rekao je Đilas. 
Predsednik DS-a je upozorio da u Srbiji svaki dan gubi posao 500 ljudi, da postoji namera gašenja preduzeća koja su u restrukturiranju, a da u isto vreme raste broj zaposlenih tamo gde je promenjena vlast. 
Đilas je, međutim, pozdravio rezultate vlasti u pregovorima s Prištinom, ali i upitao šta je sa obećanjima vlade da će smanjiti troškove i od tih para sagraditi nove škole. 
On je naveo da se kampanja za lokalne izbore u Zaječaru, koji bi trebalo da budu održani naredne nedelje, odvija u užarenoj atmosferi po ugledu na Kosjerić, gde su se biračima delile naočare sa dioptrijom. 
Prvi na listi DS-a u Zaječaru Nemanja Vukadinović ocenio je da su ti izbori "elementarna nepogoda" koju odlikuju fizički obračuni. 
Poslednji komentari
  • chohano Vreme: 16.06.2013 17:32h

    Zasto se Djilas ne oglasava na prozivke vlasnika pink televizije?

  • Očagarac Vreme: 16.06.2013 17:35h

    Verujte na reč da građanska Srbija sve ovo vidi, i da nas jeza hvata od toga. Nisam vaš glasač, ali Boga molim da ne nestanete, jer ostaje šačica stranaka od po 5% glasova - dakle, desnica upravlja kao da je sama... Sakloni nas Bože toga.

  • Dunja Vreme: 16.06.2013 17:53h

    Potpuno ste u pravu gospodine Đilas. Svi zajedno se moramo okrenuti budućnosti i svi zajedno mooramo da iznađemo mogućnost kako da se izborimo sa sve većom nemaštinom bez obzira ko kojoj stranci pripada. Svi se nalazimo na istom brodu koji sve više i više tone

  • Boris Vreme: 16.06.2013 18:03h

    Zar njega nece da hapse?

  • Laza Vreme: 16.06.2013 19:01h

    Retorika samo pusta retorika, cim pocne hapsenje tvojih ljudi, provera i ostalo odmah je to politicki obracun, gospodine Djilas prvo polozote racune o svom bogatstvu kako ste ga stekli koliko ste zaduzili beograd koliko kosta izgradnja mosta, kako ste sada pokrali Sutanovca kako ste i zasto iskljucili vise od hiljadu clanova stranke, posle toga mozes o svemu da pricas i kritikujes

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP