Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KAMPANJA

Đilas: Glas za DS je glas protiv SNS!

Autor: Beta | 12.03.2014 - 21:07:00h | Komentara: 15

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke pozvala je danas građane da u nedelju glasaju za listu "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju" i tako smene vlast koju oličavaju "širenje straha i samovolja Aleksandra Vučića".

- Samo glas za Demokratsku stranku je glas protiv vlasti Srpske napredne stranke. Postoje samo dve kolone na izborima, Vučić i oni koji su sa njim i mi koji nećemo sa njima. Idemo na izbore da pobedimo, jer strah ne može da vlada Srbijom - rekao je predsednik DS Dragan Đilas na mitingu na beogradskom Trgu Republike.
 Đilas je istakao da DS ne priziva nasilje i ukrajinski scenario i da to nikada nije ni činila, ali da ne želi ni severnokorejski scenario po kome jedan čovek dobija sto odsto glasova, nego srpski scenario u kojem će građani dobiti šansu da žive bolje.
Đilas je ocenio da će Srbija, ako sadašnja vlast ostane, bankrotirati za godinu dana, zaposleni će ostati bez posla, a penzioneri bez penzija i ukazao da to nije prizivanje ničega lošeg, nego hrabro ukazivanje na ono što će se dogoditi.
- Nudimo rešenja - svakom detetu besplatan udžbenik, trudnicama puna plata i pomoć penzionerima sa najmanjim penzijama. Mi smo izgradili mostove, renovirali bulevare, a vlast se zadužila pet milijardi evra, a nisu napravili nijedan kokošinjac - rekao je Đilas, koji je i kandidat DS za gradonačelnika Beograda.
On je istakao da se DS zalaže za to da se lekarima, rudarima i profesorima povećaju plate, a ne da budu smanjene. Đilas je ocenio da vlast ne shvata šta je realnost i naveo da je stvarnost Srbija na zemlji, a ne na vodi.
- Ne diktaturi! Srbija počinje da liči na pakao Miloševićevih 90-ih i vladaju ljudi koji jesu 90-te. Možda su shvatili da ne treba da se kupaju samo subotom, možda su promenili dlaku, ali ćud nisu - rekao je Živković.
On je kazao da je vlast proglasila velike uspehe u borbi protiv kriminala, a da su uhvaćene "samo sitne ribe, dok moćni somovi slobodno plivaju močvarom kriminala".
- Vučić mora biti saslušan i da odgovori gde je bio kada je ubijen Slavko Ćuruvija. On ga nije ubio, ali šta je uradio da to spreči - rekao je Živković.
On je naveo da bi trebalo da bude saslušan i predsednik vlade Ivica Dačić o svojim susretima s Rodoljubom Radulovićem, zvanim "Miša Banana", kao i bivši predsednik i premijer Boris Tadić i Vojislav Koštunica, o tome zašto su "za bedne pare dali NIS Rusima".
Na beogradskom Trgu Republike okupilo se nekoliko hiljada pristalica DS, a miting je počeo govorima ubijenog premijera i predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Đinđića, emitovanim na ekranu na bini. Okupljeni su najglasnije negodovali i zviždali na pominjanje imena Aleksandra Vučića i Borisa Tadića. Posle mitinga, okupljeni su krenuli u šetnju "medijskom trasom", centralnim beogradskim ulicama.
Poslednji komentari
  • Leva Mileva Vreme: 12.03.2014 21:34h

    Uvek smo uz DS! Moja porodica I prijatelji ce zaokruziti u nedelju broj 8!!!

  • Bravo Dragane Vreme: 12.03.2014 21:52h

    Glas za SNS je glas za prodaju magle narodu za makete na vodi lazna obecanja i demagogiju oni sns ako pobede jadne plate i penzije! Samo im treba jos jedan mandat i imacemo puno maketa i kartonskih kula na vodi!

  • sava Vreme: 13.03.2014 01:08h

    rece Einstein davno - samo kosmos i glupost su beskrajni mada za kosmos nisam siguran...

  • beogradjanin Vreme: 13.03.2014 01:19h

    Samo DS !!

  • Dejan Vreme: 13.03.2014 01:28h

    A bojkot je glas protiv i jednih i drugih. Srbijo, u nedelju ostani kucama, ne dajte im legitimitet. Oni vama maglu, vi njima k***c!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP