Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Đilas: Glas za DS znači da Dinkić
više nikad ne bude u Vladi!

Autor: Tanjug | 17.01.2013 - 12:41:00h | Komentara: 5

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas građanima da glasajući za tu stranku glasaju za to da lider URS i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nikada više ne bude član Vlade Republike Srbije.

Dragan Djilas, Mlađan Dinkić

"Prevari me jednom, prevari me drugi put, nikada me više prevariti nećeš..."

"Ono što mogu da poručim građanima Srbije je da glasajući za Demokratsku stranku glasaju za to da Mlađan Dinkić nikada više ne bude član Vlade Republike Srbije, jer Demokratska stranka nikada u Vladu u kojoj bi sedeo Mlađan Dinkić ući neće", naveo je Đilas u izjavi medijima.

Đilas navodi da je u prošloj Vladi u kojoj je Mlađan Dinkić, "Kao i danas, kao i prethodnih deset godina", vodio srpsku ekonomiju, Srbija je dostigla istorijsku nezaposlenost.
"U ovoj vladi, Dinkić će sa 4,5 milijarde novih zaduženja Srbiju dovesti do istorijske prezaduženosti. Imajući samo ove dve činjenice u vidu, Dinkićev strah da će i iz ove vlade biti brže isteran nego što je u nju ušao, meni deluje sasvim opravdan" dodao je Đilas.
On je dodao da što se njegove podrške borbi protiv korupcije tiče, ona se gotovo ni po čemu ne razlikuje Dinkićeve.
"Jedino što se ja, za razliku od njega, ne plašim da bih u toj borbi ikada mogao da budem meta, jer Srbija jako dobro zna šta sam ja, a šta je Dinkić radio prethodnih 12 godina" podvukao je Đilas.
Đilas je rekao i da se Dinkiću na oceni DS i njega kao predsednika te stranke iskreno zahvaljuje iako ona nije pozitivna.
"Obećavam da je nećemo zaboraviti u mesecima koji dolaze" poručio je Đilas i dodao da rečnik koji je koristio Dinkić "Predstavlja jasan nedostatak kućnog vaspitanja" pa zbog toga neće da ga komentariše.
Dinkić je juče za RTS izjavio da "opozicija plasira tezu da će biti izbora kako bi eventualno uskočili u neku novu koaliciju sa SNS. Meni je toliko degutantno kada čujem Đilasa kako se, da iskoristim tu reč, šlihta Vučiću kada kaže da je uočljivo da u ovoj Vladi rade samo Vučić i Krkobabić".

URS: Vladu ne bira Đilas!

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su danas da je Vlada Demokratske
stranke (DS) dovela je Srbiju do ivice bankrota, iako je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja u prošloj vladi, ostavio suficit u budžetu.

U saopštenju URS ocenuju da lidera DS Dragana Đilasa hvata velika nervoza. Možda ona potiče od najavljene unakrsne provere imovine i
prihoda, možda ima neki drugi uzrok, ali svakako: još jednom je potvrđeno da njega lično i DS pogađa kad god se govori istina, stoji u saopštenju.

URS podsećaju Đilasa da je Vlada DS, dok je Dinkić u Srbiju dovodio FIAT, Falke, Juru "bezglavo zaduživala zemlju" i da je javni dug Srbije je u protekle četiri godine udvostručen.

Od 4,5 milijarde evra novih zaduženja koje Dragan Đilas pominje, čak dve trećine biće iskorišćeno za vraćanje dugova koje je napravila Vlada Demokratske stranke, plaćajući uz to basnoslovne kamate, ukazuju URS.

Vladu u Srbiji ne bira Đilas nego narod, konstatuje se u saopštenju, uz ocenu da je mnogo važnije od lažne slatkorečivosti i kontrole medijskog prostora da se problemi rešavaju i da se stvari nazovu pravim imenom.

To zaista i radimo i ne bojimo se otvoreno da kažemo da se "neko šlihta". Možda se to nekome ne dopada, ali to je i dalje istina, zaključuju URS.

Poslednji komentari
  • čitateljka Vreme: 17.01.2013 14:41h

    E pa bravo! U Dinkića UOPŠTE nemam poverenja.

  • ANA Vreme: 17.01.2013 14:57h

    Neće Đilas sa Dinkićem ako ne bude morao, ali ako bude morao, vrlo lako će on preći preko ove izjave samo da se dokopa vlasti. Đilas, zarad učešća u vlasti, može u koaliciju sa svima pa i sa Dinkićem. Zapamtite ove reči Đilasa "nikada sa Dinkićem", jer će doći vreme kada će te reči, kao i mnoge izgovorene reči do sada, pogaziti.

  • Perla Vreme: 17.01.2013 15:46h

    E, paz da nas ne navučeš :). Ni on, ni ti...

  • radoslav Vreme: 17.01.2013 16:41h

    Dajem glas,Đilas nikad na slobodi!!

  • lala Vreme: 17.01.2013 21:10h

    možda će dati sad hiljadu evra šta je dinkić obećo od zakupa zemlje. e moja zemljo srbija ovakve lažove ne treba ni stavljati na izbornu listu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP