Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POLITIČKO PREPUCAVANJE

Đilas: Hapšenje nije Vučićev posao!

Autor: Tanju/ Fonet | 28.09.2013 - 15:22:00h | Komentara: 5

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas, podsetio je danas predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i potpredsednika Vlade da je 2009. godine "o kojoj govori gospodin Vučić", on bio gradonačelnik Beograda i to tako što je pobedio Vučića na izborima godinu dana ranije, baš kao što ga je ga pobedio na izborima i 2012. godine.

Razrešen dužnosti: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

"Kao gradonačelnik Beograda sasvim sigurno nisam mogao da se bavim hapšenjem, jer to nije bio moj posao. A nije ni posao gospodina Vučića, iako on to očigledno radi", saopštio je Đilas u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.
On je podsetio i na Vučićevu izjavu od 10. februara ove godine:
"Sve nadležne službe će dostaviti kompletnu dokumentaciju koju imaju, a ako se pokaže da je neko počinio krivično delo on će odgovarati po zakonima ove zemlje. U borbi protiv kriminala i korupcije neće biti zaštićenih ma kako
se zvali i koju funkciju obavljali".


Đilas je reagovao na izjavu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je lider DS bio na vlasti kada je Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, napustio Srbiju.


Vučić je, ranije danas, u Koceljevi, upitan da prokomentariše Đilasovu tvrdnju da vodi državu u dikataturu, kao i o aferi "Banana", rekao da je 2009. godine Đilas bio na vlasti i da je tada Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, napustio državu, a sada je za njim raspisana poternica.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić
"Na šta me podsetio? Jesu li to diskovi iz 2009. godine? To je sebe valjda podsetio, jer 2009. godine je on bio na vlasti. 2009. godine je neki Banana napustio Srbiju, a sada je za njim raspisana poternica. Nisam razumeo na šta je mene podsetio", rekao je Vučić.


Vučić je podvukao da će narod uskoro, na demokratskim izborima, reći šta misli "i o njemu i o Đilasu i o svakom drugom".


Komentarišući Djilasove izjave o diktaturi, Vučić je rekao da nije on iz DS izbacivao ljude koji su mu se suprostavljali, već Đilas.


"O diktaturi nemojte on da bilo kome govori, kada pričate o diktaturi, to je prilično smešno, moram da vam priznam, ali ne postoji nijedan drugi argument, jer ne može da kaže da sam kriminalac, lopov, ne može da kaže da moja firma uzima 70 miliona evra kao njegova, onda morate nešto da izmislite. Nemam ništa protiv toga", rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 28.09.2013 15:54h

    Oni su se svuda rasplinuli, valjda nemoćni pred problemima, pa da izgleda kao da nešto rade. A rade sve osim onog što su prioriteti i što im je resor.

  • ovalan Vreme: 28.09.2013 16:08h

    Izgleda da hapšenje nije ničiji posao, ako sudimo po NS. Inače, gospodine Vučiću, znamo kako izgleda diktatura, a ovo sigurno nije demokratija...

  • MilanCh Vreme: 28.09.2013 16:14h

    Vučićevi govori kao i uvek. Demagoški i veoma bahati. Priče, radi priče, bez okakvih odgovora, neke argumentovane kritike ili pozivanja na konkretne rezultate rada

  • Nikola Vreme: 28.09.2013 16:29h

    Dok se Vučić bavi hapšenjem, naša zemlja u totalnom rasulu

  • boby Vreme: 28.09.2013 20:52h

    A zasto DS nije uhapsio Miskovica i ostale,nego ga mole da plati porez ako hoce. Ajde da vidimo na izborima ko ce pobedi.U zivotu sam samo jednom glasao za DS i to dok je Djindjic bio ziv i nikad vise.*8 godina je vladao DS i videli smo sta znaju,pustimo ljude da pokazu i oni sta znaju nadam se narednih 8 godina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP