Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OKUPLJANJE GRAĐANSKE OPCIJE

Đilas i Jovanović:
Nema saradnje sa SNS!

Autor: Tanjug | 04.03.2013 - 00:30:00h | Komentara: 10

Predsednici DS Dragan Djilas i LDP-a Čedomir Jovanović isključili su večeras mogućnost saradnje tih stranaka sa SNS, a Jovanović je najavio razgovore o ponovnom okupljanju građanske opcije u Srbiji.

Gostujući u emisiji “Utisak nedelje” na Televiziji B92, Jovanović je rekao da ne postoji nikakva ideja o formiranju nekog novog DOS-a, budući da ima respekt prema svemu što je ta koalcija uradila i da se trudi da očuva sećanje na pozitivne poteze te vlade.

Čeka ga suđenje: Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: FoNet

Na pitanje o pisanju pojedinih medija o okupljanju "novog DOS-a" i razgovorima sa Djilasom, Zoranom Živkovićem, Mlađanom Dinkićem i drugima, lider LDP je odgovorio:

"Potrebno je zrelo razmišljati da li postoji dovoljno zrelosti medju nama da napravimo političku organizaciju koja će efikasnije od nas pojedinačno moći da odgovori na fundamentalna pitanja u ovom društvu…Svakako ću razgovarati sa njima. Ne bih to svodio na Dinkića, ali sam rekao da sa svima želim da razgovaram i da sam sa svima spreman da razgovaram i da ne postoji ništa lično što je prepreka na tom putu", rekao je Jovanović

Đilas je, kada je u pitanju mogućnost saradnje njegove stranke sa naprednjacima, rekao da stvaranje koalicije zahteva zajednički cilj, ali i vrednosti.

"Kada se prave bilo kakvi dogovori morate da imate saglasje oko ključnih stvari…DS je trenutno najveća stranka u opoziciji, moja ideja nije da odemo na izbore i uđemo u vladu, nego ako može u ovoj zemlji nešto napokon da se promeni. Da biste sa nekim bili u koaliciji treba da imate zajednički cilj, ali morate da delite i neke vrednosti”, rekao je lider DS.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

Đilas je istakao da će svaki put podržati da funkcionerka DS Milica Delević putuje sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ukoliko će to doprineti da Srbija napreduje ka EU, ali da potezi aktuelne vlade u njenom dosadašenjem mandatu ne predstavljaju evropske vrednosti.

Nakon 10 godina od ubistva premijera Zorana Đindjića, Đilas ocenjuje da Srbija nije onakva kakvu je ubijeni premijer zamišljao i da ne izgleda onako kako bi izgledala da se to nije dogodilo, dok Jovanović, koji je bio jedan od bliskih Đinđićevih saradnika, ističe da je u Srbiji sve isto.

Predsednik DS je naveo i da su u Srbiji, iako nema nekog velikog napretka od 2003. godine, neke stvari ipak drugačije.

"Mislim da fali ono što je Zoran govorio, da svako od nas pogleda šta može da uradi. Kada pogledate ovu vladu, ona izgleda kao grupa gradjana koja se bori protiv korupcije, a ovi ostali, kada se puste u medije, izgledaju smešno. Ja sam to nazvao nekom estradnom politikom", kazao je Đilas.
Poslednji komentari
  • BATA Vreme: 04.03.2013 00:42h

    Gledao sam emisiju,nikad bolji sastav svi govore kroz zube i zamuckuju ,od Olje preko Đilasa ,profesora pa do Čede ,celo veče su natucali ubiome Bog ako sam shvatio štasu pričali.Kako koja godina sve više ljudi sa lošom dikcijom govora .

  • dijaspora Vreme: 04.03.2013 03:07h

    Dodje mi muka kada samo vidim ova dva tipa, da ne govorim kada procitam sta su rekli.Zar ne vide koliko su beskorisni!!!

  • CIRINELA Vreme: 04.03.2013 05:31h

    Koliko prostora dajete ovom picopevcu i klošaru kojeg studentskih dana nije imao pas za šta da ga ujede a sada ne zna šta će od "pošteno" zarađenog novca.

  • Biljana Vreme: 04.03.2013 06:25h

    Ne znam samo ko od ovog nesretnog Cede i trazi bilo kakvu saradnju, politicar u pokusaju!!!

  • Asid Vreme: 04.03.2013 07:22h

    U pripremi za proslavu 10 godina od streljanja Zorana Djindjića, izmedju ostalog Čeda i Djilas su definitivno odustali od saradnje sa SNS pošto su najzad i sami shvatili da SNS ne saradjuje sa kriminalcima! Sve to naravno na B92, televiziji koja je direktno prenosila pomenuto streljanje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP