Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Đilas ipak ostaje na čelu Beograda!

Autor: M. K. | 19.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za petak, u poslednji čas, to jest samo šest dana do isticanja zakonskog roka za njeno održavanje.

Antić (još) neće izdati Đilasa

Antić (još) neće izdati Đilasa | Foto: Emil Čonkić

Da se to nije desilo, Beograd bi bio na pragu novih izbora, a do tada bi gradom upravljao privremeni organ. Inače, nema naznaka da bi na sednici u petak moglo da dođe do prekomponovanja vlasti. Naime, naprednjaci, koji su promene mesecima pompezno najavljivali, kažu da u ovom trenutku to ne zavisi samo od njih.


- Ta tema će se, međutim, razmatrati na sednici Glavnog odbora SNS-a koja će biti posle 20. marta - kaže za “Alo!” Aleksandar Jovičić, šef odbornične grupe SNS-a u gradskom parlamentu. U DSS-u ističu da su spremni za razgovore sa SNS-om o promeni vlasti jer su “one gradu neophodne”. U PUPS-u, koji ima svoju odborničku grupu nezavisno od SPS-JS, sa kojima je izašao na izbore, navode da, dok god vlast u Beogradu funkcioniše, nema razloga za promene.

Beogradski socijalisti kažu da nema ništa novo po pitanju prekomponovanja vlasti u gradu i da o tome ni sa kim nisu razgovarali. Isto tvrde i u SDPS-u, koji ima četiri odbornika u beogradskom parlamentu, a koji su bili na izbornoj listi demokrata.
- Odbornici SDPS-a ostaju uz demokrate i neće glasati za prekomponovanje vlasti ako se pokrene to pitanje - kažu u SDPS-u.

Odnos snaga u gradskom parlamentu

Stranka Broj odbornika
DS 46
SNS 37
SPS-JS 9
DSS 9
PUPS 4
SDPS 4
Samostalni odbornici 1
Ukupno 110

Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 19.03.2013 09:01h

    Sto bi Dragan Djilas pre zakonskog roka od tri meseca zakazivao Skupstinu Beograda kada po njegovim recima u Beogradu sve odlicno funkcionise. Sada je opozicija na potezu da kaze dali je to sve tako kako tvrdi Djilas.

  • Stari iseljenik Vreme: 19.03.2013 11:19h

    Pošto novine pišu, da se žućko Đilas, za samo nekoliko godina članstva u stranci koju narod danas već (na žalost) naziva strankom luperda, toliko obogatio, nije isključeno da je, da bi ostao na vlasti, dobro podmazao opozicionare da ne glasaju protiv njega! Ma koliko platio -isplatiće mu se, jer u BG ima još dosta toga da se otme, ukrade, ugradi u cenu isl. Nije valjda samo Most na Adi bio žuta krava muzara, sada će pristići novi autobusi, pa tramvaji, pa izgradnja i renoviranje ulica, prodaja vodovoda i mnogi drugi poslići gde će biznismen Đido, verovatno, dobro da se ugradi! Iju-hu! Para na pretek da se podmažu protivnici a i da Đidu ostane koja crkavica ako bude morao da beži iz Srbije jer ko zna šta donosi dan, a odnosi noć zvana Vučić! Ali izgleda, ni toboži rušitelji nisu imuni na lovudžu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP