Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAJAVA

Đilas: Iznenadićemo na izborima!

Autor: Tanjug | 24.03.2013 - 19:48:00h | Komentara: 9

Lider demokrata Dragan Đilas izjavio je da će na izborima koji će, kako očekuje, biti održani ove godine, DS proći bolje nego što mnogi očekuju.

Đilas je na tribini u Mladenovcu rekao da će Demokratska stranka biti deo samo one vlade koja je spremna da sprovede u delo ono što je plan demokrata, ukoliko je spremna da sasluša građane i da se bori.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nebojša Marković

 Lider demokrata je poručio da ta stranka zna kako da izvuče Srbiju iz krize i kao primer naveo PKB koji je, kako je istakao, pre dve godine vredeo jedan evro a danas vredi 400 miliona evra.

"PKB je pre dve godine vredeo jedan evro a danas vredi 400 miliona. Danas je Srbija na tom nivou - vredi jedan evro a treba za dve godine da napravimo da vredi 400 milona. Imamo energiju, poverenje građana, sa njima ćemo to da napravimo, znamo kako. Ko nam stane na put pregazićemo ga, tu nema priče, to je budućnost Srbije", naveo je Đilas.
Đilas je ocenio da je Srbija mnogo puta u istoriji imala pogrešne ljude na nekim mestima i to u najvažnijim trenucima, za šta je platila cenu
On smatra da je vreme da u ovoj sudbonosnoj situaciji za budućnost naroda i njegovo preživljavanje dođu na pravo mesto ljudi koji znaju šta i kako treba raditi. 
"Na najvažnijem mestu u državi 25 godina nije bio niko ko se bavio ekonomijom. Naša ideja je da Srbija za 10 godina postane ekonomski lider na Balkanu. Imamo jednostavan plan - da društvo štedi na glupostima na koje se danas troši jer građani nemaju na čemu da štede", rekao je Đilas.
On je ocenio da put Srbije u Evropu nije sporan ali pre svega zbog sistema vrednosti, istakavši da ne postoji niko ko veruje da će Srbiji nešto biti poklonjeno.
Kritikujući to što ekonomisti nisu vodili zemlju, Đilas je rekao da je Slobodan Milošević propustio šansu, Zoran Đinđić je ubijen kada je stekao znanje iz ekonomije, Vojsilav Koštunica nikada nije bio za to zainteresovan, a Boris Tadić nije bio na to fokusiran.
Lider demokrata je Mladenovčanima predstavio program DS-a istakavši da stranka koju vodi jasno zna kako da izađe iz krize. On je kritikovao aktuelnu vlast, ocenivši da se ona ponaša tako da smenjuje sve koji dolaze iz DS-a, bez obzira na njihove kvalitete. 
Đilas je ponovio da su energetika, obrazovanje i poljoprivreda ključni elementi koji Srbiju mogu izvući iz krize i naglasio da je katastrofa što Srbija obrađuje tek četvrtinu svog zemljišta, iako je jasno da će hrana u ovom veku biti ono što je nafta bila u prošlom. 
Poslednji komentari
  • ZOKI Vreme: 24.03.2013 19:59h

    Nemoj nas ti i tvoji vise iznenadivati, vi ste nas iznenadili da nas vise nista ne moze iznenaditi.

  • Ekatarina Vreme: 24.03.2013 20:08h

    Pa da je gosp.Djilas spreman na sve da bi dobio izbore,to znamo.Tako da nas ništa više nemože iznenaditi.

  • Kum Rade Vreme: 24.03.2013 20:54h

    >> Đilas: Iznenadićemo na izborima! << Naravno - ako predjete cenzus :)) A cenzus cete preci samo udruzeni sa LDP-om :))

  • Pistaljka Vreme: 25.03.2013 07:43h

    Dragan Djilas je u pravu, iznenadice oni sa losim rezultatom. Pa i Borisu Tadic su pricali kako je pobeda sigurna, kada ono poraz, tako sada i Djilas koji ima udela u porazu Tadica valjda ocekuje da nece biti revansizma, vara se grdno. Ali vreme je pred nama pa cemo videti.

  • aca Vreme: 25.03.2013 08:17h

    Nema cenzus za DS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP