Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MEGAPROZIVKA!

Đilas: Kandidati DS su završili Pravni fakultet, za razliku od Stefanovića, doktoranta Megatrenda!

Autor: Beta | 17.11.2013 - 10:52:00h | Komentara: 20

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas kritikovao je danas predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojšu Stefanovića zbog načina na koji je govorio o kandidatima DS-a za članove privremenog veća Beograda.

Demokrate su predložile da tu stranku u veću predstavljaju Tatjana Pašić i Živorad Anđeković, a Stefanović je juče na hitno sazvanoj konferenciji za novinare rekao da je to “skandalozna i katastrofalna” odluka i da će SNS predložiti Vladi da ne izabere kandidate DS-a.

Vučiću, nemoj  da kukumavčiš: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

 Đilas je u pisanoj izjavi, navodeći da Stefanovića treba da bude sramota zbog reči koje je izgovoro o Tatjani Pašić i Anđelkoviću, istakao da su njih dvoje završili Pravni fakultet za razliku od Stefanovića, “neuspešnog studenta nekoliko državnih fakulteta i diplomca i doktoranta Megatrenda”.


U pisanoj izjavi Đilas je naveo da je Stefanović bio postavljen za urednika informativnog programa Studija B “u vreme kada su Milošević i Šešelj oteli Studio B od Beograđana”.

U to vreme Tatjana Pašić je bila “novinar-urednik Radija B 92. Završila je diplomatsku akademiju, govori tri jezika, bila je direktor Narodne kancelarije i pomagala ljudima”, kazao je Đilas.

On je naveo da je Anđelkovih posle Pravnog fakulteta magistrirao na državnom Fakultetu organizacionih nauka i da će uskoro doktorirati na, takođe državnom, Fakultetu političkih nauka.

Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Beta

 
- Bio je blizak saradnik Zorana Đinđića i ponosan sam na to što, kao i Tatjana, sa mnom od prvog dana mog mandata vodi Beograd. I on za vas, kao i za sve vaše presvučene šešeljevce nije i nikad neće biti Žika pauk, kako ga Vi nazivate, već gospodin Živorad Anđelković - naveo je Đilas.

Za Stefanovićev zahteva Vladi Srbije da ne dopusti da ljudi koje je u skladu sa zakonom predložila DS sede u privremenom veću Beograda, Đilas je rekao da “predstavlja najčvršći dokaz da se u ovoj zemlji uspostavlja diktatura”.

Đilas je upitao Stefanovića odakle mu pravo da određuje ko može, a ko ne može da odlučuje u ime Beograđana, jer su Beograđani najveći broj glasova dali listi “Izbor za bolji život”.

- Zahvaljujući tim glasovima, mi smo ubedljivo pobedili i, ako poštujete zakon, zahvaljujući tim glasovima, Tatjana Pašić i Živorad Anđelković će biti članovi privremenog organa”, istakao je Đilas.

Lider DS-a zamolio je Stefanovića da prestane da “daje izjave koje su prepune uvreda, kleveta i laži”.

“Vi ste predsednik Narodne skupštine Srbije, obavljate drugu po značaju funkciju u državi. Zaista je neprimereno da koristite reči i rečenice koje ste u jučerašnjem medijskom nastupu koristili”, napisao je Đilas.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 17.11.2013 11:07h

    Ово што сада ради Ђилас привредник Драган стварно је непримерено. Не сме потцењивати приватни универзитет, јер сваки факултет има државну акредитацију. Даље, неспорно је, да су властодршци из Демократске странке ојадили Србију, посебно Ђиласови побочници и доглавници у београдским органима власти и у јавним предузећима. Иако сам ја ка такав према свима антипротиван, подржавам већинско схватање широких народних маса, радника, сељака и поштене интелегенције, да кадровима из Демократске странке (а и из Либерално демократске партије) није место у привременом органу власти Града Београда. Стоп криминалу!

  • Lorenzo Medici Vreme: 17.11.2013 11:27h

    Zar treba podsecati sta je Zivorad Andjelkovic sve radio sa svojim gazdom ili za gazdu neulazim u to..tako da o njegovoj podobnosti nebi trosio reci..a sto se doktorata tice pa nek se Djilas priseti cuvenog Mladenovackog univerziteta na kome je doktorirao njegov kadar uvazeni Dr Aleksandar Sapic-Nambija....

  • MilanCh Vreme: 17.11.2013 11:30h

    Malo je neprikladno da se koriste uvrede na racun drugih kandidata iz ma koje stranke bili. Jednostavno, svaka stranka postavlja svoje najbolje ljude. Pride, sada je sasvim jasno sta znaci medijksi linc i razlog zasto napredna stranka ne zeli da kaze ko su njihovi kandidaati. I jasno se vidi ko stvara medijski linc.

  • Vesna Vreme: 17.11.2013 11:46h

    E baš vala! I ni da trepne, da se makar na trenutak zastidi.

  • Doktor Vreme: 17.11.2013 11:54h

    Ne volim te, Djilase ali bravo za ovo DOKTORANT MEGATRENDA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP