Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROMENA VLASTI U BEOGRADU

Đilas: Ko smatra da nije dobro,
neka pokuša da promeni vlast!

Autor: Tanjug | 13.12.2012 - 18:56:00h | Komentara: 27

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da svakodnevno razgovara sa svojim koalicionim partnerima, da su za njega izbori završeni još 6. maja i da ako neko smatra da vlast u prestonici treba da se menaja, neka to i pokuša.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Ko smatra da nije dobro, neka pokuša da promeni vlast!: Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

"Svoju funkciju doživljam kao posao, a posao je biti gradonačelnik Beograda. Dok postoji većina u parlamentu mi radimo posao, a ako neko smatra da treba nešto da se menja, on to može da uradi. Moje je sad samo da radim i pokušam da Beograđanima bude što bolje", kazao je Đilas gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Grad će vratiti novac kompaniji Delta "Real Estate"
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je kompanija Delta "Real Estate" podnela gradu Beogradu zahtev za povraćaj novca na osnovu prestanka prava koršćenja zemljišta na lokaciji u Bloku 53 i dodao da će Grad u te namene izdvojiti oko 650 miliona dinara.
Grad će za tu namene izdvojiti oko 650 miliona dinara, iako je, kako je rekao, čuo da ta kompanija potražuje više novca.
"Kako sam čuo oni će tražiti više novca. Ako ne budu hteli ono što mi budemo predložili, onda će stvar rešavati sud. To je jedan od razloga zašto u mandatu pre mene nije počelo sa oduzimanjem tih svih parcela koje su nekome date ili su u zakupu, a on ih nije priveo nameni", rekao je Đilas.
Prema njegovim rečima, Grad će to zemljište preuzeti i ponuditi na licitaciji.
"Grad ima obavezu da vrati taj novac. Videćemo ima li zainteresovanih da ga kupi, pa ćemo, možda, i kroz to dobiti podatak koliko zaista vredi", napomenuo je Đilas.

Prema njegovim rečima, posao opozicije je da kritikuje i izrazio nadu da će davati konstruktivne predloge koji mogu da se sprovedu u delo "da nam svima bude bolje".


"Radili smo dobre stvari prethodne četiri godine i trudićemo se da budemo bolji koliko god je to moguće", istakao je Đilas.


On se osvrnuo i na sutrašnju sednicu Skupštine grada Beograda na kojoj će jedna od tačaka biti budžet za narednu godinu, i istakao da će, iako će biti smanjen za pet odsto, doneti i neke pozitivne stvari.


Zbog smanjenog budžeta trpeće, kako je rekao, svi građani.


"Postoje zakoni koji su doneti na republičkom nivou, a koji su smanjili prihode gradu Beogradu. S jedne strane su malo rasteretili građane i privredu, ali se to opet sve vrati pošto ne možete da funkcioništete bez ozbiljnog budžeta", rekao je gradonačelnik.


Međutim, kako je dodao, grad će pomoći najstarijim sugrađanima tako što će pomoć dobijati svi koji imaju prihode do 20.000 dinara, a ne sa 17.900 kako je sada.


"Budžet će doneti još jednu pozitivnu stvar, a to je da će sledeće godine grad finansirati 100 pokušaja vantelesne oplodnje za one parove koji su kroz taj program već uspeli da dobiju prvo dete", najavio je Đilas.


Na pitanje šta se promenilo od njegovog izvinjenja graĐanima od ponedljka zbog situacije nastale na gradskim ulicama zbog snežnih padavina, Đilas je ocenio da je sada situacija što se tiče gradskog prevoza znatno bolja.


"Beogradjani su tog prvog dana čekali duže prevoz i smatrao sam da je normalno i ljudski da se bar izvinim ako ne mogu da popravim situaciju. Treba da budemo svesni da kada sneg napada pola metra u tri dana nemoguće je da život nastavi da teče najnormalnije", kazao je Đilas.


On je podsetio da je prvog snežnog dana na ulicama bilo 184 vozila manje nego obično, a da je već sledećeg dana situacija bila drugačija i da je manjkalo samo 44 autobusa na ulicama.

Poslednji komentari
  • mirka Vreme: 13.12.2012 20:27h

    Zar mu nije bilo doooooooooooooostaaaaaaaaa?

  • perka Vreme: 13.12.2012 22:32h

    Da li ste bas sigurni "bezgresni" Djilasu?

  • ksenija Vreme: 14.12.2012 01:03h

    Nemoj posle da ti bude krivo!!!!!

  • visnja Vreme: 14.12.2012 01:04h

    Neka pokusa?Pa sta je tebi Beograd?Dedovina?

  • maja Vreme: 14.12.2012 01:04h

    On je umislio da je nezamenljiv...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP