Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER DEMOKRATA NA GLAVNOM ODBORU SAOPŠTIO RAZLOG LOŠEG IZBORNOG REZULTATA

Đilas: Kriv je Tadić!

Autor: Maja Keranović | 31.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iako su stranački oponenti Dragana Đilasa najavljivali da će ga sa čela DS-a rušiti na sednici Glavnog odbora te stranke, u tome nisu uspeli. Đilasov izveštaj o radu na jučerašnjoj sednici GO podržala su 203 člana, protiv je bilo 68, dok je četvoro bilo uzdržano.

GO usvojio njegov izveštaj i odlučio da se novo rukovodstvo bira delegatski

GO usvojio njegov izveštaj i odlučio da se novo rukovodstvo bira delegatski | Foto: Emil Čonkić

Takođe, lider demokrata imao je većinu i da predstojeći izbori za čelnike DS-a, zakazani za 31. maj, budu delegatski, a ne neposredni koje su zagovarali Balša Božović i Dragan Šutanovac, a rezultat tog glasanja je 178 prema 58.


„Preti nam blokada računa“


Đilas je naglasio da je za predizbornu kampanju DS potrošio milion evra, a da je u kampanji pre dve godine pod Tadićevom palicom potrošeno 10 puta više.
- Nasledili smo dug od 505 miliona dinara. Vratili smo kredit od 360 miliona evra, odnosno 483 miliona sa kamatama, ostalo je da se vrati još 39 miliona. Na današnji dan dug stranke iznosi 229 miliona dinara - napomenuo je Đilas.
Prema njegovim rečima, onaj ko ima nameru da vodi stranku treba da zna i te podatke, kao i da stranci svaki dan preti blokada računa.

Izbornoj skupštini DS-a, prethodiće radna, zakazana za 27. april, na kojoj će se odlučivati o izmenama statuta stranke. Posle radne skupštine počeće izborne radnje, a o kandidatima za lidera DS-a odlučivaće odbori jer nema samokandidovanja. Đilas je po završetu sednice GO kazao i da je bio spreman da podnese ostavku da članovi GO nisu usvojili njegov izveštaj o radu, što bi značilo da neko drugi vodi stranku do izbora.
On je juče naglasio i da je odlazak Borisa Tadića i dela članstva DS-a naneo veliku štetu stranci na izborima.

- Ne toliko zbog glasova koje su povukli sa sobom, jer se pokazalo da je on između tri i četiri odsto, već zato što su građani rekli - svađate se 10 dana pred izbore - rekao je Đilas.

Navodeći da rezultati jesu loši, ali ne i katastrofalni, on je istakao da postoje velike razlike između onih koji su ostali van parlamenta i stranaka koje su prešle cenzus.

Još se  ne da:  Dragan Đilas

Još se ne da: Dragan Đilas | Foto: Emil Čonkić


- Sve stranke u Srbiji koje su trgovale sa Vučićem nisu ušle u parlament, ni LDP, ni URS, pa ni DSS... Jedina stranka koja je očigledno imala dogovor sa Vučićem je NDS Zeleni - kazao je Đilas i istakao da će DS biti jedina opozicija.

Dragoljub Mićunović je na zatvorenom delu sednice, kako saznajemo, istakao da ne postoji politička sila koja može da uništi DS, a pozvao je i na jedinstvo u stranci. Bojan Pajtić, čije obraćanje su mnogi s nestrpljenjem iščekivali kako bi videli koliko je uz Đilasa, a koliko protiv njega, zasad je još uz lidera DS-a.

Ružica Đinđić i Dragoljub Mićunović

Ružica Đinđić i Dragoljub Mićunović | Foto: Emil Čonkić


- Neposredni izbori su dobri, ali je problem što u ovom trenutku još uvek nismo utvrdili ko su nam članovi. Ne treba glasati protiv izveštaja, jer svakako idu izbori, a ako bi bio smenjen imali bismo vakum - rekao je Pajtić.
Najžešći u kritikama Đilasa bio je Dragan Šutanovac.
- Šest odsto nije naš limit. Ako nemamo lidera, nemamo ni rezultat. Svi zajedno moramo da se promenimo - kazao je Šutanovac.

NDS: Loše prošli zbog Đilasa!


NDS Borisa Tadića saopštila je juče da su demokrate ostvarile loš rezultat na izborima zbog ostanka Đilasa u toj stranci, a ne zbog odlaska Tadića iz nje. NDS navodi i da dogovori drugih stranaka “postoje samo u imaginacijama” rukovodstva Demokratske Stranke. Osim NDS-a, juče se oglasio i SNS navodeći da ih je Đilas ponovo iznenadio svojim „sposobnostima“, time što je, kako navode, pokazao svoju najnoviju veštinu - „veštičarenje“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP