Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RADNA SKUPŠTINA DEMOKRATSKE STRANKE

Đilas: Mogu da nas blate u tabloidima, ali ne i oni koji su od DS dobili najviše!

Autor: S. V. - B. J. | 17.03.2013 - 16:06:00h | Komentara: 4

U Hali Pionir počela je 16. radna Skupština Demokratske stranke (DS) na kojoj će biti predstavljen plan za izlazak Srbije iz krize.

Demorate u Pioniru

Demorate u Pioniru | Foto: Nebojša Marković

Na sednici je prisutno 4.800 delegata, dok su u Hali i predstavnici diplomatskog kora. Prilikom ulaska predsednik DS-a Dragan Đilas i vrh stranke propraćeni su gromoglasnim aplauzom.

On je naglasio da su neki među demokratama davali povoda da se problem korupcije vezuje za njihovo ime i da zato, pored ostalog, ne može jedini snositi odgovornost za sve što se događa.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Nebojša Marković

"Ne može odgovornost biti samo moja, jer računi stižu iz prethodnog perioda za odluke koje su donosili drugi. Mogu da podnesem da nas blate u tabloidima, ali neću da dopustim da nas blate oni koji su od DS dobili najviše. Balon nezadovoljstva je izduvan, sada smo u opoziciji, u kojoj možemo kritički da se preispitamo. Deset puta više ljudi je ušlo nego što je izašlo iz DS u poslednje vreme", naveo je Đilas.


Đilas je podsetio da je zahvaljujući bivšem predsedniku, a sada počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću, Srbija kandidat za člana u EU, da je u tom periodu otpočela borba protiv korupcije, počelo hapšenje članova Šarićevog klana, poboljšani odnosi sa susedima i regionalna politika.

Vrh Demokrata: Pajtić, Đilas, Tadić

Vrh Demokrata: Pajtić, Đilas, Tadić | Foto: Nebojša Marković

Put koji je trasirao Boris Tadić DS će slediti, kazao je Đilas i poručio da - "ako je vlast opila i uspavala demokrate, poraz mora da ih otrezni i probudi".
"Da li je bilo potrebno da se DS podeli na one koji su uz Tadića i na one koji su uz mene, da sakrivamo glavu u pesak. Moj odgovor je ne, moj odgovor je da je to DS od Davidovića i Grola, Tadića i Đinđića i spreman sam da se borim za nju. To očekujem od vas", poručio je Đilas demokratama na početku Skupštine.


Skupu u beogradskom "Pioniru" prisustvuju, pored članstva i rukovodstva DS, i predstavnici ambasada Crne Gore, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Palestine, Rusije, Slovačke...

Nebojša Pupovac

Nebojša Pupovac | Foto: Nebojša Marković

Delegatima su se obratili, pored ostalih, Milorad Pupovac iz SDSS Hrvatske, koji je poručio da u demokratama imaju partnere za stvaranje Srbije koja će sa Hrvatskom i drugim državama u regionu stvarati region oslobođen od ratova, siromaštva i nazadnosti.


Pupovac je podsetio da se pre devet godina na današnji dan dogovio pogrom nad srpskim narodom na Kosovu i poručio im da će Srbi iz Hrvatske biti uvek iz njih i da će imati njihovu podršku.


"Demokratska Hrvatska prepoznaće demokratski kapacitet Srbije i nadam se da će u takvom duhu pobediti bolji za nekoliko dana", rekao je Pupovac, aludirajući na predstojeću fudbalsku utakmicu Hrvatske i Srbije.


Pozdravna pisma predsednika Socijalističke internacionale Jorgosa Papandreua i Ružice Đinđić takođe su pročitana na skupu.

U DS-u nije potvrđeno da li skupu prisustvuje Vuk Jeremić, koji je u petak isključen iz članstva, iako je on najavio prisustvo, a Đilas ga pozvao da dođe i da se obrati.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 17.03.2013 17:16h

    kaže đido da je balon nezadovoljstva izduvan, a jadnik neshvata da se balon još naduvava i da će ako bude prenaduvan sloj siromašnih kojih je preko 90% usranim motkama proterati iz zemlje sve bivše funkcionere,ministre i premijere koji potiču iz njegove lopovske stranke!počevši od đinđića pa do tadića ovaj narod ste gurnuli u glib bede i očaja.kaznu morate snositi.

  • Pistaljka Vreme: 17.03.2013 19:27h

    Dragan Djilas je zaboravio kljucnu stvar ko ce koga nego svoj svoga. Pa naravno da ce Vas blatiti oni sto su dobili najvise od DS njima je uvek malo jer znaju da Vi koji ste ostali imate vise.

  • KraĐorđe Vreme: 18.03.2013 04:22h

    DS u Pioniru? Baš Čudno? Znači da nisu imali para za SC pa je Đilas kao gradski funkcioner obezbedio besplatni Pionir. Sram vas bilo, od gradskih para organizujete političke skupove.

  • Nenad Vreme: 18.03.2013 11:14h

    Simpatican je plan kojim "Srbija treba da izadje iz krize" smisljaju isti oni koju su zemlju maltene sahranili namestenim tenderima, privatizacijama i slicno. Razumem da DS zeli da se vrati u staru poziciju ali moraju da shvate kako se dobar deo njihove politike bazirao na tome da su oni neprikosnoveni i ko god dodje drugi unistice zemlju i odvesti u rat. Mozda bi najbolje bilo za pomenutu stranku da sami prijave neke svoje kadrove kojima su prsti bili lepljiviji od ostalih pa eto makar malo postenja da pokazu ;)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP