Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPET ĆE SE KANDIDOVATI

Đilas: Neću podneti ostavku!

Autor: Tanjug | 24.03.2014 - 12:08:00h | Komentara: 4

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da neće podneti ostavku na tu funkciju, jer je Statutom stranke predviđena obaveza da se posle republičkih izbora održi i izborna Skupština na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Dragan Đilas

Dragan Đilas

Đilas je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da je to klauzula za koju se on zalagao kada je došao na čelo DS i da smatra da rok od 180 dana koji je sada predviđen za održavanje izborne skupštine treba da bude kraći.

"Na sednici Glavnog odbora u nedelju biće doneta odluka o datumu održavanja izborne skupštine, načinu izbora i ja očekujem da će ona biti održana do početka juna", rekao je Đilas i dodao da se zalaže za delegatski sistem, jer "neki prelaze iz DS u NDS, a neki direktno u SNS" i da zbog toga treba da se vidi ko zaista ima pravo glasa.

Prema njegovim rečima, izborni rezultat od šest odsto podrške građana je izuzetno loš i svima je jasno da bi bez podrške Beograđana, koji su glasali za DS, stranka ostala ispod cenzusa.

"DS ostaje u opoziciji i da, zahvaljujući glasovima Beograđana, nije prešla cenzus bili bismo blizu severnokorejskog scenarija", rekao je Đilas.
Poslednji komentari
  • ljubica Vreme: 24.03.2014 13:24h

    Da Djilas ima morala sam bi podneo ostavku.Ali niko i nije ocekivao da Djilas ima morala. Uostalom stranka kojoj g. Djilas pripada i ne drzi bas do morala. A sto bi on podnosio ostavku kad ni Tadic nije vec je smenjen.?

  • Ivan Vreme: 25.03.2014 15:59h

    Izgleda da se ovaj čovek drži one da "Nada poslednja umire" ali treba znati kad treba odustati, a njegovo vreme za odustajanje je upravo sada.

  • Zorana Vreme: 25.03.2014 16:01h

    Može on da se kandiduje do kraja života, kako ne shvata da ga neće?! Ne samo narod nego i njegovi članovipartije, ne zna se šta je gore.

  • Драгомир Vreme: 26.03.2014 16:40h

    Драгане,бато,не дај оставку ни у никаквом случају?Чврсто се у'вати за гелендере рукама и ногама и вичи ... Децо,децооооо?Не могу они са теб' да тераду комендију.Има,бре,да ДС буде на старој атреси и крај приче!Мис'им још неки дан на ,,старој атреси јер кућа мора да се врне правом власнику.Е,па,бато живот у отетом вас је и докусурио.Е сада је стварно крај приче!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP