Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZJAVA PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE

Đilas: Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik mora da se izvini!

Autor: Beta | 29.04.2013 - 19:47:00h | Komentara: 3

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas ocenio je danas da nije dobro što Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995. godine.

Dragan Đilas

Dragan Đilas

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije Djilas je rekao da je dobro što je Nikolić shvatio da je izvinjenje za Srebrenicu potrebno ali da je loše što to nije shvatio ranije i što svojim postupkom uvodi praksu da svaki srpski predsednik treba da se izvinjava za zločine u tom gradu.

Đilas je, takođe, kritikovao izjavu Nikolića da Srbe iz Republike Srpske smatra Bosancima i ocenio da oni mogu da budu državljani jedne ili druge države ali da su i dalje Srbi.
Govoreći o zahtevima za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u Vojvodini zbog pada rejtinga DS-a, Djilas je rekao da je to loša ideja i da je ta stranka na vlast u pokrajini došla na legalnim i legitimnim izborima.
Đilas je dodao da bi on, vođen tom logikom, mogao da zatraži raspisivanje predsedničkih izbora jer, kako je ocenio, Nikolić danas ima manji rejting nego ranije a u njegovoj bivšoj stranci postoji čovek koji ima duplo veći rejting.
On je ocenio da politički protivnici žele da agresivnom kampanjom prikažu DS kao secesionističku stranku, što nije istina, i kao primer za to naveo pokrajinskog premijera Bojana Pajtića kojeg optužuju da želi da odvoji Vojvodinu od ostatka Srbije, iako je reč o sinu pravoslavnog sveštenika.
Predsednik DS je rekao da, ukoliko neko želi da ukine autonomiju Vojvodine, onda to treba jasno da kaže i da sa tom platformom izađe na izbore.
On je, takođe, kao veoma opasnu kritikovao izjavu funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša da bi Vojvodini trebalo dati prava koja se sada daju Srbima na Kosovu.
Đilas je rekao da su Srbima ta prava data u odnosu na albansku većinu "sa kojima su ratovali" i da se postavlja pitanje u odnosu na koga građani Vojvodine treba u Srbiji da dobiju ta prava.
 
Poslednji komentari
  • Grozda Cobanov Vreme: 29.04.2013 20:06h

    Ovi komentari clanova sns su bas jadni. Djilas je uradio toliko dobrih stvari u Beogradu i svi to znaju, ali ne odgovara nekima istina.Na kraju Beogradjani su ga izabrali za svog gradonacelnika i to treba postovati,Vlast je prolazna, ne treba likovati i sahranjivati ljude unapred-niko ne zna sta ce se desavati. Goga

  • Mirakul Vreme: 30.04.2013 06:12h

    Grozdo, niko od njih i ne čita zapravo šta taj neko ima stvarno da kaže...

  • Stari iseljenik -rodoljub Vreme: 30.04.2013 06:37h

    Neverovatno koji je đavo jahao Nikolića da onako lupeta na bosanskoj TV! Da nije previše potegao "Tomovače" pre snimanja? Čak je jednog momenta događaje u Srebrnici nazvao i "genocidom"! A onda, počeo sa klečanjima. Nešto nije bilo OK sa njim, svaki drugi bi novinarku oterao i prekinuo intervju posle onoliko njenih nastojanja da ona umesto neveštog "predsednika" Srbije odgovori na sopstvena pitanja sugestijama o Srebrnici -a on lupeta li lupeta! Kada ćeš bre Tomo da shvatiš, da se jedan nesposobni predsednik već "ispričavao" i Hrvatima i muslimanima i da i druga strana (najzad) treba da se izvini i Srbima? U moje ime nemoj da klečiš, jer te nikada, ama baš nikada više neću birati!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP