Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRESREĆAN

Đilas: Ovo mi je najsrećniji dan u poslednja četiri meseca i novo rođenje DS!

Autor: Fonet | 14.03.2013 - 22:02:00h | Komentara: 18

Ovo mi je najsrećniji dan u poslednja četiri meseca i dozivljavam ga kao novo rođenje Demokratske stranke koja mora da preuzme odgovornost i povede ovu zemlju tamo gde je to hteo i Zoran Đinđić, -rekao je danas u Kruševcu Dragan Đilas, predsednik DS nakon zaključivanja političkog sporazuma između Demokratske stranke i Pokreta za promene.

Političkim sporazumom Demokratska stranka i Pokret za promene obavezale su se da će se u republičkim institucijama boriti za prenos većih nadležnosti na lokalne samouprave, ravnomerni lokalni ekonomski razvoj, fiskalnu
decentralizaciju Srbije.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Rajko Ristić

Takođe se zalagati za reformu lokalne uprave i javnih preduzeća, višestepenost lokalne samouprave i uvođenje opština u gradove u kojima one ne postoje, uvođenje mešovitog izbornog sistema za lokalne i republičke izbore i direktonog izbora gradonačelnika i unapredjenje uslova života gradjana u lokalnim zajednicama i izgradnju infrastrukture.
"Da li zaista mislite da ima i jednog lidera stranke u Srbiji koji sedi u Beogradu a koji je više za
decentralizaciju od Bojana Pajtića i mene, ali ne za decentralizaciju sa crtanjem novim regiona i novih mesta za funkcionere. Decentralizacije nema ako ne decentrlizujete novac", rekao je Đilas.
On je postavio pitanje i zašto bi neko ko sedi u republičkoj vladi sutra odlučivao da li će Kruševljani od svojih para praviti Dom zdravlja, škole ili će asfaltirati puteve.
"Prenesite ljudima pare, pa neka samo odluče gde će ih
uložiti", dodao je on.
Đilas je podsetio da je Kruševac nekada bio peti grad na teritoriji bivše SFRJ po industrijskom razvoju, da je za njegov današnji položaj odgovornost i na Demokratskoj stranci koja je bila pet godina na vlasti i nije uspela neke stvari da promeni i da su za tu odgovornost ocenu dali i građani Srbije na izborima, a nakon čega je DS ušla u reforme, izašla sa svojim programom i poručila koje su tu osnovne stvari za koje će se boriti.
"Cilj nam je da smanjimo razliku između Beograda i ostatka Srbije. Hoćemo 10, 15 gradova u Srbiji u koje će država da investira po 50 miliona evra, ali ne da zakrpimo rupe i asfaltiramo puteve da bi se dobili glasovi birača, već da uložimo u privredu i obrazovanje, da zaposlimo ljude..."
poručio je Đilas.
On je dodao da očekuje od Kruševljana da razmisle sta sve mogu učiniti sa tim novcem.
Politički sporazum kojim je Pokret za promene pristupio Demokratskoj stranci potpisan je u prisustvu nekoliko stotina članova obe političke stranke.
Branislav Katančević, predsednik Pokreta za promene koji je u Kruševcu osnovan pre dve godine, rekao je da je ovu stranku osnovao nakon što se svojevremeno razipao sa Demokratskom strankom zbog "tiranije lokalnih lidera".
Poslednji komentari
  • Niki Vreme: 14.03.2013 22:50h

    Djilas...

  • JA Vreme: 14.03.2013 23:20h

    Kako je teska prevara ovaj Djilas, kaze veceras, podrzacemo SNS za Kosovo...pa znamo da ste svi u istom projektu, da date Kosovo, a posle da podelite vlast u Srbiji, memnije i to ok, jer ste takvi ljudi, INTERES vam je sve, ali zasto to govorite u zavijenoj formi, recite iskreno sve...

  • Direktor cirkusa Vreme: 15.03.2013 00:26h

    E ala sam se nasmejao !!!! :-))) Drug Zuti je zakasnio a nekadasnji "saborac" se vratio da oglodje koske DS-a posto je svoje "zalecio " u lekovitoj mu Banji. Necete vise sesti narodu na grbacu. Poznati velikomucenik Dr. Promena kupio je stan u Nemackoj nedavno (objavili mediji) verovatno od plate ? E moja Srbijo. Preletaci-Otimaci

  • tihomir Vreme: 15.03.2013 00:40h

    Gospodine Djilase,stranka na celu sa vama vise nikada nece biti na vlasti...bUDITE SIGURNI U TO...NAROD VAS NE VOLI,NARODU SE GADITE..

  • Alex Vreme: 15.03.2013 06:12h

    Ponovno rođenje stranke, kaže? Pa, kada bi izgovoreno automatski postajalo istina, možda, ovako sve mnogo više zvuči kao opelo. Ako izbaci Jeremića, u DS-u ostaju samo on i Pajtić. Opet, ako ne izbaci Jeremića, biće to kao da ga prećutno kandiduje za svog naslednika. Čupavo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP