Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOK SE NE RASČISTE OPTUŽBE

Đilas poručio Dačiću da
podnese ostavku do kraja istrage!

Autor: Tanjug | 14.02.2013 - 23:40:00h | Komentara: 9

Predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da bi premijer Ivica Dačić trebalo da podnese ostavku sve dok se optužbe protiv njega ne raščiste i ocenio da Vlada opstaje zahvaljujući interesu Zapada da je sačuva zbog saradnje oko Kosova.

Očekuje izbore  uskoro: Dragan Đilas

Poručio Dačiću da podnese ostavku: Dragan Đilas | Foto: Zoran Ilić

"Ivici Dačiću najiskrenije savetujem da se zbog državnog interesa povuče s mesta premijera sve dok se optužbe ne raščiste. Njegovo opstajanje na toj poziciji učiniće, na kraju, besmislenom priču o borbi ove vlasti protiv korupcije i kriminala", rekao je Đilas u intervjuu za praznični trobroj lista "Informer".

Lider demokrata smatra da bi Vlada već pala, ali da je pritisak Zapada da ona opstane zbog "saradljivosti oko Kosova ogroman i taj pritisak, bar za sada, održava Vladu u životu".

"Naravno, Zapad to nikada tako neće reći, već će nam lepo zapakovati priču o datumu početka pregovora, mada je svima jasno da je EU i SAD mnogo značajnije da se završi dogvor oko Kosova nego da Srbija dobije taj datum", smatra Đilas.

On je rekao da "ta politika 'štapa i šargarepe' traje već veoma dugo i mnogo nas je iscrpla". "Za štap znamo kakav je, osetili smo ga na sopstvenoj koži i moramo ga izbeći, ali ljudi, ipak, nisu zečevi i ne mogu živeti samo od šargarepe!", kaže Djilas.

Na pitanje da li je znao 2008 i 2009 za Dačićeve kontakte s Rodoljubom Radulovićem, zvani Miša Banana, člana narko-klana Darka Šarića, Djilas je odgovorio odrično i precizirao da se bavio Beogradom, "a ne bezbednosnim pitanjima".

Lider demokrata je rekao da bi DS-u, politički gledano, najviše odgovaralo da ova vlada ostane još neko vreme i "nastavi da se urušava".

"Već za dve godine vlast bi nam pala u ruke kao zrela kruška. Međutim, Srbija ne može da izdrži još dugo ovu vladu. Zato ne smemo da bežimo od odgovornosti i spremni smo da sarađujemo s onima koji prihvate osnove naše politike", rekao je Đilas.
Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 15.02.2013 07:32h

    Najbogatiji evropski gradonacelnik najsiromasnijeg grada porucio Dacicu?

  • Petar Vreme: 15.02.2013 08:46h

    Što je babi milo to mu se i snilo ! U Interesi Srbije je da se Dragan Đilas povuče sa mesta gradonačelnika jer neko ko je vinovnik toliko afera i korupcije nije mu mesto na toj funkciji ! Čudi me da Dačić več nije povukao poteze sa smenu vlasti u Beogradu verovatno ima loše savetnike ?

  • Biljana Vreme: 15.02.2013 08:53h

    Bilo bi normalno da je Dačić sam dao ostavku kad je otkrivena ova afera, a da ne govorim o svakodnevnim novim detaljima.

  • Karadjordje Vreme: 15.02.2013 09:24h

    Djilas su bih preporucio da gleda svoja posla, uhvatio se Dacica kao pijan plota, asto se tice dolaska na vlas za dve godine sumnjam da ce to docekati jer do tada DS verovatno nece postojati zahvaljujuci ovakvom rukovodstvu.

  • Boga ti Vreme: 15.02.2013 12:01h

    Boga ti Djilase, ne pricaj bar ti koji onakve stvari u DS cinis. Sta, valjda strahovlada, stali!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP