Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDIZBORNA KAMPANJA

Đilas: Pričaju o decentralizaciji, a pare centralizuju

Autor: Tanjug | 23.05.2013 - 10:57:00h | Komentara: 8

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas optužio je aktuelnu vlast u Srbiji za centralizaciju novca i pozvao je da kaže kada prestaje odgovornost demokrata za sve što je loše u zemlji, a kada će početi ona da bude odgovorna za ono što se dešava poslednjih skoro godinu dana od kada je na čelu države.

Danas se u Srbiji opozicija ujedinila oko predloga poreskih zakona ministra Mlađana Dinkića, kako bi sprečila pljačku koja ne bi mogla da prođe bez podrške SNS-a i SPS-a, izjavio je sinoć Đilas na završnoj konvenciji liste DS-LDP u Kosjeriću pred predstojeće lokalne izbore 26. maja u ovoj opštini.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

- Ukoliko ovi predlozi izmene zakona o porezima i doprinosima prođu u Skupštini, biće krivi i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Puna su im usta decentralizacije, a pare centralizuju i oduzimaju lokalnim samoupravama sredstva kojima se subvencioniraju boravak dece u vrtićima, prevoz i druga socijalna davanja - rekao je Đilas.

U Srbiji se teško živi i u prva četri meseca ove godine promet je manji za 15 odsto, a samo u martu je bio manji za 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Đilas pita da li su "oni" krivi i za to i izrazio uverenje da će republički izbori biti ove godine.

- Izbora će biti, jer ova zemlja je danas na ivici bankrota i sa stopom kriminala koja je veća od početka godine - kazao je Đilas.

On je pozvao građane Kosjerića da 26. maja glasaju za listu DS-LDP .

- Razvoj Kosjerića je zaustavljen u prethodnih osam meseci od kada je vlast prekomponovana i na čelo opštine su došli naprednjaci. Na izborima u nedelju birate da li će on biti zaustavljen na još četiri godine - rekao je Đilas.

On je naglasio da se nada izbornoj pobedi u Kosjeriću, jer, kako je rekao, u odlučujućim trenucima narod ima pameti i zna za koga da glasa.
Poslednji komentari
  • Viki975 Vreme: 23.05.2013 11:14h

    Pa naravno pare idu direktno u njihov dzep samo sto se oni prave fini i nastup im je naivan

  • Viki975 Vreme: 23.05.2013 11:15h

    Pricaju oni svakakve price a najvise su pricali u kampanji kad su se umiljavali ovom jadnom narodu

  • Vlada Mijajlović Vreme: 23.05.2013 11:34h

    Dakle dok smo na vlasti ponašamo se isto,sad smo opozicija i kritikujemo... Ali kad dođemo na vlast protraćićemo vreme građana istim pričama...Ja razumem da se mora tako svremena na vreme dati neka izjava ali ovo je bre presipanje iz šupljeg u prazno,ponovljeno hiljadu puta.Stvar je u tome da smo svi došli do dna ali kopamo dalje,tražimo deseti krug pakla.Alo političari PRSLI STE,ova Đilasova izjava je dokaz.

  • Velko Vreme: 23.05.2013 11:47h

    Pitam se ima li Đilas pravo glasa na ovu temu? Beograd je davno promovisao decentralizaciju kulture u glavnom gradu. I sredstava iz budjeta, razume se. Pitam ga kokjiko je para, od 2 milijarde i 200 miliona, odvojio Sekretarijat za kulturu i prosledio Voždovcu za ovu godinu? NULA DINARA. Na Voždovcu su SNS i DSS na vlasti. Da li je to razlog? Ili zato što se ponaša kao Dinkić?

  • DUŠAN Vreme: 23.05.2013 12:22h

    A DESU PARE ĐILASU KOJE SU NESTALE POD DIRIGENSKOM PALICOM ĐILASA K U R I I R PISAO KO OVDE NAROD Z......A MOŽDA TAKO I OVOM NARODU SUĐENO DA MU TO RADE ŠTO RADE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP