Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VIĐENJE BUDUĆEG RADA I PROGRAMA DS

Đilas: Reforma stranke
nije pitanje ličnih odnosa!

Autor: Tanjug | 29.01.2013 - 18:57:00h | Komentara: 3

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas predstavio je danas svoje vidjenje budućeg rada i programa DS, sa 15 konkretnih mera i pet ključnih reformi, poručivši da reforma stranke nije pitanje ličnih odnosa.

Đilas je, u otvorenom pismu, istakao da DS nikada nije bežala od odgovornosti, "pa to ne sme da čini ni danas", istakavši da je "istina da nije grešila stranka, nego ljudi koji su loše sprovodili njenu politiku".

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Oliver Bunić

"Zato reforma stranke nije pitanje ličnih odnos - kada bismo na to pristali, to bi značilo da svu krivicu prihvatamo na sebe i da oslobađamo od svake odgovornosti one koji danas vladaju, a koji su na tu vlast došli zato što smo ih mi abolirali ili zato što smo im pomagali da se profilišu", istakao je on.

U pismu objavljenom na stranačkom sajtu, Đilas je naveo da je mnogo godina DS bila "svetionik slobode u Srbiji u kojoj su oni koji danas vladaju, svojom politikom već jednom ugasili njenu budućnost".

"Suviše smo žrtava podneli, da bismo imali pravo da odustanemo i da se ne borimo", rekao je on, istakavši da veruje da je "povratak poverenja u našu politiku, naš najvažniji zadatak".

Đilas smatra da je "jasan i konkretan politički program za to najbolji način", nagIasivši da "Srbija od nas očekuje samo jedno političko obećanje koje glasi
- Nema više loših kompromisa".
Poslednji komentari
  • Radica Vreme: 29.01.2013 20:44h

    Svakom normalnom je jasno da su DS-u neophodne promene. Đilas ima i snage i sposobnosti za to, nadam se da će uspeti u svojim zamislima.

  • milana Vreme: 29.01.2013 20:50h

    posebno me interesuje zabrana rasprodaje poljoprivrednog zemljišta. ova država i vlada mora da postigne saglasje oko toga da se NAŠA zemlja ne sme prodavati. podrška, gradonačelniče.

  • Milan Vreme: 30.01.2013 10:18h

    Dok jedni razmisljaju o buducnosti i prave program rada, drugi na vlasti trose budzetske pare za sve i svasta a ne daju da se kupi jedan redgen za potrebe urgentnog. Bruka!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP