Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRELOMIO

Đilas se od medijske
hajke brani na sudu!

Autor: Beta | 20.12.2012 - 17:48:00h | Komentara: 19

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da se protiv njega u određenim medijima vodi hajka i iznosi neistina, te da će zbog toga svoja prava zaštite tražiti na sudu.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Vodi se hajka protiv mene, svoja prava ću zaštititi na sudu : Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

"U jednoj dnevnoj novini u poslednjih mesec dana bio sam na više od 20 naslovnih strana, pri tome u svim tekstovima koji su objavljeni nema ni grama istine i zahtevam da to prestane", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u centrali DS-a.

On je istakao da nije tačno da firma Dajrekt Medija, čiji je on suvlasnik, ima sve reklamno vreme na RTS-u, ni da je opljačkala studio B, kao i da nisu tačni ni podaci o tome gde živi i čega je sve vlasnik.
"Nije tačan ni podatak, za koji iskreno verujem da ga je (lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar) gospodin Vučih pogrešno dobio, pa ga tako interpretirao, da je firma čiji sam suvlasnik od dana kad sam ušao u DS od 2004. godine do danas porasla 800 puta", naveo je Đilas.
On je dodao da je kompanija u tih osam godina narasla nešto preko dva puta, odnosno "isto onoliko u dinarima koliko je poraslo tržište medijsko na kome ona deluje".
Đilas je istakao da ne prihvata da bude u društvu onih koji su prvatizovali firme po Srbiji, otpuštali ljude, dobijali subvencionisane kredite i radili bilo šta slično.
Kako je dodao, kompanija čiji je suvlasnik je vlasnik kompanija i u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Tirani i sva dobit tih firmi dolazi u Beograd i u Srbiji se plaća porez.
On je napomenuo da to što se desava njemu, dešava se i mnogim saradnicima u DS, čime se uništaaju njihovi privatni životi i ugrožava bezbednost njih i njihovih porodica navodeći kao primere Olivera Dulića, Božidara Đelića i Mirka Cvetkovića.

"DS neće nikada štiti nikoga ko je lopov i kriminalac, bez obzira na kojoj je poziciji u stranci, ali DS neće ni prihvatiti da se o tome odlučuje van institucija države i sistema, i ja ću svoja prava po pitanju hajke tražiti kroz sudove jer jednostavno pređena je jedna granica", istako je Đilas.

Prema njegovim rečima stepen agresije prema opozicji koji se ispoljava ne može dovesti zemlju u EU, niti stabilizovati državu koja bi bila prihvatljiva za investitore.

On je na konferenciji rekao i da danas nije priveden bivši gradonačelnik Niša i član DS Miloš Simonović.

Poslednji komentari
  • Janja Vreme: 20.12.2012 18:39h

    Pa ako su neistine,treba dokazati sta je istina

  • DSV Vreme: 20.12.2012 18:51h

    Nema ti druge pod hitno tuzba i to po sto brzem postupku jer ovo je bestijalan pokusaj diskreditacije .I ovde se radi o tome "da te SMENE "kao kriminalca ne kao Gradonacelnika koji nije imao podrsku Beogradjana . A u tuzbi da trazis BAR ONOLIKO KOLIKO sve tvoje firme zarade za GODINU DANA I PODELIS ONIMA KOJIMA TREBA _trudnicama ,deci za operacije ,i drugim ustanovama .

  • Majkic Vreme: 20.12.2012 19:25h

    Sve treba ispitati da li je istina ili laz.

  • anabela Vreme: 20.12.2012 19:41h

    A npr 750x?

  • dule56 Vreme: 20.12.2012 19:41h

    Mozda Djulasova kompanija nije porasla 800 puta ali da je povecao profit od kada se bavi politikom to sam siguran 800%. He he

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP