Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UBEĐEN!

Đilas: Sledeće vlade
sigurno neće biti bez DS!

Autor: Tanjug | 14.01.2013 - 12:07:00h | Komentara: 14

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas da sledeće vlade sigurno neće biti bez DS i da ta stranka neće dozvoliti da se ugasi svetlo u Srbiji.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

On je, gostujući na B92, ocenio da u Srbiji traje politički progon i da se aboliraju organizacije kao kao što su 1389, prave spiskove nepoželjnih i da niko ne reaguje.


"Nedavno je osvanuo plakat koji su potpisali 1389 gde se kaže da posle Miškovića treba uhapsiti Đilasa i Jovanovića. Mene pojedini tabloidi nazivaju Hitlerom, a moje saradnike doglavnicima i niko ne reaguje", naglasio je Vučić.

Upitan da li nastupa pomirljivo prema Aleksandru Vučiću, Đilas je rekao da to nije tačno i da je veoma kritičan prema njemu i stranci koju vodi, ali da veruje u njegovu energiju i borbu protiv korupcije i da je njegova odgovornost da spreči sve što se dešava po Srbiji.

"Želim samo da vidim da Vučić ide do kraja, želim da vidim neselektivnost. Na njemu je da jača institucije, da prepusti posao onima koji nisu funkcije dobili na izborima, ali njegova je odgovornost da iskoristi svoju energiju i spreči stvari koje se danas dešavaju. Ako se ovako nastavi sve više ljudi će da ćuti, da šapuće, i to će nas vratiti u devedesete", rekao je Đilas.

On je odbio da spekuliše o eventualnim vanrednim izborima, rekavši samo da je uveren da će u sledećoj vladi biti i DS.

"Posle izbora ćemo da vidimo ko je kako prošao i kakvu politiku će da pruži. Sledeće vlade neće biti bez DS. U ovom trenutku nam niko nije prihvatljiv, a ozbiljni političari ne pričaju šta bi bilo kad bi bilo. Bili smo sa jednima koji su nas prevarili, sa drugima nikada nismo bili, ali oni pričaju jedno, pa drugo... Ako je politika ono što je Vlada usvojila onda je nešto i prihvatljivo i možemo da sarađujemo, a ako je politika ono što hoće predsednik Tomislav Nikolić onda to nije prihvatljivo", rekao je Đilas.

On je naglasio da će DS uskoro izaći sa platformom kako Srbija treba da izgleda u narednih deset godina.

"Na preuzimanju stranke sam rekao da će prioritet biti energetika, prehrambena industruija, IT sektor, infrastruktura, obrazovanje", podsetio je prvi čovek DS.

Na pitanje o unutrašnjim razdorima koji i dalje traju u DS, rekao je da ga "ne zanima mnogo šta priča Dušan Petrović i da je on prošlost", a naveo je i da pojedinci iz DS potpomažu aktuelnu hajku na demokrate.

Upitan za vlasništvo u Presu i češkoj firmi Krokus, on je rekao da nije bio vlasnik Presa, a da češka firma, koja se pominje u medijima poslednjih dana, već 11 godina ne radi.

On je kritikovao i aktuelnu vlast zbog uzimanja kredita od Rusije sa kamatom od 4,1 posto, gde će ruske firme dobiti posao bez tendera i rekao da Evropska i Svetska banka daju kredite sa kamatom od 1,5 posto.

 
Poslednji komentari
  • olga Vreme: 14.01.2013 12:27h

    To je verovatno tačno,ali ti nećeš biti predsednik te frakcije DS-a.

  • miqui Vreme: 14.01.2013 13:06h

    Satmo se ti nadaj a ceka te buvara!Jako tesko da ce DS uopste opstati kao dosadasnja stranka!Kupi ti polako pinkle i toplo cebe...

  • Biljana Vreme: 14.01.2013 13:24h

    I ne treba da bude bez DS. Ovo sad je noćna mora.

  • Zorica Vreme: 14.01.2013 13:33h

    "Nedavno je osvanuo plakat koji su potpisali 1389 gde se kaže da posle Miškovića treba uhapsiti Đilasa i Jovanovića. Mene pojedini tabloidi nazivaju Hitlerom, a moje saradnike doglavnicima i niko ne reaguje", naglasio je Vučić. Valjda DJILAS!!!

  • Milana Vreme: 14.01.2013 13:50h

    Gradonačelniče, zaigrali ste veliku igru. Ne samo da ima dve politike, nego i dve Srbije, a ova druga evo pali zastave...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP