Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POLITIČKA PREPUCAVANJA

Đilas sprema tužbu protiv Cvijana!

Autor: Ekipa Alo! | 27.02.2013 - 00:12:00h | Komentara: 4

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas razmatra podnošenje tužbe protiv funkcionera Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana zbog povrede ugleda i časti i iznošenja neistinitih tvrdnji, saznaje "Danas".

Očekuje izbore  uskoro: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Zoran Ilić

List u sutrašnjem broju navodi da Đilas nije želeo da komentariše optužbe koje je na njegov račun izneo Cvijan, ali da je naložio svojim advokatima da pripreme tužbu protiv Cvijana.


Cvijan, koji je i predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, izjavio je danas da je Đilas prikrivao imovinu i da se povodom toga "već vode odredjeni sudski postupci".

"SNS se izričito zalaže za nezavisnost pravosuđa i tužilaštva i na njima je da pokreću postupke, a to se upravo i dešava", rekao je Cvijan Tanjugu i dodao da se SNS zalaže i za postupke koje su pokrenule nezavisne agencije, kao što je Agencija za borbu protiv korupcije.

"Oni rade svoj posao i mislim da ga rade sve bolje, treba ih pustiti da na miru rade, a ja im stojim na raspolaganju", dodao je on.

Cvijan nije želeo da govori o tome da li ga je Đilas, kako je objavljeno u jednom dnevnom listu, kada je izabran za gradonačelnika pozvao i pitao kako da prikrije imovinu, jer je on - Cvijan - veliki poznavalac Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Na pitanje koje je savete Đilas tada tražio kako bi izbegao obaveze prema državi, Cvijan je odgovorio da je "više puta rekao da će biti korektan i da neće govoriti o stvarima koje su se dešavale, dok je druga strana korektna", ali da više nema obavezu da ćuti.

Vladimir Cvijan

Vladimir Cvijan | Foto: Andrej Isaković

"Đilas je, očigledno nekim plaćenim tekstovima, u svojim novinarma koje očigledno ima u vlasništvu, zaista na najgrublji način oklevetao mene i moju porodicu i sada više nemam nikakvu obavezu da ćutim o onome što je radio dok sam ja bio generalni sekretar predsednika Republike ", rekao je Cvijan.

Kako navodi Danas, postoji mogućnost da predsednik DS krivično goni Cvijana zbog krivičnog dela protiv časti i ugleda učinjenog putem masovnih medija, za šta je zaprećena od 150.000 do 450.000 dinara. Zakonodavac je ostavio i opciju parničnog postupka zbog neistinitog iznošenja ili prenošenja tvrdnji.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 27.02.2013 07:29h

    đido,kao prvo ti nemaš ni časti ni ugleda.znači tužba bi bila pucanj u prazno.a da je cvijan izmišljao neistine ne verujem ti.siguran sam da je on vaše razgovore snimao, baš kao i sa natom mesarović?ima on bogatu fonoteku?

  • Obojica Vreme: 27.02.2013 18:44h

    Obojica sve vise lice jedan na drugoga i po recniku i po ponasanju i po losim radnjama. Od obojice se treba distancirati.

  • kamicak Vreme: 27.02.2013 23:22h

    A kolko ste vi kao stranka pricali sve lose i o njemu i o celoj SNS stranci ,sad kad bi se svi redom tuzili tolke bi to stiglo ,ovo je stvarno glupost.

  • Dušan Vreme: 04.03.2013 16:55h

    Dilas treba da tuži a ne da samo preti pa dase vidi ko je upravu sve navidelo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP