Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OČEKUJE ODGOVOR VLASTI

Đilas: Spremni za izbore!

Autor: FoNet | 08.12.2013 - 20:26:00h | Komentara: 9

Mi smo spremni za izbore, izjavio je za Politiku predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas, koji smatra da vlast nema jednoznačan stav prema prevremenim parlamentarnim izborima, jer Tomislav Nikolić i Ivica Dačić nisu za to, dok ih jedino priželjkuje Aleksandar Vučić, "iako ne sme sam da donese takvu odluku".

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Mitar Mitrović

Đilas je ocenio da je DS "jedina koja može da zaustavi put u diktaturu i ličnu vlast jednog čoveka".
"Najgore po građane je, ipak, što nekompetentna vlast zaduživanjem i neznanjem urušava ekonomiju zemlje", ukazao je Đilas.
On predviđa da će biti sve veći pad podrške SNS, što vreme bude više prolazilo, jer će, kako smatra, ljudi živeti sve lošije.
"Neistine koje iznose Vučić i SNS će biti sve vidljivije", što ne može da pokrije ni jedna marketinška kampanja i kontrola medija", rekao je Đilas.
Upitan da li će posle izbora DS ući u vlast sa SNS ili SPS, Đilas je odgovorio da u DS ima onih koji bi po svaku cenu da budu vlast, pa im zvuče primamljivo obećanja koja im daje Vučić, kao i svim ostalim podobnim opozicionarima.
"Ako većina u DS hoće da pogazi ono što naši birači misle, moraće prvo mene da smene sa pozicije predsednika, pa tek onda da stanu u red pred Vučićevim vratima", rekao je Đilas.
Prema njegovoj oceni, zanimljivo je da tu opciju danas pominju oni koji pre 18 meseci nisu dozvoljavali ni lokalne koalicije sa SNS, a kamoli republičke...
Đilas je, na pitanje da li će Boris Tadić da mu bude protivkandidat na sledećim stranačkim izborima, odgovorio da bi svi funkcioneri DS trebalo da imaju prevashodni cilj pobedu nad drugim strankama.
Poslednji komentari
  • Filip Vreme: 09.12.2013 00:38h

    Ne znam o kojoj sopstvenoj snazi i snazi stranke Đilas govori? Gube sve izbore koji su raspisani u poslednjih godinu i po dana, rejting im nikad nije bio slabiji, i u Slobino vreme su bolje stajali.

  • MI SMO VAS JEDVA OPAMBRCILI Vreme: 09.12.2013 00:38h

    A Vi biste da se vratite?? Ahahahaaaaa...biraci :)

  • Miroslav Vreme: 09.12.2013 07:48h

    Opušteno gradonačelniče, tek će da se vidi šta će da bude, jer očito je da SNS puca po šavovima...

  • Jovan011 Vreme: 09.12.2013 09:10h

    Kakve su partije na vlasti, demokratska stranka je u svakom trenutku spremna da izadje na crtu. Plasim se da neke stranke nece preci cenus, DSS, SRS, URS?

  • Viki Vreme: 09.12.2013 12:24h

    Rekla bih da su osim neistina koje iznosi Vučić sve vidljivija i potpuno pogrešna ekonomska politika. Mere ne donose nikakve rezultate. Ubeđena sam da će uskoro i nova rekonstrukcija Vlade.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP