Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DS POTPISALA SPORAZUM

Đilas: Srbija se oslobađa straha!

Autor: Tanjug, Beta | 07.02.2014 - 14:35:00h | Komentara: 4

DS potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa Novom strankom, Demokratskim savezom hrvata Vojvodine, Udruženjem sindikata Sloga i Bogatom Srbijom. Lista će nositi naziv "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju".

Demokratska stranka

"Mi smo jedina koalicija koja je alternativa sadašnjoj vlasti i režimu i svemu što Aleksandar Vučić kao prvi čovek te vlasti simbolizuje. Srbija će se 16. marta osloboditi straha i verujem da ćemo dobiti podršku građana da budemo vlast", rekao je lider DS na konferenciji za novinare.
Prema rečima Dragana Đilasa, stranke koje čine koaliciju obavezale su se da posle izbora neće ulaziti u vladu ukoliko je u njoj Srpska napredna stranka, kao i da će ponuditi niz konkretnih mera za razvoj Srbije.
Đilas je rekao i da je budućnost Srbije najvažnija, a ona se ne može graditi na lažima, kako to čini sadašnja vlast. "Količina napada režima, režimskih medija i onih koji su do juče bili sa nama govore da smo mi jedina prava alternativa i opozicija", kazao je Đilas.
On je izrazio uverenje da će ova lista dobiti podršku građana, jer, kako je objasnio, "16. mart je dan kada se Srbija oslobađa straha, kada građanin sam, bez straha da će biti cenzurisan ili da će ostati bez posla, kaže ono što misli".
Na konferenciji za novinare povodom potpisivanja sporazuma govorili su i lideri stranaka koje su se pridružile DS u ovoj predizbornoj koaliciji.
Lider Nove stranke Zoran Živković upozorio da građani glasanjem ne odlučuju o budućnost političara nego o svojoj budućnosti i da imaju priliku da na demokratski i pristojan način promene stvari u državi nabolje.
Srbija se, kako je rekao, danas deli na dva dela, jedan u kojem je ova koalicija, i drugi - "Srbiju Aleksandra Vučića i njegovih satrapa, koji su se skupili i sa leva i sa desna i sa manekenske piste i sa pozicije nekadašnjih čuvara vatre".
Predsednik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević objasnio je da je pristupio ovoj listi zbog toga što je bivši lider DS Boris Tadić i oni koji ga slede "sa sobom poneo kofer pun promašaja zbog kojih je ova stranka izgubila poslednje izbore".
Poslednji komentari
  • Buba Vreme: 07.02.2014 22:25h

    Izvorna DS kao takva vise ne postoji, rasturena je i podeljena na dve struje. Na taj nacin tesko da moze biti alternativa bilo kome. Da ne govorimo da ne moze biti pandan stranci koju podrzava preko cetrdeset posto gradjana Srbije!

  • ljutka Vreme: 07.02.2014 23:56h

    Srbija se oslobadja laznih demokrata, a trenutno se niko ne plasi.

  • mili Vreme: 08.02.2014 03:58h

    DS nikako ne ide u prilog Zivkovic, i pucice,tu joj je kraj.

  • momazver Vreme: 08.02.2014 08:04h

    ...a posle su svi zajedno proslavili potpisivanje u vinskom podrumu.Castio gazda

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP