Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODGOVORIO ZORANI MIHAJLOVIĆ

Đilas: Tvrdnje o dugu
Beograda obmanjivanje javnosti!

Autor: Tanjug | 13.05.2013 - 15:22:00h | Komentara: 4

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je tvrdnja ministarke energetike Zorane Mihajlović da je on Beograd zadužio za 900 miliona evra "obmanjivanje javnosti" i da je Beograd trenutno zadužen za 400 miliona evra.

„Kad ti je stigla  diploma?“: Đilas

Dragan Đilas | Foto: FoNet

Đilas u izjavi dostavljenoj medijima kaže da izjava Mihajlović pokazuje, kako navodi, da ministarka govori o stvarima o kojima "ne zna apsolutno ništa" i da joj "nije problem da obmanjuje javnost".


"Sramota je, gospođo Mihajlović, da neko laže. Naročito je velika sramota ako laže ministar u Vladi Srbije i potpredsednik trenutno najveće stranke u Srbiji", poručio je gradonačelnik Beograda.


Prema njegovim rečima, grad Beograd je trenutno je zadužen za 400 miliona evra, što je, kako napominje, daleko ispod iznosa koji je Mihajlović navela.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović

"A to samo znači da ste, gospođo Mihajlović, svesno slagali gledaoce želeći da nanesete štetu meni i timu koji predvodim a koji ulaže ogromne napore da u teškim uslovima vodi ovaj grad", naveo je Đilas.


On smatra da je "još strašnije" što su "netačne informacije izrečene su od osobe koja je član Vlade koja je ovu zemlju zadužila za preko četiri milijarde evra u prvih šest meseci svog mandata. A to je iznos deset puta veći od ukupnog zaduženja Grada Beograda".


"Na kraju vam dajem jedan savet koji vredi mnogo više od 900 miliona evra: prestanite da se ponašate kao da ste u opoziciji i počnite da se bavite poslom za koji vas je Narodna skupština izabrala", naveo je Đilas.

 

Mihajlović Đilasu: Dostavite podatke o dugu Beograda 


Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović pozvala je danas gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da dostavi dokumentaciju o ukupnom dugu grada.


Đilas je ranije danas, u pisanoj izjavi medijima, naveo kako je tvrdnja ministarke Zorane Mihajlović u sinoćnjoj emisiji Utisak nedelje - da je on zadužio grad Beograd za 900 miliona evra - "obmanjivanje javnosti. Đilas tvrdi da je Beograd trenutno zadužen za 400 miliona evra.


Ministarka Mihajlović je iz Stare Pazove danas poručila da "podaci govore da je dug Beograda svakako mnogo viši od 400 milona evra".


Ona je pritom rekla da Dragan Đilas, kao gradonačelnik, nikada nije dao građanima Srbije i Beograda sve podatke o tome koliko košta jedan most sa pristupnim saobraćajnicama, kao i mnoge druge investicije.


Mihajlović je nakon današnje izjave Đilasa o dugovima grada Begrada rekla kako joj je “to 'šibicarenje' sa brojkama već poznato, jer je to isto pokazao i Đelić, kome je 300 hiljada i 30 hiljada nezaposlenih isto”.


Poslanik DS u Narodnoj skupštini Božidar Djelić je sinoć takođe bio gost u Utisku nedelje. Najpre je govorio o 300.000 nezaposlenih za koje je odgovorna nova vlada, a ksnije se izvinio da je reč o 30.000 ljudi bez posla.


“Suština je da je Beograd zadužen grad i da svi mi, kao i gradjani Beograda, treba da se izborimo sa tako velikim dugovima”, rekla je Mihajlović iz Stare Pazove.

Poslednji komentari
  • Rada Vreme: 13.05.2013 15:36h

    Gospodine Đilas, bavili bi se oni poslom za koji ih je Narodna skupština izabrala kad bi znali kako i kad bi im ovaj narod bio preči od političke borbe za vlašću. Ali, avaj, vlast je slatka ..... :(

  • Viki975 Vreme: 13.05.2013 15:41h

    Kako ih vise nije sramota da li su dosli na vlast da bi vodili medijski linc i iznosili neistine,zinuli su na mesto gradonacelnika

  • Rodrigez Vreme: 13.05.2013 16:30h

    Aman, gradonačelniče, em Beograđani znaju istinu, em ste SNS-u onako BAŠ trn u oku... O čemu dalje da se priča.

  • Borcanac Vreme: 15.05.2013 11:15h

    Pa gospodine Djilas nismo ni ocekivali da nam priznate kako za minus grada Beograda tako ni za plus vasih privatnih firmi i firmica....To ce se tek utvrdjivati kada uskoro odete sa funkcije gradonacelnika...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP