Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UVEREN

Đilas: Većina članova DS će podržati politiku koju vodim

Autor: Tanjug | 12.01.2014 - 21:01:00h | Komentara: 4

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je večeras u Paraćinu da je apsolutno uveren da će većina članova DS podržati politiku koju on vodi i dati podrsku sadašnjem rukovodstvu DS.

Ističući da ne obraća pažnju na to koliko opštinskih odbora DS traži njegovu smenu, Đilas je rekao da mu je cilj da DS bude ono što on misli da jeste - "lider u državi i lider u opoziciji".

Protiv novih  zaduženja: Đilas

Dragan Đilas | Foto: Đorđe Kojadinović

 "Postoji deo ljudi koji je nezadovoljan. Ja mislim da je nezadovoljstvo pre svega motivisano strahom pojedinaca da, ako budu parlamentarni izbori, više neće imati funkcije u DS na koje su navikli", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Moj posao je da na Glavnom odboru DS ponudim kriterijume za poslanike kako bi i oni, sa kojima se ponosimo, bili na onim mestima koja će im omogućiti da sutra budu poslanici, a kasniju i u izvršnoj vlasti ako DS dođe na vlast, rekao je Đilas, koji je bio u poseti Opštinskom odboru stranke u Paraćinu.
DS nudi konkretne programe u oblasti ekonomije, u oblasti zaštite zaposlenih, jasne stavove oko Zakona o radu, otpuštanju ljudi, to je podrška koju ću ja tražiti na Glavom odboru DS, naglasio je on.
Predsednik demokrata ne veruje da će biti vanrednih parlamentarnih izbora.
"Ne postoji konsenzus za to među onima koji o tome odlučuju, ali ću predložiti Glavnom odboru DS da formiramo Centralni izborni štab, pa kada do izbora dođe, da budemo spremni", rekao je on.
Navodeći da su u ovom trenutku jedino izvesni izbori u Beogradu 16.marta, Đilas je najavio da će sutra biti održana sednica Gradskog odbor DS, koji treba da usvoju određene odluke i da se spreme za kampanju koja će trajati sledeća dva meseca. 
"Da pokažemo ono što smo radili, a to može da se vidi, ponudimo građanima sa nekim konkretnim programom šta dalje. Ponosan sam na ono što sam uradio i ljude koji su sa mnom radili. Verujem da će građani Beograda da nam daju podršku da dalje vodimo glavni grad", ocenio je Đilas.
Prema njegovim rečima, živimo u predizbornom vremenu godinu i po dana. 
"Mislim da je ova vlastu u nekoj stalnoj kupovini vremena, to im je glavna politička odlika", smatra on.
"Ne delim mišljenja da je ova vlast preuzela naš program. Ja mislim da ova sadašnja vlast i vladajuća partija, ima neku retoriku koja možda liči na ono što je DS radila, ali razlika između nas i njih nije samo u tome već ono što mi želimo da napravimo", rekao je lider DS.
Đilas je siguran da danas većina građana Srbije želi u Evropu, "ali nije za to da u Evropu uđemo kroz diktaturu, kroz mrak, kroz medijske progone".
Poslednji komentari
  • vodoinstalater Vreme: 12.01.2014 21:12h

    Hvala Bogu da će podržati, da ne bi slučajno onog drugog, koji nas je i doveo ovde...

  • Vesna Vreme: 12.01.2014 21:22h

    Pa svakako da oni koji se drže principa na kojima se zasniva ds, hoće. Ali, pitanje je koliko njih će se povesti za Tadićevom idejom o koaliciji, jer fotelja je slatka, kako god do nje došli.

  • MilanCh Vreme: 12.01.2014 21:42h

    odbor u NS ima 90 clanova a od prisutnih 30, 21 je glasao za nepoverenje Djilasu. pitanje je legitimnosti ovakvih odluka Uvek cu prednost dati Djilasu jer je dokazao da ume da bude najbolji gradonacelnik Beograda. Svi ostali nisu spsobni da urade bilo sta a samo pricaju price. Moje poverenje demokratama i Djilasu!

  • Viki Vreme: 13.01.2014 13:32h

    Nezadovoljnih će uvek biti, ali u ovom momentu je najpotrebnije jedinstvo stranke. Svako ko misli drugačije, a tu prvenstveno mislim na Tadića i ljude oko njega nisu po meni dostojni Demokratske stranke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP