Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOGOVOR

Đilas: Vučić i ja smo se dogovorili da "spustimo tenzije"

Autor: Fonet / Tanjug | 05.01.2013 - 16:37:00h | Komentara: 4

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem razgovarao o novonastaloj situaciji u Baču izazvanoj promenom vladajuće većine i da je dogovoreno da se spuste tenzije.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Rajko Ristić

 Razgovarao sam sa Vučićem o situaciji u Baču kako bismo, kao odgovorni lideri, našli rešenje za situaciju u Baču, rekao je Đilas.

Dogovorili smo se, istakao je predsednik DS u pisanoj izjavi, da na obe strane, u razgovoru sa članovima DS i SNS, spustimo tenzije kako bi se u normalnoj atmosferi našlo rešenje za formiranje većine u Baču, koje bi bilo u skladu sa zakonom.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u policijsku stanicu u Baču dovedeno 14 osoba posle tuče simpatizera vlasti i opozicije ispred zgrade Skupštine opštine Bač u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno.

Dačić je novinarima u Beogradu kazao da policija u razgovoru s njima utvrđuje okolnosti incidenta i da će kada se utvrde sve činjenice biti podnete odgovarajuće prijave.

Ivica Dačić, SPS Glavni odbor

Premijer: Ivica Dačić | Foto: FoNet

"Tamo je došlo do svađe, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno među kojima je bilo i policajaca", rekao je Dačić, koji je i premijer Srbije.

Dačić je pozvao da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem a ne da policija mora da reaguje.

Grupa mladića privatnog obezbeđenja iz Bačke Palanke, koje je angažovala nova opštinska većina, pokušala je ranije danas nasilno da uđe u zgradu Skupštine opštine Bač i tada je došlo do sukoba s obezbeđenjem Srpske napredne stranke (SNS).

Dvadesetak mladića iz Bačke Palanke motkama su nasrnuli na simpatizere naprednjaka i u tuči je povređeno desetak osoba, prenela je Radio-televizija Vojvodina.

Šef opštinskog obezbeđenja naprednjaka Mika Rakić rekao je da je u tuči povređeno i nekoliko maloletnika, kao i jedan policajac, što je potvrđeno i u Policijskoj upravi Novi Sad.

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS juče je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, i ostali zabarikadirani u zgradi. Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su pre dva dana protestni skup na kom suizneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija.

Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske
radikalne stranke.
 

PU Novi Sad: Biće privedeno 18 osoba

Osamnaest osoba za koje se osnovano sumnja da su noćas učestvovale u incidentu u Baču biće privedeno sudiji za prekršaj po skraćenom postupku, izjavila je portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.
Ona je kazala da se te osobe privode zbog remećenja javnog reda i mira.
"Jednom licu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo napad na službeno lice", rekla je Tomićeva.
Prema njenim rečima, o svemu što se dogodilo noćas u i ispred zgrade Skupštine opštine Bač biće prosledjen izeštaj Tužilaštvu, koje će odlučiti o eventualnim niovim zakonskim koracima.

Poslednji komentari
  • milana Vreme: 05.01.2013 16:53h

    Promena vlasti po svaku cenu, pogotovo legalno izabrane, nije nikad pametna rabota - eto Bača.

  • Milica Vreme: 05.01.2013 16:56h

    Sukobi su nam najmanje potrebni sada, na sve ove probleme koje imamo. Nadam se da će članovi obe stranke poslušati lidere, mada sam vrlo skeptična kad su SNS-ovci u pitanju.

  • Jagoda Vreme: 05.01.2013 18:39h

    Sve ove namerno smišljenje i danima objavljivane medijske hajke su dale "krila" ekstremnijim članovima stranke. Vučić je trebao da bude spreman na ovakve poteze svojih članova :(

  • Gamudije Vreme: 06.01.2013 09:23h

    Zašto menjati legalno izabranu opštinsku vlast, nekome ne odgovara, konkretno Vučiću, ovo prekrajanje je obična otimačina... ovakvi potezi nisu popularni nigde, neko se gadno igra strpljenjem naroda... nije SNS od Boga došao na vlast, došao je voljom četvrtine biračkog tela, a to nije garancija, biće ovo velika greška, nečiji snovi se nečće ostvariti, i ovo je bilo mnogo, preveliki zalogaj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP