Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

U IŠČEKIVANJU PROGRAMA

Đilas: Vučić i PUPS jedino dobro u Vladi

Autor: Tanjug | 06.01.2013 - 11:33:00h | Komentara: 13

Dragan Đilas ocenio je da su energija Aleksandra Vučića, kao i PUPS sa njihovom politikom zaštite penzionera, jedina vidljivi rezultati rada sadašnje vlade. Đilas je ocenio da vlast kakva je sada ne može da radi dobro.

"Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštie penzionera. Ali to je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade", rekao je Đilas za Blic. On je, međutim, dodao da tu energiju Vučića ne vidi kod ostalih ministara iz SNS-a.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

 Na pitanje na osnovu čega očekuje vanredne izbore ove godine, on je rekao da ne misli da "vlast sa dve politike o Kosovu... vlast u kojoj svu ekonomiju vodi stranka koju podržava 2,5 odsto građana... vlast sa tri ministra za infrastrukturu koju vodi estradni menadžer, vlast sa dva ministra policije, od kojih je jedan premijer," može da radi dobro.

Lider DS je najavio da će ta stranka do 15. februara izaći u javnost s nacionalnim programnom za izlazak zemlje iz krize i da će do tada završiti unutarstranačku reformu i biti spremni za izbore.
Na pitanje da li bi posle izbora mogli da dobijemo koaliciju DS-SNS, Đilas je rekao da su njegova razmišljanja o tome slična onima Zorana Đinđića kada su ga davno pitali da li je moguća koalicija DS i SPS.
"Ta koalicija trenutno nije realna ne zato što ja ne volim SPS, već zato što ne vidim šta bi ona dobroga doprinela Srbiji", citirao je on Đinđića. Godinama kasnije DS je ušla u koaliciju sa SPS, dodao je lider DS.
Na pitanje šta misli o kosovskoj platformi predsednika Srbije, Đilas je rekao da će se DS odrediti prema njoj kada vidi njen konačan izgled i dodao da će Demokratska stranka na temi Kosova, kao i kod drugih strateških tema, uvek biti konstruktivna.

Dragan Đilas

"Ko ne vrati mandat, suočiće se sa posledicama" | Foto: Rajko Ristić

 "Srbija nikada neće odustati od Kosova i to nije stranačko pitanje", naglasio je predsednik DS. 

Na konstataciju da neki od bivših ministara iz DS, uprkos odluci, neće da vrate poslaničke mandate, Đilas je rekao da će svaki član stranke koji ne poštuje odluke stranačkih organa morati da se suoči sa posledicama.
Podsećajući da je za tu odluku glasalo više od 250 članova Glavnog odbora stranke, a samo 16 protiv, uz pet uzdržanih, on je rekao da je DS upala u problem kada su pojedini članovi poverovali da je njihov lični interes važniji od interesa stranke.
"Vreme je da rešimo taj problem", rekao je Đilas. 
Poslednji komentari
  • Blow Vreme: 06.01.2013 12:28h

    Ajde vise i vas dvojica da se smuvate i ozvanicite vasu ljubav, pa da bude kao sto realno jeste : bracni par Djilas i Vucic na celu drzave i svih kompanija pa da konacno i ovo malo sto valja oterate iz zemlje, da mucenje konacno prestane.

  • Ivana Vreme: 06.01.2013 14:03h

    Pa realno je tako. A i sve što Vučić uradi, njihovi članovi svojim bahatim ponašanjem upropaste.

  • milana Vreme: 06.01.2013 15:36h

    Žestok nerad, neznanje, nezainteresovanost na sve strane. G. Vučić mi deluje kao da daje sve od sebe, gđa min. energetike mi deluje kao vrlo pametna žena, a ostalo - nula bodova, što bi deca rekla. Đilas je u pravu - samo mnogo (pametnog!) rada može da nas izvuče iz ove situacije...

  • Jagoda Vreme: 06.01.2013 15:51h

    Ako izuzezmo Vučića i njegovu borbu, koja mi se čini više borbom za prikupljanje ličnih poena, nego što će ona zaista i da da većih vidljivih rezultata, ovaj narod ne može da uđe ni malo opušten u Novu godinu. Nema pomaka, nema naznake, nema rada. Ova vlada je do sada pokazala samo nespremnost, nemoć i ne znanje da se uhvati u koštac sa situacijom u kojoj se nalazi naša zemlja.

  • Dragorad Vreme: 06.01.2013 16:38h

    Brate mili kako si antipatičan i nokad nisam voleo političare koji se bogate na račun gradjana Srbije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP