Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRAZNIČNI INTERVJU

Đilas: Zbog Nikolića svet Srbiju ne shvata ozbiljno!

Autor: Blic | 04.05.2013 - 11:08:00h | Komentara: 12

Naredna dva meseca Srbija mora maksimalno da iskoristi da dobije datum za početak pregovora EU. To je potvrda evropskog puta i definitivna orijentacija Srbije, koja je vrlo često istorijski rastrgnuta između raznih delova sveta, izjavio je lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dragan Đilas

Dragan Đilas

Đilas navodi da će DS omogućiti stabilnost Vladi da nastavi sa sprovođenjem briselskog sporazuma i daljim dogovorima koji bi garantovali dobijanje datuma.


"Ovakav sporazum smo dobili kao posledicu činjenice da je ova vlast podigla nivo pregovaranja na rang predsednika i premijera države i da se tome pristupilo dosta neozbiljno. Zbog toga imamo jedan tekst koji daje određena prava i autonomiju Srbima na Kosovu, ali sa druge strane ukida institucije države Srbije i nema nijedne reči o povratku, imovini, crkvama...", rekao je Đilas za uskršnji dvobroj "Blica".

"Između opcije da stojimo u mestu i čekamo, znajući da nijedan papir neće biti bolji od ovog, i opcije da se krećemo dalje evropskim putem, opredelili smo se za ovu drugu. Hoćemo da nametnemo životne teme, jer zemlja u kojoj se više ljudi uhapsi nego zaposli, nema budućnosti", kazao je lider DS.

Na pitanje o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, Đilas je rekao da retko komentariše Nikolića, "jer bih morao da ga spomenem tri puta dnevno".
"On doprinosi da ova država ne bude ozbiljno shvaćena u svetu. To je predsednik koji se zaklinjao na krst da će vratiti Kosovo u sastav Srbije. Imamo predsednika koji prvo traži saradnju sa zapadnim svetom, a onda ih naziva inkvizicijom. Predsednika koji Srbe koji žive u Bosni ili poput mene vode poreklo iz tih krajeva naziva Bosancima. Hoće li Srbe na Kosovu jednog dana nazvati Kosovarima? Kako je moguće da čovek koji je izabran neposredno i koji ima veliku odgovornost ne shvata da tu odgovornost mora da opravda pred građanima"
, rekao je Đilas.
Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 04.05.2013 12:00h

    Čovek na tako visokoj funkciji mora biti i obrazovan.Šta očekivati od ovoga?

  • Vesna Vreme: 04.05.2013 12:18h

    Šta očekivati od čoveka njegovog obrazovnog nivoa? Ta njihova naprasna demokratičnost i kako su brzo zaboravili klanjanje Šešelju me najviše nerviraju. A i ovaj narod kratkog pamćenja.

  • Viki975 Vreme: 04.05.2013 12:49h

    Svi nam se smeju zbog naprednjaka

  • Ljuba Vreme: 04.05.2013 13:40h

    A mi srbijanci iz Srbije nismo glupi da zaboravimo koliko ste vi sa vasim predsednikom Tadicem, unazadili Srbiju za prethodnih 12 godina vase vladavine!

  • sasa Vreme: 04.05.2013 13:51h

    Gospodine Djilasu ,bolje vodib racuna o D.S, nego o drugima . Da ste vodili kako treba ovu drzavu dok ste bili na vlasti ,i manje krali ,sada bi ste se nesto pitali ,ovako moze samo tuzilasvo da vas pita.Zao mi je sto sam glasao za vas,sto sam trosio sebe na vas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP