Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

META KOORDINISANE AKCIJE SNS I RIVALA U DS?

Đilasa ruše na dva fronta

Autor: M. Dakić | 10.09.2013 - 08:02:00h | Komentara: 19

Pozicija Dragana Đilasa, lidera Demokratske stranke i gradonačelnika Beograda, dvostruko je uzdrmana! Ne samo da mu preti smena sa čelne pozicije srpske prestonice, koju suvereno drži već pet godina, već je znatno oslabljenja i njegova predsednička funkcija u stranci.

Judin poljubac: Šuška se da  je Boris Tadić predvodnik  struje protiv Đilasa

Judin poljubac: Šuška se da je Boris Tadić predvodnik struje protiv Đilasa | Foto: O. Bunić

To je postalo očigledno nakon snažnog udarca koji je pretrpeo na nedeljnoj sednici Glavnog odbora demokrata, kada su iza zatvorenih vrata male sale Centra “Sava” pljuštale kritike na račun njegovog vođenja DS-a, i to od strane više istaknutih funkcionera, ali (ne)očekivano i od počasnog predsednika i prethodnika Borisa Tadića. U istom danu, beogradski odbor Srpske napredne stranke stao je iza jednoglasne inicijative da vrhu stranke predloži smenu Đilasa sa mesta gradonačelnika, politički potez koji je praktično najavljen prelaskom predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića za ministra i Dačićevom porukom da je Đilas „pluskvamperfekat“, a poruke da je vreme da ode sa čela Beograda sve su otvorenije.


Iako dan posle burne sednice GO demokrata strasti pokušavaju da se bar u javnosti smire, činjenica je da je iz više izvora procurilo da se Đilas u nedelju našao na udaru najbližih saradnika, a da u njegovu odbranu nije gotovo niko stao. Istovremeno, o stanju u stranci govori i činjenica da tokom prethodnih meseci, kada se DS nalazio u sedištvu brojnih afera i hapšenja, gotovo niko iz vrha nije stao u odbranu stranke ni njenog lidera, o čemu je i sam Tadić progovorio.

- Vi (potpredsednici) ne podržavate Dragana Đilasa i kao potpredsednici stranke ćutite kada je on izložen baražnoj vatri. I ja sam bio u teškoj situaciji jer su potpredsednici ćutali zato što je bilo gadno u medijima sukobiti se u tom vremenu. Sada to vi radite, sada i on vidi kako je meni bilo kada je on bio potpredsednik. Teška situacija, znam da mu nije lako i to je realnost - preneo je deo poruke počasnog predsednika juče Đilas, uz tvrdnju da su mediji preneli netačne detalje sa GO.

Kritike su stigle i sa strane Dragana Šutanovca, koji je putem društvenih mreža demantovao da je tražio smenu rukovodstva. Ipak, još uoči sednice GO DS su stigle informacije da će bivši potpredsednik “udariti na Đilasa”. Činjenica je i da se on nedavno direktno suprotstavio lideru stranke kandidovanjem za prvog čoveka beogradskih demokrata naspram Balše Božovića, koji slovi za pulena Dragana Đilasa.

Đilas: Garantujem slobodu mišljenja!

Dragan Đilas priznao je juče da je bilo ljudi koji su izneli kritike na sednici GO.
- Izveštaj predsednika DS-a o kome se glasa i čime se daje poverenje predsedniku stranke izglasan je sa više od 250 glasova za, tri uzdržana i nijednim protiv. Ponosan sam što vodim stranku u kojoj je sloboda mišljenja zagarantovana i uvek ću se boriti da drugačije mišljenje ne bude kažnjeno - istakao je lider demokrata na konferenciji za medije.

Ne plaši se smene ni istraga
Iako mu se uveliko drma fotelja na čelu prestonice, lider DS-a juče je poručio da se ne plaši smene.
- Ne plašim se nikakvih istraga, smena ili izbora, jer dobro znam šta je u glavnom gradu urađeno u proteklih pet godina. Ako to građanima nije dovoljno, onda to treba da kažu na neposrednim izborima - ubeđen je gradonačelnik Dragan Đilas.

Poslednji komentari
  • Dorćolac Vreme: 10.09.2013 08:08h

    Koještarije... Raspišite izbore i samo nas gledajte.

  • apostol Vreme: 10.09.2013 09:46h

    steta za ds koja treba srbiji. zahvaljujuci djialsu i borbi za privilegije i bogacenje ds je na najnizim granama od nastanka , sa sansom da bude sa ispod 1o odsto poverenja birackog tela. dok ds propada vlahovic, djelic, dulic, vasin , pajtic, elezovic, sutanovac zivkovic, petrovic i drugi bivsi ds se bogate i uzivaju plodove svog razbijanja ds.

  • Jocka Vreme: 10.09.2013 09:55h

    Nece im uspeti,napred Djilas!!!

  • Losa sreca Vreme: 10.09.2013 10:47h

    Kako pisu neke druge novine, Djilasa upravo raspustaju prvo njegovi iz njegove stranke.

  • MilanCh Vreme: 10.09.2013 10:52h

    Onog trenutka kada smene Djilasa, nastaje anarhija koj aide na ruku naprednjacima i jos nekima. Beograd postaje Guca, rakoja se pece na centru. Toliko o tome.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP