Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KULIRANJE

Dinkić fiksirao Vučića da bi izbegao Dačića!

Autor: E. A. | 02.08.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Da su Ivica Dačić i Mlađan Dinkić u ozbiljnoj svađi, pokazala je i jučerašnja ceremonija potpisivanja istorijskog ugovora sa „Etihadom“ iz Emirata! Iako ih je protokol smestio na samo metar udaljenosti, lideri SPS-a u URS-a nisu se ni pogledali, a za svaki slučaj u sali „Hajata“ postavljena je i tampon zona između doskorašnjih koalicionih partnera. Ta uloga bila je poverena predsedniku Skupštine i potpredsedniku naprednjaka Nebojši Stefanoviću.

„Jer ti si zmija, zmija, a ja sam žaba, žaba...“

„Jer ti si zmija, zmija, a ja sam žaba, žaba...“ | Foto: O. Bunić

Dačić i Dinkić sedeli su u prvom redu, a tokom jednosatne svečanosti pogledi im se nisu nijednom sreli. Doduše, Dačić je u dva navrata pogledao u pravcu Dinkića, ali je ovaj sve vreme gledao isped sebe, odnosno u Vučića i rukovodstvo „Etihada“.


Posle potpisivanja ugovora, svi su krenuli da čestitaju jedni drugima. Međutim, ono što je novinarima palo u oči jeste da ni tada njih dvojica nisu komunicirali, a kamoli pružili ruku jedan drugom.

Novinar „Alo!“ upitao je Dinkića da li mu je premijer čestitao na dovođenju avio-kompanije iz Emirata, na šta je lider URS-a posle kraće pauze odgovorio:

- To što ste videli, tako je i bilo!
Na našu konstataciju da nismo primetili da je bilo rukovanja, Dinkić je samo prokomentarisao:

-Nisam ni ja primetio, a nije ni važno. Važno je da je Srbija sklopila ovako važan posao, zbog kojeg je i vredelo biti u Vladi godinu dana.
Na pitanje novinara kako se oseća u opoziciji posle 12 godina na vlasti, Dinkić je uz osmeh rekao: „Osećam se super!“, i najavio da će nastaviti da radi na dovođenju stranih investitora.

-Što se mene tiče, ja ću do kraja svog života raditi da nešto stvaramo, da nešto popravljamo, da pomognemo u svim oblastima života koliko možemo. Takav sam, radiću gde god bio - na fakultetu, u politici, kao konsultant, savetnik, šta god. Ne mogu da sedim i da spavam, moram da radim - rekao je Dinkić.

Inače, ni dan ranije, u sredu, njih dvojica i na sednici Vlade Srbije nisu komunicirali. Dinkić je na toj sednici sam branio boje isteranog URS-a, pošto su ostale dve članice Suzana Grubješić i Verica Kalanović izostale zbog godišnjeg odmora.

Inače, kako nam je rečeno u URS-u, njih troje i sedmoro državnih sekretara ostaće na svojim radnim mestima i dolaziti na posao sve do formiranja nove, rekonstruisane vlade.

Novi ministri 26. avgusta
Sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji Vlade najverovatnije će biti održana 26. avgusta, najavio je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović. Na toj sednici raspravljaće se o izmenama Zakona o ministarstvima i o ostavkama i razrešenjima odlazećih ministara i izabraće se novi članovi Vlade, čime će, kako kaže, rekonstrukcija Vlade biti zaokružena.

Poslednji komentari
  • milutin z Vreme: 02.08.2013 11:41h

    Dinkicu nema slihtanja Vucicu sada,da te Dacic nije smenio to bi uradio Vucic. VUCIC DO KRAJA !

  • jastreb Vreme: 02.08.2013 13:14h

    Lepo je što Dinkiću vidimo leđa, ali još lepše bi ih bilo videti, Dačiću.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP