Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIGLI UZBUNU

Dinkić i Dačić u panici!

Autor: B. Majdarević - I. Kljajić | 20.12.2012 - 19:45:00h | Komentara: 8

Prevremeni izbori, koje je svojim koalicionim partnerima predložio lider SNS-a Aleksandar Vučić, uneli su paniku u redove Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, koji uveliko rade na pripremi terena da spreče takav scenario. Prema našim saznanjima, nakon prvog pominjanja vanrednih izbora i u SPS-u i URS-u organizovani su vanredni brifinzi na kojima su stranački lideri upozorili svoje funkcionere da u narednom periodu ne smeju da ugrožavaju stranačko jedinstvo.

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić digli uzbunu | Foto: FoNet

- I Dačić i Dinkić imali su slične poruke za svoje saradnike, a to je da je zbog mogućnosti novih izbora najvažnije da stranke ostanu neokaljane i da ni u kom slučaju ne daju povoda za otvaranje novih afera. Tražili su stranačku disciplinu i konkretne rezultate na poslovima koji su im povereni - otkriva naš izvor blizak vladajućoj koaliciji.


Panika među socijalistima i regionalistima se objašnjava ogromnim ulogom koji se stavlja na kocku. Ukoliko bi se ostvario master plan prvog potpredsednika vlade da na vanrednim izborima osvoji čak 45 odsto, bez Dačića i Dinkića u vlasti, Vučićeva antikorupcijska metla mogla bi potpuno nesmetano da potkači visoke funkcionere SPS-a, ali i URS-a.

- I oštar nastup Dačića koji je čak zapretio izlaskom iz dijaloga s Prištinom zapravo služi za unutarpolitičku upotrebu. On tu poruku nije uputio samo međunarodnoj zajednici, već i Vučiću. Lider SPS-a nema mnogo manevarskog prostora da spreči Vučića da raspiše prevremene izbore. Jedina tema na kojoj on može da kupi sebi neko vreme jeste Kosovo i već je počeo da kalkuliše. U nedostatku drugih aduta, Dačić bi mogao da ponudi biračima priču kako ne pristaje na ustupke Prištini i time se nametne kao jedini junak ove kosovske epizode, a pristanak na po nas nepovoljna briselska pravila prebaci na Vučićev teren. Dačić dobro zna i da jedino Brisel, odnosno međunarodna zajednica, može da odlože plan lidera naprednjaka, pošto je nastavak dijaloga Beograda i Prištine nešto što međunarodna zajednica neće ni pod kojim uslovima da dovodi u pitanje, a izbori u Srbiji bi svakako zakočili te pregovore Beograda - objašnjava naš sagovornik iz vrha vlasti.

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić

Organizovali vanredne brifinge u svojim strankama: Ivica Dačić i Mlađan Dinkić | Foto: Beta

Kako je „Alo!” juče pisao, Vučić namerava da posle Nove godine počne s realizacijom plana čiji su krajnji cilj vanredni izbori u maju 2013. i još ubedljivija pobeda naprednjaka, koji bi vodili vladu bez sadašnjih koalicionih kočničara.

Vučić slavio Svetog Nikolu!

Aleksandar Vučić se prema informacijama „Alo!” vratio redovnim aktivnostima, pošto mu je pre dva dana pozlilo zbog ubitačnog radnog tempa.

Aleksandar Vučić

Proslavio krsnu slavu: Aleksandar Vučić | Foto: FoNet

On je juče sa porodicom i prijateljima proslavio svoju krsnu slavu Svetog Nikolu. Najpopularniju krsnu slavu kod Srba proslavili su i njegovi koalicioni partneri Velimir Ilić i Vuk Drašković.
Poslednji komentari
  • marijance Vreme: 20.12.2012 20:11h

    Gospodine Vucici samo tako nastavite narod je uz vas.

  • Silueta Vreme: 20.12.2012 21:18h

    SNS je zasluzio rejting koji ima kod gradjana,jer je uneo promene. Oni koji bi da se dogode ponovo izbori, samo nek izvole pa ce videti ishod koji nece biti dobar po njih.Samo bismo pare bezveze trosili,zna se da je SNS pobednik.

  • BATA Vreme: 20.12.2012 22:20h

    Jedino i pravo resenje da ovlastimo Vucica ,da pocistii iprivede pravdi legalizovani lopovluk .

  • zoran Vreme: 20.12.2012 22:49h

    Vučić da pod hitno uhapsi Evro a Smaku Sveta da trajno zabrani dolazak u Srbiju jer je tu već bio

  • DSV Vreme: 21.12.2012 11:06h

    Nije to Vuciceva ideja ,vec je njega strah Miskoviceve poruke"oboricu vladu" . E kad padne vlada pada rejting ,kosovari rade sta hoce ,MMF neda pare ,Nemci traze dug i tako ukrug . Ali se SNS grdno vara da ce narod izdrzati do Maja.Pa sce vlada vec u Martu ,raspusta se skupstina jer Vucic "nema vecinu" i sve jovo nanovo .Pocinje kupovina izbora .Sta ko ce ih kupiti pa ko i dosad Miskovic .U ciju korist pa normalno Djilasovu !Ajd dvared procitajte pa negirajte!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP