Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZA KULISA REKONSTRUKCIJE VLADE

Dinkić krio pogled
od Dačića i Vučića!

Autor: S. V. - M. D. | 24.07.2013 - 11:37:00h | Komentara: 7

Da su odnosi u Nemanjinoj 11 povodom najavljene rekonstrukcije dostigli tačku usijanja, govori i činjenica da se ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije nije pozdravio ni sa premijerom Ivicom Dačićem, ali ni sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, saznaje “Alo!”. Prema rečima našeg izvora, lider URS-a sve vreme je izbegavao čak i da mu se pogled sretne sa liderima Vlade. Sve vreme sednice gledao je u papire.

Aleksandar Vučić, Mlađan Dinkić, Ivica Dačić

A da ga ipak zadržimo u Vladi dok ne stigne onih 1.000 evra od akcija?: Dačić i Vučić | Foto: Beta

Naš sagovornik iz Nemanjine 11 napominje da ovaj postupak lidera URS-a definitivno predstavlja presedan.

URS uporno ćuti za “Alo!”
Juče smo u više navrata pokušali da dobijemo komentar i objašnjenje nekoga iz Ujedinjenih regiona Srbije. Međutim, i Mlađan Dinkić, ali i portparol Marko Selaković, kao i ostali visoki funkcioneri juče su ili odbijali pozive ili se nisu javljali na poznate brojeve telefona i izbegavali odgovore SMS-om.
- Normalno je da se svi članovi Vlade jave premijeru i prvom potpredsedniku. Međutim, Dinkić to ovoga puta nije učinio. Jednostavno je prošao pored njih. Neki od ministara su to posmatrali sa čuđenjem. Ajde, Dinkić se pre sednice nakratko sreo sa Dačićem u njegovom kabinetu, gde su razgovarali o tekućim stvarima... Tako da to što se njemu nije javio, donekle i da razumemo, ali zašto je izbegao Vučića, to je dovoljno jasno - komentariše izvor “Alo!” iz Vlade.

Izvesno je da je Dinkić primio k znanju poruke vicepremijera Aleksandra Vučića, koji mu je zamerio istupanje i prozivke nakon Glavnog odbora URS-a, kao i činjenicu da mu je pozicija u Vladi više nego uzdrmana. Tim povodom Dinkić je juče, kako saznajemo, održao i sastanak pre sednice Vlade sa svojim najbližim saradnicima. Sve će biti poznato 25. jula, kada će, prema potvrđenom pisanju našeg lista, za pregovarački sto sesti trojica lidera. Naš izvor iz Srpske napredne stranke kaže da vrata Dinkiću neće biti još dugo otvorena.

Ljulja mu  se: Dinkić

Nema nezamenljivih, ali nema ni boljih od mene: Dinkić | Foto: Nenad Đorđević

- Svestan je da mu curi vremei da koalicioni partneri za njegovo ponašanje neće još dugo imati razumevanja - prokomentarisao je za naš list.
Potpredsednik SNS-a i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović juče je poručio da naprednjaci nikoga neće ni moliti, ali ni terati na rekonstrukciju.
- U procesu rekonstrukcije nema prostora za kalkulisanje i političke igre, već je to posao koji treba da se uradi zbog Srbije i boljeg života građana. Svi koji žele da nastave putem reformi trebalo da budu deo procesa i rešenja, a ne deo problema - poručio je Stefanović na pitanje hoće li URS i dalje biti u Vladi Srbije.

Ministri ko na žeravici!
U foteljama Nemanjine 11 ništa udobnije nije bilo ni većini ostalih ministara, jer se gotovo većina njih nalazi na listi za rekonstrukciju.
- Pravo da vam kažem, ni drugi se nisu ponašali baš kako smo navikli. I pored toga što su se svi trudili da pokažu kako je to samo još jedna u nizu sednica, pored Dinkića, posebno su bili nervozni ministri za koje se spekuliše da bi mogli da dobiju šut-kartu. Svi su bili vrlo ozbiljni, čak i oni koji važe za šaljivdžije, nisu ni progovorili i bili su upadljivo ozbiljni - objašnjava on. Zanimljiv stav o rekonstrukciji dao je juče ministar rudarstva Milan Bačević porukom da se već umorio od te priče.

Poslednji komentari
  • Nezaposleni ekonomista Vreme: 24.07.2013 12:03h

    Ja sam za nove izbore, jer ću formirati stranku 800.000 NEZAPOSLENIH, koji će zahtevati: 1. da se formira Ministarstvo za OTVARANJE novih radnih mesta, 2. da Ministar bude ENERGIČAN ekonomista koji to može da realizuje, 3. da penzioneri imaju ministarstvo za zdravlje i penziju, 4. da ODMAH odu u penziju svi koji ispunjavaju uslove, a prvi Krkobabići, Mrkonjići, Bačevići,...

  • ja Vreme: 24.07.2013 12:12h

    pitajte dinkica za republicki zavod za statistiku

  • mm87 Vreme: 24.07.2013 12:23h

    Koliko nista dorbo nije uradio za nasu zemlju a tolike godine se bavi politikom i finansijama, trebao bi da se sakrije od cele nacije, a ne samo od coveka kao sto je Aleksandar Vucic, trenutni jedini borac za Srbiju i narod koji zivi u njoj.

  • Pop Vreme: 24.07.2013 13:19h

    Dinkiću je vreme već "iscurelo" !!! Vučić mu uzme resore, Dačić članstvo (sps članstvo koje je bilo na privremenom radu u G17 ) i kako Mladaja da "prebaci na celzijus" a izbori samo što nisu !!! Izgleda da se priča sa Mladjanom Dinkićem , velikim neimarom Srpske ekonomije, završava baš ovako a hepiend cele priče je "tvda pravosudna klupica" za Mladju i družinu po lokalu !!!

  • Student Vreme: 24.07.2013 13:42h

    Dinkicu dugujes mi pare, hocemo AKCIJE!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP