Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŠTA KRIJU PREDIZBORNA OBEĆANJA?

Dinkić namešta posao tajkunima?

Autor: S. Đ. | 10.03.2014 - 22:07:00h | Komentara: 8

Izborno zalaganje Mlađana Dinkića, lidera Ujedinjenih regiona Srbije, da srpskim osnovcima obezbedi besplatnu užinu i posebno po jednu jabuku pride kao dodatak, kako bi i naši poljoprivrednici zaradili, nametnulo je logično pitanje ko su proizvođači koji bi, osim đaka, od Dinkićeve ideje profitirali?!

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

Slučajno ili ne, tek najveći proizvođači jabuka u našoj zemlji su „Delta agrar“ iz holdinga Miroslava Miškovića i „Rudnap agrar“ iz grupe iza koje stoji Vojin Lazarević, otkriva za „Alo!“ Goran Đaković iz magazina „Agrobiznis“ .
- Ukoliko bi se usvojio Dinkićev predlog da država osnovcima obezbedi besplatnu užinu i po jabuku kao dodatak užini, ove dve kompanije bi od toga svakako imale koristi kao najznačajniji poljoprivredni proizvođači u zemlji - ocenio je Đaković. On dodaje da je treći po redu proizvođač jabuka u Srbiji PIK „Južni Banata“, ali koja „po količinama, tehnologiji i kvalitetu ne može da priđe Miškovićevoj i Lazarevićevoj firmi“.

- Poznato je da su „Delta agrar“ i „Rudnap agrar“ najveći izvoznici jabuka, pre svega u Rusiju. Izvoze se, međutim, jabuke prve i ekstra kase, dok one slabijeg kvaliteta mahom završavaju u preradi ili se plasiraju na domaće tržište - ukazao je Đaković.

Da li je prilikom koncipiranja izborne agende Dinkić imao na umu baš obezbeđivanje posla poljoprivrednim firmama Miškovića i Lazarevića, „Alo!“ do zaključenja ovog izdanja nije uspeo da sazna od lidera URS-a. Komentar povodom njegove ideje nismo dobili ni od Miškovićevog „Delta holdinga“.

- Zamislite da jednu jabuku dnevno damo kao dodatak na užinu svim osnovcima. To je 570.000 jabuka dnevno, da pomognemo poljoprivrednicima, a naša deca da jedu zdravu hranu - rekao je Dinkić.

URS: Jabuka je bilo i pre Miškovića
 

Iz pres službe URS-a juče su nam odgovorili: Suština predloga je upravo suprotna jer bi se time pomoglo malim i srednjim proizvođačima koji ne mogu da konkurišu velikim kada su u pitanju velike narudžbe prerađivača ili izvoz. U Srbiji su se jabuke proizvodile i pre Miškovića i ne postoji ni jedan razlog da se tako povezuju stvari. Kada bi svaki osnovac dobio jabuku uz besplatnu užinu koju već imaju deca u opštini Obrenovac deca bi nam bila zdravija, a jabuke se ne bi bacale kao što se to dešava danas, a država bi na taj način pomogla malim proizvođačima.

Poslednji komentari
  • Sredoje Vreme: 11.03.2014 03:47h

    Ovi ako predju cenzus, onda je to kraj....

  • Paranoja Vreme: 11.03.2014 10:40h

    Ja ne mogu da verujem da kao u onoj reklami gde dečak na svakoj slici vidi Nectar marmeladu, mediji u svemu vide Miškovića, tajkune, nameštanje poslova,a ne dobrobit naše dece. Katastrofa!!!!

  • dragan Vreme: 11.03.2014 15:14h

    Ja ću dati komentar na naslov teksta: ....a on naravno nema ništa od toga?

  • Rane Vreme: 11.03.2014 16:42h

    Dinkic ima mnogo putera na glavi

  • Tajkun Vreme: 11.03.2014 18:06h

    Mislite namesta sam sebi posao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP