Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

I ZVANIČNO PREDSEDNIK URS-A

Dinkić: Razočarane demokrate dođite kod nas!

Autor: Tanjug | 19.05.2013 - 15:22:00h | Komentara: 3

Lider Ujedinjenih regina Srbije Mlađan Dinkić poručio je danas da će glavni ciljevi te stranke u budućnosti biti borba za modernizaciju političkog i teritorijalnog uredjenja države i ekonomski oporavak.

Mlađan Dinkić i zvanično predsednik URS-a

Mlađan Dinkić i zvanično predsednik URS-a | Foto: Beta

To, prema njegovim rečima, podrazumeva postojanje administrativnih regiona i decentralizaciju, kao i borbu za ekonomski oporavak.

- Ovo nije vreme za govore, ovo je vreme kada treba da se radi i zato, nakon što završimo izbornu skupštinu, pozivam da svako u svom mestu učini nešto da se ona pokrenu. Pozivam koalicione partnere i sve razočarane demokrate i članove LDP da nam se pridruže jer moramo ujedinjeni da podignemo Srbiju - rekao je Dinkić, koji je danas izabran za predsednika te stranke.
Dinkić je, obraćajući se delegatima izborne skupštine kao jedini kandidat za predsednika te novoosnovane stranke, poručio da je došlo vreme da se u Srbiji napravi konsenzus oko regionalizacije i regionalnog razvoja.
Osvrćući se na rad Vlade Srbije, Dinkić je rekao da je njena glavna karakteristika to što napada probleme, što je pokazala sprečavanjem bankrota države i odlučnom borbom protiv korupcije.
Vlada je, takođe, podsetio je, napravila kompromisan sporazum sa Prištinom, koji stvara preko potrebnu stabilnost, kao i uslove da cela Srbija krene unapred i da se istovremeno bori za svoje građane na KiM.
Ravnomerni regionalni razvoj i privlačenje investitora su, prema njegovim rečima, najteži posao pred vladom i URS, jer Srbija ne može biti jaka ako svi njeni gradovi i opštine nisu jaki.
URS, kako je precizirao, predlaže postojanje sedam administrativnih regiona, smanjenje broja poslanika uz uvođenje veća regiona, kao i direktan izbor predsednika opština i gradonačelnika.
- Za neke od ovih stvari potrebno je promeniti Ustav i važno je da već sada pokrenemo tu inicijatvu, a mi predlažemo prelazno rešenje da se formiraju zajednice opština - rekao je Dinkić.
Razvojna politika URS, kako je objasnio, zasnivaće se na reindustrijalizaciji i investicijama, u čemu lokalne samouprave treba da preuzmu veću ulogu, a smisao postojanja te stranke ogleda se u potrebi da se nezaposlenima obezbedi posao, a onima koji su već zaposleni podigne životni standard.
Dinkić je istakao da će do kraja leta URS imati program razvitka svakog od sedam regiona čije formiranje ta stranka predlaže.
- Možete i u programima drugih stranaka pročitati da se zalažu za ravnomerni regionalni razvoj, ali je razlika u tome što smo mi okupili lokalne lidere koje je narod izabrao i koji najbolje znaju da rešavaju probleme u svojoj zajednici - rekao je Dinkić.
Poslednji komentari
  • baba Vreme: 19.05.2013 17:02h

    jedini kandidat je..m takvu demokratiju i konkurenciju svi ste vi spijuni biz nismena koji vas placaju a narod ne zna,motka je za vas jedino resenje ,tj revolucija ali prava

  • Lala Vreme: 19.05.2013 17:15h

    Ovaj Minhauzen stvarno nema ni obraza,a i malo stida.Prvo je rasturio G-17 iz njemu znanih razloga,a najbitniji je što je preko "eksperata" ojadio mnoge državne fondove i investicije za svoje "projekte",a potom sve te saradnike prodao istražnim oganima,kao naprimer Davinić.Mirosavljevič i drugi i svi krivi samo on ispravan,Kada je ostao sam i bez patrije,brzo je prodao ideju decentalizacije i regiona,preko koje je uveo nove igrače za "plasiranje investicija" uglavnom iz Italije,ali uz državne subvencije investirorima,u prevodu, malo Italijanima,malo meni.I umjesto da se danas pohvali na osnivačkoj skupštini da ima taj i taj broj članova,a on poziva šatro razočarane iz DS-a.Neće oni kod tebe,kad su već jednom pobegli od tebe.Nemaš ti nikakvu partiju,a ti regioni na prvim izborima i ti zajedno sa njima ni cenzus nećete proći.

  • Miki Vreme: 19.05.2013 20:21h

    Razočarane demokrate da pređu u URS? Pa nisu baš toliko razočarani, bre.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP