Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDERI VLADAJUĆE KOALICIJE ZAVRŠILI SAGU O REKONSTRUKCIJI

Dinkić sve dao, Dačić ga terao?

Autor: S. V. | 30.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 7

Premijer Srbije Ivica Dačić zatražio je sinoć od Mlađana Dinkića da napusti Vladu. Na sastanku lidera vladajuće koalicije koji do zaključenja ovog izdanja nije bio završen, Dačić je ostavke zatražio od Dinkića, ali i kolege iz SPS-a Žarka Obradovića.

Zavađeni partneri:  Dinkić, Vučić i Dačić

Zavađeni partneri: Dinkić, Vučić i Dačić | Foto: Emil Vaš

Dačiću je odlazak Dinkića iz Vlade i te kako odgovarao, jer u tom slučaju on ne mora da se odrekne funkcije ministra policije. Naime, pošto se Vučić povukao iz Ministarstva odbrane, a Dinkić podelio resor i Dačić je morao da se opredeli ili za mesto premijera ili šefa policije.


Uoči sastanka ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je uradio sve što su koalicioni partneri od njega tražili, da je podržao temeljnu rekonstrukciju Vlade, ali i dodao „da mu je priče o tome više preko glave i da se treba okrenuti zapošljavanju Srbije“.

„Personalna rešenja u podeli Ministarstva finansija i privrede predložili su moji koalicioni partneri, a ja sam samo prihvatio“, rekao je Dinkić, komentarišući vest da će nastaviti da vodi finansije, a da privredu prepusti nekom iz SNS.

Dačić je kazao da kao predsednik Vlade Srbije još jednom podseća da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene, već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.
- Smatram da to predstavlja ključni uslov za dalje uspešno funkcionisanje Vlade Srbije - poručio je premijer uoči sastanka.

Kako saznajemo u SNS-u, naprednjaci još nisu potvrdili odluku ko će voditi resor privrede, ali će ime kandidata obelodaniti najkasnije do kraja nedelje. Prema medijskim spekulacijama, na mesto novog ministra mogao bi da dođe čak neki stranac, a u igri su i Milenko Dželetović i Bojan Dimitrijević. Kao novi ministar sporta pominje se Predrag Peruničić, a kandidati za mesto ministra odbrane su Bratislav Gašić i Aleksa Jokić.
Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić preuzeće i resor saobraćaja koji je vodio Milutin Mrkonjić.

Zorana Mihajlović uz energetiku će voditi i rudarstvo, a Milan Bačević, koji je vodio taj resor, ubuduće će se baviti samo životnom sredinom. Bez foteleje ostaje i Suzana Grubješić iz URS-a, a njen resor evropskih integracija spojiće se sa Ministarstvom spoljnih poslova koje vodi naprednjak Ivan Mrkić.
Poslednji komentari
  • Дане С. Vreme: 30.07.2013 08:51h

    Баш лепо, уместо Алисе Марић довести полуписменпг Перуничића и то држављанина Црне горе. Предлажем да на ту функлцију поставите Дивца, он се исказао као "добар привредник" (његова је ВОДА ВОДА), а као хуманитарца, Можда је он решење и за вођење министарства финансија и спорта заједно.Све треба учинити само да Динкић не упропасти државу па макар довели и полуписмене Перуничића и Дивца.

  • Vlada Vreme: 30.07.2013 10:55h

    Dinkić je ekonomski ubica Srbije. Dinkića Čuvari revolucije Crnoruki po nalogu isusovaca iz Vatikana 13 godina drže na strateškim ministarskim mestima u Vladi. Dinkić je uništio sve srpske fabrike i banke sve, sve, je pretvorio u prah i pepeo! Dinkić je visoko podiga crni barjak nad Srbijom! Dinkiću ne smemo dozvoliti da umre prirodnom smrću, moramo ga na lomači spaliti na terazijama!!!

  • Panter Vreme: 30.07.2013 11:23h

    Dinkic je zaista zasluzio da ne bude deo rekonstruisane Vlade. Najpre, narod ga ne zeli,koalicioni partneri ga ne cene , dovoljno je pokazao za 13 godina, rekli bi i previse . I dalje, naravno, hoce resor finansija. Taj covek je promenio mnogo lica, a jedno je standardno, voli fotelju, moc i pare, vise od svega. dakle, njegov boravak u vlasti nije neizvestan, vec neprihvatljiv.Mada , veoma je cudno sto je bas Dacic ucestvovao u "teranju" kada neguju iste moralne vrednosti.

  • UDURZILI SE MISKO OBRADOVIC DINKIC I NEBOJSA CIRIC Vreme: 30.07.2013 16:30h

    Haraju ekonomijom Srbije a kobojagi ministar prosvete UZAS!

  • saKIsa Vreme: 31.07.2013 10:20h

    Odlaze losi,dolaze jos gori,a najgori su ovi sto sve ovo mute,sve zarad licne koristi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP